'CSKA Moskova - Darüşşafaka' maçında inanılmaz hata!

Güncelleme Tarihi:

CSKA Moskova - Darüşşafaka maçında inanılmaz hata
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 14:41

EuroLeague’in 3. haftasında 18 Ekim 2018 tarihinde Rusya’da oynanan CSKA Moskova-Darüşşafaka Tekfen maçının son çeyreğinde yaşanan skor hatası herkesi şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

İşte o ilginç olayın detayları...

Mücadelenin son periyodunda bitime 6:42 kala Daçkalı Stanton Kidd, CSKA’dan Will Clyburn’e bir faul yaptı. Basketbol faul sonrası Clyburn, atışı kaçırdı. 

Bu sırada skor, Clyburn’ün basketi ile CSKA Moskova lehine 67-54’e geldi. Ancak o aralıkta, CSKA lehine 1 sayı daha eklendi ve skor kimse fark etmeden 68-54 yapıldı. 

İlerleyen dakikalarda bitime 50 saniye kala, Darüşşafaka farkı eritmişti ve skor da 78-74’ü buldu (Aslında 77-74 olması gerekiyordu çünkü Clyburn serbest atışı kaçırmıştı). 

Normal şartlarda 77-74 olan bir skor sonrası, karşılaşmanın bitişine de kısa bir süre kala Daçka Koçu Ahmet Çakı ve oyuncuların motivasyonu çok farklı bir noktada olabilirdi. 

Fakat mücadelenin skoru, yapılan bu ‘görünmez hata’ sonucu 80-75 şeklinde açıklandı. İmzalı belge de kulüp yetkililerine sıcağı sıcağına 80-75 diye iletildi. 

Haberin Devamı

Darüşşafaka takımı, Moskova’da takım otobüsüne bindiğinde hatanın farkına varıldı ve skorun 79-75’te netleştirildiği EuroLeague yetkilileri tarafından ifade edildi. 

Karşılaşmanın ardından EuroLeague resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak, “Game score error” yani, “Maç skoru hatası” ifadesine yer verdi. 

Yazılı duyuruda; gerekli raporların sorumlu personellerden istendiği, “Son çeyrekte maç saati 6:26’yı gösterirken alınan CSKA Moskova molasında sorumluluların bu hatayı düzeltmesi gerektiğinin” altı çizildi.

Günün en popüler basketbol/iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Euroleague maçları, sezon boyunca CANLI yayınlarla Nesine.com'da olacak, kaçırmayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!