Aslan patlaması! Bursa'da gol yağmuru...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 11:20

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'u 5-0 mağlup etti. Timsah Arena'da oynanan maçta Galatasaray'a farklı galibiyeti getiren golleri, 5 ve 45. dakikalarda Bruma, 58. dakikada Ahmet Çalık, 60. dakikada Podolski ve 89'da Yasin Öztekin kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 52'ye yükselterek haftayı 4. sırada kapattı. Bursaspor ise 35 puanla 13. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Stat: Bursa Büyükşehir Belediyesi 
Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay 
Bursaspor: Harun Tekin, Aziz Eraltay, Ertuğrul Ersoy, Şamil Çinaz, Onur Atasayar, Merter Yüce, Faty (Dk. 45+3 Jorquera), Mert Örnek (Dk. 46 Kubilay Kanatsızkuş), Batalla, John, Stancu (Dk. 80 Sercan Yıldırım) 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Carole, Yasin Öztekin, Selçuk İnan (Dk. 67 De Jong), Tolga Ciğerci (Dk. 67 Josue), Bruma, Sneijder, Podolski (Dk. 79 Eren Derdiyok) 
Goller: Dk. 5 Ertuğrul Ersoy (Kendi kalesine), Dk. 45 Bruma, Dk. 58 Ahmet Çalık, Dk. 60 Podolski, Dk. 89 Yasin Öztekin (Galatasaray)

Aslan patlaması Bursada gol yağmuru...

Haberin Devamı

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
5. dakikada Galatasaray öne geçti. Carole'ün pasıyla sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Bruma, topu penaltı noktasına doğru çevirmek istedi. Bruma'nın pasında topa kale sahasının içinde ters bir dokunuş yapan Bursasporlu defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy'un müdahalesinin de etkisiyle meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1. 
45. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Podolski ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Bruma'nın, penaltı noktası üzerinden vuruşunda top Harun Tekin'in müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-2.
58. dakikada Galatasaray farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Sneijder, topu arka direğe doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Ahmet Çalık, kafayla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-3. 
60. dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Sneijder'in ara pasıyla hareketlenen Podolski, kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Alman futbolcu, topu ceza yayı üzerinden filelere gönderdi: 0-4. 
89. dakikada Galatasaray farkı 5'e çıkardı. Bursaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde Yasin Öztekin, sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-5. 

Aslan patlaması Bursada gol yağmuru...

NOTLAR: 

Haberin Devamı

MAÇA İLGİ AZ
Bursaspor’un Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 5-1’lik yenilgi sonrasında yeşil beyazlı taraftarların maça ilgisi yok denecek kadar azdı. 11 bin kombinesi bulunan Bursaspor’da, Galatasaray maçı için maçın başlamasına 1 saat kala satılan bilet sayısı 1000 civarındaydı. 1 Mayıs’ın tatil olmasına karşın bu mücadeleyi yaklaşık 10 bin civarında sporsever izledi.

G.SARAY TARAFTARI STADA ERKEN ALINDI
Bursaspor karşılaşmasını izlemek için bilet alan Galatasaraylı taraftarlar, ayrı bir güzargahta bir araya geldiler. Büyükşehir Belediyesi’nin helikopter pisti civarında toplanan sarı kırmızılılar daha sonra emniyet tedbirleri içerisinde Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’na girdiler.

Haberin Devamı

U 21 MAÇI BURSASPOR’UN
Bursaspor ve Galatasaray’ın U 21 takımları Orhan Özselek Alt Yapı Tesisleri’nde karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelede yeşil beyazlılar ikinci yarının ilk 15 dakikasında bulduğu gollerle rakibini 3-0 yendi. Bursaspor’un gollerini 51.dakikada Berke, 53 ve 59. dakikalarda Sinan Bakış attı.

Aslan patlaması Bursada gol yağmuru...

KAPILAR 18.00’DE AÇILDI
Sabah yapılan eşgüdüm toplantısında alınan kararlar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’nın kapıları saat 18.00’de açıldı ve her iki takımın taraftarları yavaş yavaş içeriye alındı. Ancak maçın başlamasına 1 saatten az süre kala tribünlerde çok az sayıda sporsever olması dikkat çekti. Bu arada emniyet tedbiri amacıyla stadın önündeki Hayran Caddesi araç trafiğine kapatıldı.

Haberin Devamı

BURSASPOR’DA KADRO DEĞİŞTİ
Bursaspor Teknik direktörü Mutlu Topçu, Galatasaray karşılaşmasına değişik bir onbir ile çıktı. Akhisar maçında hata yapan tam beş oyuncu kulübeye çakıldı. Bunlar, Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Jorquera, Sercan Yıldırım ve Kubilay Kanatsızkuş.  Bunların yerine Ertuğrul Ersoy, Onur Atasayar, Faty, Mert Örnek ve Bogdan Stancu ilk onbirde yer buldu. Mutlu Topçu ayrıca Tomas Sivok ile Deniz Yılmaz’ı 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

TUDOR KADROSUNU DEĞİŞTİRMEDİ
Galatasaray teknik direktörü İgor Tudor Fenerbahçe’ye sahasında 1-0 yenilmesine karşın ilk onbirinde değişiklik yapmaması dikkat çekti.

Aslan patlaması Bursada gol yağmuru...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!