Mete Kalkavan'ın kararı açıklandı! Karşılaşma iptal edildi...

Güncelleme Tarihi:

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 17:09

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarıda kalan mücadeleye çıkmayacağını açıklamıştı. Maçın başlama saatinin ardından 15 dakika bekleyen hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş futbol takımı gelmediği için maçı iptal etti. TFF'nin nihai kararı bekleniyor. İşte iptal edilen karşılaşma öncesi ve anında yaşananlar...

Haberin Devamı

Maçın başlama saatinin ardından 15 dakika bekleyen hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş futbol takımı gelmediği için maçı iptal etti. Bu karşılaşmanın kararı için TFF'nin açıklaması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'I HANGİ YAPTIRIMLAR BEKLİYOR?

Beşiktaş, açıkladığı üzere Fenerbahçe ile 57. dakikadan başlaması kararı verilen mücadeleye çıkmadı.

Peki bu karar sonrası, Beşiktaş'ı hangi yaptırımlar bekliyor?

▪3-0 hükmen yenik sayılma ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan ihraç edilme.

▪Önümüzdeki sezon kupada yer alamama.

▪Bu sezon kupa gelirlerinden mahrum kalma.

İşte dakika dakika yaşananlar

20.57 Aziz Yıldırım sahanın kenarından yürüyerek stadyumdan ayrıldı.

20.45: Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Beşiktaş sahaya çıkmadığı için hakem Mete Kalkavan mücadeleyi tatil etti. Nihai kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek. 

Haberin Devamı

20.36: Fenerbahçe - Beşiktaş maçının hakem heyeti ısınmak için sahaya çıkmaya gerek duymadı. Koridorda 15 dakikalık sürenin geçmesini bekleme kararı aldılar.

20.34: Fenerbahçeli yöneticiler tribünde yerini aldı, skorbord 57. dakikaya ayarlandı

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...

20.05: Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktı. 

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...

19.44: Aykut Kocaman basın mensuplarına şu açıklamaları yaptı: 

YANILDIM. GELMEDİLER

 Bu güçlü bir karar. Büyük bir takımın sahaya çıkmamasını söylemesi ve çıkmaması kolay bir şey değil. Yanıldım, gelmediler. Hakem daha kararını vermedi, sanırım yarım saat daha bekleyeceğiz. Turu böyle geçmenin benim tarafımdan sevindirici yanı yok. Tura yakın görünüyorduk... Tur yeşil sahada oynanarak sonlanmalıydı. Basın toplantısında bunları söyledim. Finale gidecek takım sahadan çıkmalıydı, olmadı. Yapacak bir şey yok. Bu beni mutlu etmedi. Bu yaşadığım duyguya, oynayarak elenmeyi tercih ederdim. İş sahada bitmeli, neyse bir takım şeylere girmeyeyim. Burada halledilse çok daha mantıklı bir çözüm olurdu.

Haberin Devamı

"TARAFTAR TEPKİ GÖSTERİNCE, TAKIM BİREYSELLEŞMEYE BAŞLIYOR"
İç sahada büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, "Sahada bizim kendi adımıza doğru yaptığımız şeyleri biraz daha sabırlı şekilde yapmaya başladığımızda, taraftar tepki gösteriyor. Oyuncular takımın düzeninden çıkıp, bireyselleşmeye başlıyor. Bu da bizim için en sıkıntılı şey. Deplasman maçlarını biraz daha kontrol edebiliyoruz. Ben bir şey bekliyorum demiyorum ama bizim kalan maçları kazanmamız halinde de, diğer takımların puan kaybetme olasılığı yüksek" dedi.

"TAKIMLARIN ORGANİZASYONUNU, GEÇEN SENELERE GÖRE DAHA İYİ GÖRÜYORUM"
Yabancı sınırının genişletilmesiyle ligde güçlü takımların olduğunu belirten Kocaman, "Bence güçlü takımlar var bu sene. Ben takımların organizasyonunu daha iyi görüyorum geçen senelere göre. Bu da gücün artması ve yayılması demek. Galatasaray ligin lideri, 7 tane deplasman mağlubiyeti var. Kolay rastlanılır bir durum değil. Fenerbahçe şampiyonluk istiyor ama sahasında en çok puan kaybeden takım. Baktığınızda, bu bir taraftan takımlarla ilgili, diğer taraftan ise gücün artması olarak değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İLK 11 HAFTA, BİZİM ESAS PROBLEMİMİZ"
2 gol ve üzeri gol attıkları maçlarda yaşanan puan kayıplarının kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Aykut Kocaman, "Biz 31 maç oynadık, 22 maçta 2 gol üzerinde attık. Bizim için belirleyici şey, 2 ve üzerinde attığımız maçlarda kaybettiğimiz puanlar oldu. Şu anda bu puanlara baktığımızda, problemimiz bu gibi gözüküyor" diye konuştu.

Esas problemlerinin ilk 11 haftadaki sıkıntılar olduğunu söyleyen Kocaman, "Osmanlı maçından sonraki sürece bakıldığında, net olarak gözüküyor. Esas itibarıyla 11'inci haftaya kadar süre gelen dağınık hal, bizim temel problemimiz. Saha içindeki temel problem, 11'inci haftaya kadarki toparlayamadığımız dağınık hal" dedi.

Haberin Devamı

"SONUCUN SAHADA ALINMASINI YEĞLERDİM"
Kocaman, "Beşiktaş'ın maça çıkmamasının önüne, gelecek için hangi yaptırımlarla geçilebilir" sorusuna, "Yaptırımları ne kadar değiştirirseniz değiştirin, niyet olduktan sonra bizim ülkemizde özellikle bir şekilde etrafından dolaşmayı buluruz. Sadece Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor açısından değil. Ben maçtan sonraki basın toplantısında söylediğim şeyi tekrarlayabilirim. Sonucun sahada alınmasını yeğlerdim ben. Elensek de, elesek de" diye konuştu.

19.41:  Fenerbahçe, Beşiktaş maçı için esame listesini TFF'ye bildirdi:

Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Skrtel, Mehmet, İsmail, Şener, Giuliano, Josef, Valbuena, Soldado

Haberin Devamı

19.31: Ali Yıldırım kulüp binasından çıkıp saha kenarından yukarı çıktı

19.32: Metin Doğan Aykut Kocaman'la sahada tokalaştı.

19.28: Beşiktaşlı futbolcu Twitter hesabından 'Harika bir maç oynadık' tweet attı.

BABEL VE TOLGAY ARSLAN KARARLA İLGİLİ ŞU PAYLAŞIMLARI YAPTILAR

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...

 19.25: Aykut Kocaman sahaya çıktı. Kocaman, basın mensupları ile sohbet etti.

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...


19:05 Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs stada ulaştı.

18:46 Hakemler zemin kontrolü için sahaya çıktı.

18:40 Fenerbahçe kafilesi stadyuma gitmek için Samandıra tesislerinden ayrıldı. 

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...

GÜNDÜZ NELER YAŞANDI?

Maça çıkmayacağını açıklayan Siyah-Beyazlılar öğle saatlerinde idman fotoğraflarını paylaştı. Beşiktaşlı futbolcuların neşesinin yerinde olduğu görüldü.

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...

Fenerbahçe ise sosyal medyadan bir video paylaştı. Seyircisiz devam edecek mücadelede "Taraftarımızın desteği çubuklunun ruhunda olacak" mesajı gönderildi. 

İŞTE BEŞİKTAŞ NEVZAT DEMİR TESİSLERİNDEN MAÇ ÖNCESİ FOTOĞRAF

Mete Kalkavanın kararı açıklandı Karşılaşma iptal edildi...



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!