Doncic atıldı! Real galip

Güncelleme Tarihi:

Doncic atıldı Real galip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 09:52

THY Eurolaegue 13. haftasında Valencia'yı evinde konuk eden Real Madrid, Doncic'in oyundan atıldığı maçta Tavares'ten bulduğu katkı ve 2. yarıdaki iyi savunmasıyla 91-72 kazandı.

Haberin Devamı

Real, bu sonuçla 6. galibiyetini elde ederken, Valencia üst üste 9. maglubiyetini aldı. Maçın adamı ise 12 sayıyla karşılaşmayı tamamlayan Tavares oldu. Ayrıca Thompkins 12 sayı, 11 ribaundla double-double yaparak, Campazzo da 14 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Doncic iki teknik faul aldığı maçta 7 dkika sahada kalabildi ve 6 sayı attı.

İlk Beş

Real Madrid: Fabien Caseur, Facundo Campazzo, Santi Yusta, Walter Tavares, Trey Thompkins

Valencia: Will Thomas, Bojaan Dubljevic, Guillem Vives, Fernando San Emetrio, Erick Green

İlk çeyreğe Valencia, iyi başlayarak öne geçse de 6 dakika kala Real, skora dengeyi getirdi (8-8). Valencia, düşük savunmasıyla Real'in pota altında üst üste kolay basketler bulmasına izin veriyordu. Valencia'nın yaptığı top kayıplarını da iyi değerlendiren ev sahibi ekip 15-14 skorla öne geçti. Reyes ve Doncic'le çeyreğin sonunda farkı açarak ilk çeyreği 24-18 önde kapattı.

Haberin Devamı

Savunmanın gittikçe sertleşmeye başladığı 2. çeyrekte Valencia farı yavaş yavaş eritse de, Real Doncic'in üçlüğüyle rakibini kendine yaklaştırmamaya devam ediyordu. Çeyreğin başında sportmenlik dışı faulü alan Doncic, 04:11 dakika kala teknik faul alarak oyun dışı kalmasıyla ortam gerilmeye başladı. 9-0 seriyle Valencia skoru 33-34 getirerek tekrar öne geçti. Farkın kalan dakikalarda çok açılmadığı 2. çeyrek 43-41 tamamlandı.
Real'de 9 sayıyla Carroll, Valencia'da ise Dubljevic 15 sayı ve San Emetro 11 sayıyla en skorer isimler oldular.

3. çeyrekte Tavares'le pota altını domine etmeye başladı. Van Rossom ve Campazzo'nun karşılıklı basketleriyle üstünlük sırasıyla el değiştirdi. Real 02:21 dakika kala Tavares'le farkı 8'e çıkardı. 3. çeyrek 64-58 Real'in 6 sayılık üstünlüğüyle tamamlandı.

Son çeyreğe de iyi savunmasını taşıyan Real 5-0 seriyle başladı. Valencia, Dubljevic''in üçlüğüyle oyunda kalmaya çalışsa da başarılı olamadı. 9-0 seriyle 05:25 dakika kala farkı daha da açan Real, rakibinin oyundan düşmesini sağladı (78-64). Farkın da açılmasıyla oyun konsantrasyonunu kaybeden Valencia, iyi başladığı karşılaşmayı kötü geçirdiği 2. yarı sonunda 91-72 kaybetti. (Basketfaul)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!