Bursaspor Göztepe'ye evinde çok üstün!

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor Göztepeye evinde çok üstün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 10:06

Süper Lig’de yarın sahasında Göztepe’yi ağırlayacak olan Bursaspor, İzmir ekibine karşı evindeki üstünlüğü ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Süper Ligin 12nci haftasında Bursaspor, yarın sahasında Göztepeyi ağırlayacak. Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak bu zorlu randevuda Mete Kalkavan düdük çalacak. Kalkavanın yardımcılıklarını ise Esat Sancaktar ve Erdem Bayık yapacak. Karşılaşmanın 4üncü hakemi ise Ali Şansalan. Mete Kalkavanın yönettiği maçlarda Bursaspor, 15 mücadelede 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken; Göztepe ise 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Her iki takımın da 17şer puanı bulunuyor.

LİGDE 33ÜNCÜ KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Bu mücadele ile birlikte Bursaspor ile Göztepe, Süper Lig tarihinde 33üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu maçların 14ünü yeşil beyazlı ekip kazanırken, İzmir temsilcisinin ise 11 galibiyeti bulunuyor. 7 randevuda ise taraflar eşitliği bozamadı. İki ekip ligde en son Mart 2003’te karşı karşıya gelirken, sahadan galip ayrılan taraf 1-0’lık skorla Bursaspor oldu. Bursaspor, son 4 lig mücadelesinde yenilgi yüzü görmezken, Göztepe ise son iki maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

BURSASPOR EVİNDE ÜSTÜN

Yeşil beyazlı ekibin iç sahada ise Göztepeye karşı üstünlüğü bulunuyor. 16 kez İzmir temsilcisini sahasında konuk eden Bursaspor, bu maçların yalnızca 2sini kaybetti. Geride kalan maçların 10unu kazanan yeşil beyazlılar, diğer 4 randevu da rakibiyle puanları paylaştı. Göztepe ise, Bursaspor deplasmanında çıktığı 16 maçın 10unda gol dahi atamazken, son 7 randevunun sadece birinde rakip ağları havalandırdı. Aynı zamanda yeşil beyazlı ekip, bu sezon ligde sahasında çıktığı 5 maçın 4’ünü de kazanmasını bildi.

GÖZLER YILDIZLARDA

Yarınki mücadele aynı zamanda her iki takımın yıldızlarını da karşı karşıya getirecek. Bursasporun Milli eldiveni Harun Tekin, 35 kurtarış yaparken; Göztepenin file bekçisi Beto ise 33 kurtarış yaptı. Böylelikle her iki kaleci de, bu sezon en fazla kurtarış yapan 5 kaleciden 2si konumunda yer alıyor. Aynı zamanda gözler de golcülerde olacak. Bursasporda Dzon Delarge ve Pablo Martin Batalla, 4er golle dikkat çekerken; İzmir temsilcisinde ise Adis Jahovic attığı 11 golle öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Bursaspor’un Göztepe karşısındaki muhtemel 11’i ise şu şekilde:

Harun, Ertuğrul, Ekong, Aziz, Barış, Badu, Jorquera, Batalla, Aziz, Jires, Stancu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!