Dortmund 2 milyon 900 bin verip gönderecek

Güncelleme Tarihi:

Dortmund 2 milyon 900 bin verip gönderecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 12:24

Dortmund kulübü Teknik Direktör Thomas Tuchel ile yollarını ayırıyor. Taraflar bu hafta bir araya gelecek. Tuchel istifa etmeyi düşünmüyor. Dortmund kulübü de sözleşmesi bitmeden göndereceği teknik direktöre 2.9 milyon euro tazminat ödeme konusunda kararlı.

Haberin Devamı

DORTMUND Kulübü beş yıl aradan sonra ilk kez bir kupa kazandı. Cumartesi akşamı Berlin’de oynanan finalde Frankfurt’u 2-1 yenen sarı siyahlar, 2012 yılında kazandıkları lig şampiyonluğunun ardından Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Kupası’nı müzesine götürdü. Kupanın kazanılmasında en büyük pay sahibi Teknik Direktör Thomas Tuchel olmasına rağmen yönetim onun görevine son vermekte kararlı.

HİÇBİR MAÇI KAYBETMEDİ

Tuchel, iki yıldır Dortmund’u çalıştırıyor. İlk yılında sahasında oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi. 14 galibiyet, üç beraberlik aldı. Dortmund’un tarihinde ilk kez bu başarı elde edildi. Geçen sezon takımı 78 puanla lig ikincisi yaptı. Bundesliga tarihinde ilk kez ikinci olan takım sezonu 78 puanla tamamladı. Bu yıl takımı yine Şampiyonlar Ligi’ne taşıdı. Beş yıl aradan sonra kulübün müzesine kupa kazandırdı. Futbol olarak elde ettiği başarılara rağmen, takım içinde oyunculara güven vermemesi, takımı yönetememesi ve oyuncular arasında mutsuzluğa yol açması gibi nedenlerle yönetim Tuchel ile çalışmak istemiyor. Final maçında Nuri Şahin’i yedek soyundurması ve futbolcuların da Nuri’ye sahip çıkması Tuchel ile futbolcular arasındaki diyaloğun kopuk olduğunu gösteren iyi bir örnek.

EN GÜÇLÜ ADAY LUCIEN FAVRE

Haberin Devamı

Dortmund kulübünün 43 yaşındaki Tuchel ile daha bir yıllık sözleşmesi var. Tuchel’in istifa etmesini bekleyen kulüp, teknik adamın buna yanaşmadığını gördü. Yönetim kurulu bu hafta içinde Tuchel ve menajeriyle bir görüşme yapacak. Görüşmede Tuchel’i göndermek isteyeceklerini ve verilecek tazminat da konuşulacak. Kulüpten sızan bilgilere göre sarı siyahlı yönetimin Tuchel’e 2 milyon 900 bin euro tazminat ödemeyi planlıyor. Tuchel’i tamamen gözden çıkaran yönetim, teknik direktör arayışlarını bir süre öncesinde başlamıştı. En güçlü aday ise Lucien Favre. Daha önce Hertha Berlin ve Gladbach takımlarını çalıştıran İsviçreli Favre ligi tanıdığı için Dortmund’un teknik direktörler listenin ilk sırasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!