Dortmund üçüncülük şansını zora soktu

Güncelleme Tarihi:

Dortmund üçüncülük şansını zora soktu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 13:14

Şampiyonlar Ligi’nde 5. maçını dün akşam Tottenham’la oynayan Borussia Dortmund, sahadan 2-1 mağlup ayrılınca, gruptan üçüncü çıkma şansını da zora soktu. Dortmund, son maçını Real Madrid’le deplasmanda oynayacak, grupta aynı puanı paylaştığı APOEL ise Tottenham’a konuk olacak.

Haberin Devamı

65 bin 849 bin biletli seyircinin izlediği maçta Dortmund, 31. dakikada Aubemayang ile 1-0 öne geçti. Deplasmanda oynayan İngiliz ekibi ise 49. dakikada Harry Kane ve 76. dakikada Heung Min Son’un golleriyle karşılık verdi. Dortmund’un 2-1 yenildiği maçta rakibinin kafasına vuran Aubemayang, hakemin pozisyonu kaçırması nedeniyle kırmızı kart görmekten kurtuldu. Nuri Şahin'in yedek kaldığı maçta Ömer Toprak 78. dakikada oyuna girdi.
Alınan yenilgi Dortmund’da moralleri bozdu. Cumartesi günü ligde Dortmund’u zorlu bir maç bekliyor. Ezeli rakibi Schalke ile oynayacak olan Dortmund bu karşılaşmadan da yenilgiyle ayrılması durumunda yönetimin bir dizi önlem alması bekleniyor. Mağlubiyet durumunda Hollandalı Teknik Direktör Peter Bosz’un görevine son verilmesi sürpriz olmayacak.

Haberin Devamı

Dortmund üçüncülük şansını zora soktu

RB LEİPZİG UMUTLANDI
RB Leipzig ise deplasmanda Monaco’yu 4-1 yendi. Golleri erken bulan RB Leipzig, 31. dakika bittiğinde 3-0 öne geçmişti. 43. dakikada rakibinin golüne engel olamayan RB Leipzig, ilk yarının son saniyelerinde bulduğu golle devreyi 4-1 önde kapattı. İkinci yarıda her iki takım da gol atamayınca karşılaşma RB Leipzig’in 4-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. RB Leipzig grupta aynı puana sahip Porto’nun ardından üçüncü sırada bulunuyor. RB Leipzig 6 Aralık’ta Beşiktaş ile Almanya’da karşılaşacak. Porto ise son maçında sahasında Monaco'yu ağırlıyor. Bu iki karşılaşmada alınacak sonuçlardan sonra iki takımdan biri bir üst tura çıkacak. Diğeri ise Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!