Efsane Aslanlar’ın konuğu Hagi

Güncelleme Tarihi:

Efsane Aslanlar’ın konuğu Hagi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 13:23

Efsane Aslanlar Belgeseli’nin bu haftaki bölümüne Galatasaray’ın efsanesi Georghe Hagi konuk oluyor.

Haberin Devamı

Nebil Özgentürk’ün yönetmenliğindeki belgesel serisinin ‘Hagi’ bölümü 27 Mayıs Cumartesi günü Galatasaray televizyonunda yayımlanacak. Hagi, bu röportajda Nebil Özgentürk’e hayatını, sevinçlerini, coşkularını ve hüzünlerini, dünün ve bugünün Galatasaray’ını anlattı.

Vestel’in sponsorluğunda Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Galatasaray - Efsane Aslanlar belgeselinin bu haftaki bölümünde Georghe Hagi konuk oluyor. Belgeselin bu bölümü Galatasaray yılları,  17 Mayıs 2000’de elde edilen UEFA Kupası şampiyonluğu, Galatasaray’daki teknik direktörlük kariyeri ve Hagi’nin bugününe ayna tutuyor. “Ben futbol için doğmuşum, Galatasaray için de…” diyen ve altı yıl boyunca Galatasaray forması terleten Rumen futbolcu, İstanbul’da yaşadığı anıları tüm çıplaklığıyla paylaşıyor.

Haberin Devamı

Efsane Aslanlar “Hagi” bölümü

“Hagi taraftarın da çok sevdiği bir futbolcuydu. Yabancıydı ama Balkanların suyundan, toprağından olsa gerek en yerliydi Türkiye’de. Sanki Galatasaray’da özel olarak Hagi seyircisi vardı. Lider futbolcuydu, bütün takımı toparlıyordu. “I love you Hagi” tezahüratları sıklıkla çınlardı stadyumlarda.

Yaşamın yaman çelişkisi gibi takımının tarih yazdığı 17 Mayıs 2000’deki o UEFA kupası maçında oyundan atıldı. Çok üzülecek ama çok da sevinecekti. Erken atılmıştı, haksız atıldığını söylüyordu çok üzülmüştü ama o gün geldiği günden beri hedefi olan Avrupa Kupası Galatasaray’ındı. Ne yapacaktı başka? Soyunma odasında sevinç gözyaşı döküyordu.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!