“Çılgın Türkler”in sürpriz avı…

Güncelleme Tarihi:

“Çılgın Türkler”in sürpriz avı…
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 17:58

Hürriyet Gazetesi Basketbol yazarı Ünal Özüak'ın yorumu: İstanbul’da düzenlenecek Final Four’a katılmak için Olympiakos ile zorlu maçlara çıkacak olan Anadolu Efes’in oyun kurucusu Jayson Granger ilk maçta gecenin en çok konuşulacak adamı olacak.

Haberin Devamı

Sadece Spounolis’e ne kadar ket vurabileceğinin ötesinde, sayı ve assist’leri ile maçın karar vericisi kesin Granger. Heurtell ile oyun kurucu rolünü değişimli üstlenip takımı yüksek tempoda koştururlarsa topa basmayı ve kontrollü yarı saha sete set hücumu seven ev sahibini uzak ara peşlerine takabilirler. Yeter ki “Basketbol Konsey”imiz de söylediğimiz gibi Peresovic “açık alan koş koş at” başarılı oyun sistemine inancını yitirmeden maçı ağırlıklı olarak yüksek tempoda geçiş sayılarına bel bağlayarak sürdürsün.

Carpe diem Efes

Geçmişe şöyle bir göz atalım ama “her maçın ayrı hikayesi olur” gerçeğini unutmayalım.Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 586 karşılaşmada 331 galibiyet ve 255 yenilgi elde eden Anadolu Efes, 2001-2002 sezonunda itibaren katıldığı THY Avrupa Ligi'nde ise bu akşam 339. maçını oynayacak. Ligde 16 yıl aranın ardından dörtlü final hasretine son vermek isteyen lacivert-beyazlılar, bu arenada daha önce oynadığı 338 karşılaşmada 174 galibiyet ve 164 yenildi aldı..

Olympiakos'a karşı 34. maç 

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde bu akşam karşılaşacağı Olympiakos'a karşı 34. sınavına çıkacak. Daha önce Avrupa kupalarında 33 kez birbirlerine rakip olan iki ekip, THY Avrupa Ligi'nde ise 30. kez karşılaşacak. İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan dört maçta Anadolu Efes bir galibiyet elde ederken, rakibine üç kez yenildi. THY Avrupa Ligi'nde ise iki takım arasında oynanan 29 karşılaşmada lacivert-beyazlılar 14 kez galibiyet sevinci yaşarken, Olympiakos 15 kez kazandı. 
Tarihte büyük sıkıntı yok ama gelin bu akşam baştan yazalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!