Cenk Ergün'den flaş açıklamalar!

Güncelleme Tarihi:

Cenk Ergünden flaş açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 13:35

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek ve transfer için Fransa'ya hareket ederken Cenk Ergün açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, Östersunds'e elenmesinin ardından ilk kez önemli açıklamalarda bulundu. Ergün yapılacak transferler, gönderilecek oyuncular ve Tudor'a kadar her konuya değindi.

İşte Cenk Ergün'ün açıklamaları şu şekilde:

'TRAVMAYI ATLATMAK ZORUNDAYIZ'

Beklemediğimiz bir skor. Bu travmayı atlatmak zorundayız. Öncelikle tüm taraftarlardan, camiadan özür dileriz. En az onlar kadar biz de üzgünüz. Ben de tribünlerden gelen biriyim. Werder Bremen maçından çıkarken döktüğüm göz yaşları gibi yine içimiz kan ağladı ama yapacak bir şey yok. Şu anda bu bulunduğumuz noktadan zirve yapmamız lazım.

 'ŞAMPİYON OLACAĞIZ'

Bir değişim içerisindeyiz, takımda ciddi bir değişim var. Birçok arkadaşımız aramızdan ayrıldı, yeni arkadaşlarımız katıldı. İnşallah yenileri de katılacaklar. Dolayısıyla devam etmek zorundayız. Önümüzde 3 haftalık bir süreç var lige kadar. Bu arada hazırlıklarımızı en iyi şekilde devam ettirip yine bir kamp süreci düşünüyoruz çünkü. Lige hazır olmamız lazım, şampiyon olacağız başka yol yok.

Haberin Devamı

 'GÜÇLENEREK ÇIKMAK LAZIM'

Mazeretlerimiz çok. Kısa bir ara, 2 haftalık bir aradan sonra takım çalışmalara başladı. 2 hafta sonunda rakibin karşısına çıktık. Onlar hazırdı. Birçok sebep var. Sentetik sahadan başlarız buraya kadar geliriz ancak mazeretlerin arkasına sığınmamak lazım. Gerçek olan, elendik. Bunu göğüslememiz lazım, bu yaşadığımız durumdan güçlenerek çıkmamız lazım. Bunu becerebilirsek, katılacak olan arkadaşlarımızın da hazırlanmasından sonra ligde güçlü ve Galatasaray'a yakışır bir takım ortaya koyacağımızı düşünüyorum.

 'GELECEK VE GİDECEK ARKADAŞLARIMIZ VAR'

Yönetimimiz ve başkanımızın bize verdiği destekle hocamızla devam ediyoruz. Ağır bir mağlubiyet, ağır bir elenme elbette bunun yansılamaları olacaktır çünkü sezona bu kadar iddialı başlamışken. Dediğim gibi mazeretlere sığınmasak da bu başımıza geldi. Biz inandığımız projemizle devam etmek istiyoruz. Daha yapacaklarımızı var. Daha henüz gerçekleştiremediğimiz, gelecek ve gidecek arkadaşlarımız var. Onları yaptığımız zaman, daha tartışılabilir ve değerlendirilebilir bir ortamın Tudor için oluşacağını düşünüyorum. Umarım Tudor da bu oluşturulan ortama yakışır şekilde devam edecek.

Haberin Devamı

 'EN KISA ZAMANDA TRANSFERLERİ TAMAMLARIZ'

Sadece Tudor'un istediği oyuncular değil. Tudor'un kurmak istediği takım dahilinde talep ettiği oyuncular, yönetimimiz ve başkanımızın da onayıyla oluşturuluyor. Ortak bir proje. Geçen sene devam eden bir takıma geldi. Şu anda henüz kurulamamış bir takım var. Kendisini gösterebilmesi için umuyorum biz de en kısa zamanda transferleri tamamlarız. Elbette transfer dönemi süresince birtakım fırsatlar doğacakır. Tudor'a kendi istediği ve yönetimin de hemfikir olduğu takımı kurma şansı verelim ki, o da başarısını gösterebilsin.

'KOLAY DEĞİL'

Belhanda ve Gomis geç katıldılar. Belhanda'nın bir sakatlığı vardı, çok az antrenman yapabildi. Yanılmıyorsam maçtan sadece 2 gün önce antrenmana çıkmaya başladı takımla birlikte. Kolay değil. Zaten yeni bir takıma, yeni bir ülkeye, yeni bir lige adaptasyon zaman gerektiren şeyler, bir de bu dönemi antrenmansız geçince... Üst düzey oyuncular; Gomis de, Belhanda da, Maicon da. Onlar antrenman eksikliklerine rağmen takımla birlikte maça çıkıp ellerinden geleni yaptılar. Hepsinin arzusu ve isteği görüldü, kaliteleri de ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

'ARAMIZDAN AYRILACAK OLAN OYUNCULAR VAR'

Yollarımızı ayırmayı düşündüğümüz isimler var, teknik heyetle konuştuğumuz. Spesifik isimler olmasa da, bu bahsettiğiniz isimler (Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Lionel Carole) veya bunların içinden olacak isimler değil ama performansı düşük olup kendine gelecek olan, dikkati çekilecek olan, performansı artacak olan ya da aramızdan ayrılacak olan oyuncular var. Şu anda bunları zikretmek için doğru zaman değil.

 'HEPSİNİN PEŞİNDEYİZ'

Transferde bir değişiklik yok. Beni biliyorsunuz isimleri olduğu zaman söylemek istiyorum. Hakikaten biz bu durumdan maddi ve manevi negatif etkileniyoruz ama birçok isim var. Bunların çoğu da yansıdı. Biz hemen hemen hepsinin peşindeyiz. Dolayısıyla da kulübümüzn bütçesi dahilinde, imkanlarımızı da zorlayarak, elimizden geleni yaparak bu arkadaşlarımızı takımımıza kazandırmak istiyoruz. Denayer da gündemimizdeki oyunculardan biri.

Haberin Devamı

'HEDEFİMİZ ŞAMPİYON OLMAK'

Hedefimiz şampiyon olmak. Maçın ilk yarısı bittiğinde tribünlere çağırıp alkışladıkları takım ruhu ve mücadelesinin daha iyisini, sonuca gidenini başka arkadaşların da katılımıyla taraftarlara seyrettireceğiz. Ciddi bir detek var kombine sayısında. Maça gelen seyirci sayısını gördünüz. İlk yarı boyunca stada gelmeye devam ettiler, trafik skıntısı nedeniyle geç gelen seyircilerimiz oldu. Onlara kendimiz affettireceğiz. (Ajansspor)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!