Ediz Bahtiyaroğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Ediz Bahtiyaroğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 16:23

2012 yılında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun kim olduğu merak konusu oldu. Ediz Bahtiyaroğlu'nun kim olduğunu ve kariyerini merak eden sporseverler, Ediz Bahtiyaroğlu hakkında araştırma yapıyor. Peki, Ediz Bahtiyaroğlu kimdir?

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, 2012 yılında hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu'nu ölümünün 6. yıl dönümünde, sosyal medyadan paylaştığı bir mesajla andı. Bu gelişmenin üzerine, "Ediz Bahtiyaroğlu kimdir?" sorusu merakla araştırılmaya başlandı. İşte, Ediz Bahtiyaroğlu hakkında detaylar...

2 Ocak 1986 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen Ediz Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, MKE Ankaragücü ve Bucaspor formaları giydi, son olarak Eskişehirspor'da oynadı. Boşnak kökenli olan Bahtiyaroğlu, pasaportundan dolayı Türkiye'de Türk statüsünde forma giymekteydi. 5 Nisan 2009’da törende Gizem Yurtoğlu’yla nişanlandı.

Futbola Bursaspor'un altyapısında başladı. 17 yaşına kadar Bursaspor'un PAF takımında forma giydi. O sene takımı küme düşünce Ankaraspor'a transfer oldu. Ankaraspor'un da PAF takımında denenirken takımın başında olan Samet Aybaba Ediz'in bonservisini Bursaspor'dan satın aldı. Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını UEFA Intertoto Kupası'nda oynadı.

Haberin Devamı

Süper Lig'deki ilk maçına 4 Ağustos 2006'da Galatasaray karşısında 79. dakikada oyuna girmesiyle çıktı. 2011-12 sezonunda Eskişehirspor'a transfer olmuş ve 10 maç takımının formasını giymiştir. 2012-13 sezonunda ise 2 maçta forma giymiştir. 5 Eylül 2012'de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir.

Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımıyla 15 Kasım 2006'da ilk kez Danimarka karşısında forma giymiştir. Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımıyla toplamda 11 kez millî olup 1 gol atmıştır. 21 yaşını dolduran Ediz, Ocak 2010'da Bosna-Hersek millî futbol takımı teknik direktörü Safet Sušić ile görüştükten sonra, 5 Şubat 2010'da Bosna-Hersek millî futbol takımında oynayacağını açıklamıştır. Buna rağmen millî takımda forma giyememiştir.

BAKMADAN GEÇME!