Dev finali olay hakem Deniz Aytekin yönetecek

Güncelleme Tarihi:

Dev finali olay hakem Deniz Aytekin yönetecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 11:13

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Kupası finalini Deniz Aytekin yönetecek.

Haberin Devamı

Bundesliga'nın en başarılı hakemleri arasında gösterilen Deniz Aytekin hakemlik kariyerinde ilk kez DFB Kupası finali yönetecek. 2008 yılından beri Bundesliga hakemi olan FİFA kokartlı Aytekin, hafta sonu Hertha Berlin ile Leverkusen arasında oynanan sezonun son lig maçında da düdük öttürmüştü.

Aytekin, Bundesliga'da ilk kez yine Berlin Olimpiyat Stadında oynanan Hertha Berlin Cottbus karşılaşmasında düdük çalmıştı. Aytekin bu sezon Barcelona ile PSG arasında oynanan tarihi maçtaki hatalarıyla da çok konuşulmuştu.

REKOR BAYERN MÜNİH'TE
Frankfurt ile Dortmund arasındaki final 27 Mayıs Cumartesi akşamı Olimpiyat Stadında oynanacak. Maçın başlama saati 20.00. finalistlerden Dortmund en son 2012 yılında DFB Kupasını müzesine götürürken, diğer finalist Frankfurt ise 1988 yılında kupayı kaldırma mutluluğu yaşamıştı.

Haberin Devamı

Dortmund tarihinde sekiz kez final oynamış, üçünde kupayı kazanmıştı. Frankfurt ise yedi kez final oynadı. Dört maçta kupayı alan taraf oldu. DFB kupasında en çok finali ise Bayen Mürih oynadı. Bayern Münih tam 18 kez kupayı kazanma başarısını gösterdi. Wernder Bremen ise 10 kez final maçı yaparken altı kez kupayı kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!