Cenk Tosun 2 gol attı Everton kazandı.. İşte o goller ve maçın özeti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 19:31

Cenk Tosun attığı 2 gol ile Everton kariyerini süslemeye devam ediyor. Stoke City önünde sahaya çıkan Cenk Tosun, Everton Teknik Direktörü Sam Allerdyce'dan tam not aldı. Maçın ardından Everton'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı maçın oyuncusu anketinde taraftarın seçimi de Cenk Tosun oldu. İşte, Cenk Tosun'un golleri ve Allerdyce'ın övgüleri

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig 31'inci hafta mücadelesinde Everton deplasmanda Stoke City'i Cenk Tosun'un kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Maç sonu Cenk Tosun, Teknik Direktör Allerdyce'tan da övgüler aldı.

Britannia Stadyumu'nda oynanan müsabakanın 30'uncu dakikasında ev sahibi ekip, Charlie Adam'ın Wayne Rooney'e yaptığı müdahalenin ardından 10 kişi kaldı. İlk yarıda gol sesi çıkmazken, soyunma odasına golsüz eşitlikle girildi. Mücadelenin ikinci yarısında fırtına gibi esen milli oyuncumuz Cenk Tosun 69'uncu dakikada Everton'ı 1-0 öne geçiren gole imza attı.

Stoke City bu gole 77'nci dakikada Maxim Choupo-Moting ile yanıt verirken, mücadelenin 83'üncü dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Cenk Tosun, yeniden takımını öne geçirmeyi başardı ve karşılaşmanın skorunu tayin etti: 1-2.

Golcü futbolcu bu maçta attığı 2 golle son 3 Premier Lig maçında 4 gol kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Everton puanını 40'a yükseltirken, Stoke City 27 puanda kaldı.

Haberin Devamı

EN ÇOK OY CENK'E

İngiltere Premier Lig'de Stoke City'yi 2-1 yenen Everton'ın gollerini atan Cenk Tosun, yüksek performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Everton'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yer alan açıklamada, yapılan ankette taraftarlarca en çok oyu alan milli futbolcunun, maçın oyuncusu seçildiği belirtildi.

CENK'E ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Cenk Tosun'un performansını öven Everton'ın teknik direktörü Sam Allardyce ise "Cenk, yabancı bir ülkeden ocak ayında gelerek kadroya katılmasına rağmen birçok forvet oyuncusuna oranla çok daha çabuk takımıyla uyum sağladı." dedi.
Dubai'de yaptıkları kamp sırasında Cenk Tosun'un çok iyi bir performans sergilediğini belirten Allardyce, "Dubai'de fazladan antrenmanlar yaptı ve takım arkadaşlarıyla kaynaşma imkanını buldu. İlk 11'de oynadığından bu yana çabalarının karşılığını sahada almaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Son 3 lig maçında 4 kez ağları sarsan Cenk'in takımını taşıdığını belirten 63 yaşındaki teknik adam, "Geçen haftaki Brighton maçının ardından bugün de kazanmamızın tek nedeni Cenk Tosun. Bölgesine ne zaman top atılsa bunu değerlendiriyor. Artık topu ayağında daha iyi tutuyor. Kafasıyla, sol ve sağ ayağıyla son derece bitirici. Tutkulu oynuyor ve doğru zamanda, doğru yerde olma yeteneğine sahip." ifadelerini kullandı.

Evertonlı taraftarlar da sosyal paylaşım sitelerindeki mesajlarında, maçın zorlu hava koşullarında oynanmasına rağmen Cenk Tosun'un üstün performansı sayesinde 3 puanı aldıklarını yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!