Çin Milli Takımı Almanya’da her hafta maç yapacak

Güncelleme Tarihi:

Çin Milli Takımı Almanya’da her hafta maç yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 12:31

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in ziyareti sırasında alınan Çin Milli Takımının Almanya’da her hafta maç yapma kararı, bu hafta sonu hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

ÇİN Futbol Federasyonu ile Alman Futbol Federasyonu arasında yapılan görüşmeler sonunda, Çin U20 Milli Takımının, 2020 olimpiyatlarına hazırlanması için Almanya’da her hafta maç oynaması kararlaştırılmıştı. Alman Futbol Federasyonu, Çin Milli Takımı için Dördüncü Ligin 19 takımlı güney grubunu uygun bulmuştu. Bu grupta her takım bir hafta maç yapamıyordu. Ligde maçı olmayan takım bundan böyle Çin millilerle karşılaşacak ve Çin, her maç için 15 bin euro ödeyecek. Ancak Çin Milli Takımının maç öncesinde ve sonrasında yemek ihtiyaçları karşılanacak.

MAYIS 2018’E KADAR DEVAM EDECEK
Çin U20 Milli Takımı, ilk maçını cumartesi günü saat 14.00’te Alman Dördüncü Ligi Güney Grubu takımlarından Schott Mainz’la oynayacak. Maçlar gelecek yıl mayıs ayına kadar sürecek.
Dördüncü Ligdeki Koblenz, Stuttgart Kickers ve Waldhof Mannheim ise taraftar tepkisinden korktukları için maç yapmayı kabul etmedi. Bu takımların taraftarları hükümetlerin aldığı siyasi karara kulüplerinin uymamasını istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!