Cengiz Ünder Roma'ya transfer oldu

Güncelleme Tarihi:

Cengiz Ünder Romaya transfer oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 15:59

Medipol Başakşehir'de göz alıcı bir performans ortaya koyan Cengiz Ünder Avrupa'ya açıldı. 19 yaşındaki futbolcu, 15 milyon Euro bedelle İtalya Serie A ekibi Roma'ya transfer oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig'de beklenen transfer gerçekleşti. Yeteneğiyle ve oynadığı futbolla kısa sürede milli takıma yükselen Başakşehir'in gözbebeği Cengiz Ünder, Serie A devi Roma'ya transfer oldu.

Başkent temsilcisinin genç oyuncu için 15 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi. Cengiz'in kısa zamanda İtalya'ya giderek sağlık kontrollerinden geçeceği kaydedildi. Öte yandan 19 yaşındaki futbolcunun senelik 1.5 milyon Euro garanti ücret kazanacağı kaydedildi.

İtalyanlar Cengiz Ünder'in Roma ile uzun süreli bir anlaşma yaptığı ve sözleşme süresinin 5 yıl olacağı ifade ediliyor.

Geçen sezon Medipol Başakşehir formasıyla 43 maçta oynayan Cengiz, takımına 9 gol ve 8 asistlik katkı sağladı. Cuma günü 20 yaşına basacak Cengiz, A Milli Takım formasıyla da 2 gole imza attı.

Haberin Devamı

MANCHESTER CİTY DE İSTİYORDU

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Ünder'in transferi konusunda yaptığı açıklamada, "Manchester City de Roma da Cengiz'le ilgileniyor, doğrudur. Görüşmeler devam ediyor. Dün de bir görüşme yaptık. Asbaşkanlarımız Mustafa Saral, Mesut Altan ve idari direktörümüz Mustafa Eröğüt bu konuyla ilgileniyor. Bir kısmı İtalya'da bir kısmı İngiltere'de. Bize gelen farklı teklifler var. Gazetelerde farklı fiyatlar yazıyor ama biz Cengiz'i önemli bir kulübe, bize katkı sağlayacak şekilde satmak istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!