4x4 Fener! Zirveye kadar durmak yok

Güncelleme Tarihi:

4x4 Fener Zirveye kadar durmak yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 10:31

Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor'un konuğuydu. Sarı-lacivertliler mücadeleyi 65. dakikada Giuliano'nun penaltı golüyle 1-0 kazandı. Aykut Kocaman'ın ekibinde 39. dakikada sakatlanan Janssen'in yerine soldado girdi. Sarı-lacivertliler ligde üst üste 4 maç kazanarak 29 puana yükseldi. Bursaspor seyirci rekoru kırdığı mücadelede 7 maçlık kaybetmeme serisini sonlandırdı. Fenerbahçe ligde bir sonraki maçını evinde Karabükspor ile oynayacak. Bursaspor ise Trabzonspor deplasmanına gidecek. Son 4 maçta 4 galibiyet alan sarı-lacivertliler maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Ali Palabıyık , Kerem Ersoy , Serkan Olguncan

Bursaspor: Harun , Barış Yardımcı (Josua John dk. 81 ), Ertuğrul , William Ekong , Titi , Aziz Behich , Cristobal Jorquera (Ricardo Faty dk. 46 ), Emmanuel Badu (Dzon Delarge dk. 66 ), Jires Kembo , Pablo Batalla , Bogdan Stancu

Yedekler: Muhammed Şengezer, Merter Yüce, Furkan Soyalp, Yusuf Erdoğan, Deniz Yılmaz, Sinan Bakış, İsmail Konuk

Teknik Direktör: Paul Le Guen

Fenerbahçe: Volkan , Şener Özbayraklı , Roman Neustadter , Martin Skrtel , İsmail Köybaşı , Nabil Dirar , Mehmet Topal , Josef De Souza , Aatif Chahechouhe (Valbuena dk. 66 ), Giuliano , Petrus Janssen (Roberto Saldado dk. 40 )

Yedekler: Carlos Kameni, Ertan Ersu, Hasan Ali, Mauricio Isla, Ozan Tufan, Luis Neto, Ahmethan Köse, Oğuz Kağan Güçtekin

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Gol: Giuliano Victor (dk. 65) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Ertuğrul, Aziz Behich (Bursaspor), Martin Skrtel, Aatif Chahechouhe, Roberto Saldado (Fenerbahçe)

4x4 Fener Zirveye kadar durmak yok

MAÇTAN NOTLAR

ALPER POTUK’UN YERİNE JANSSEN
Fenerbahçe’de Alper Potuk sakatlığı nedeniyle Bursaspor maç kadrosunda yer almazken 14. hafta mücadelesinde Giuliano ile birlikte hücum hattında sahaya çıkan Alper’in yerine sakatlıktan dönen Janssen ilk 11’de yer aldı.

KOCAMAN’DAN TEK DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, ligin 14. haftasında Kasımpaşa’yı 4-2 ile geçtiği ilk 11’de sadece bir değişikliğe gitti. Sakat olan Alper Potuk’un yerine Janssen’i dahil eden tecrübeli teknik adam, Bursaspor karşısında sahaya şu 11’le çıktı: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, İsmail, Dirar, Mehmet Topal, Josef, Aatıf, Janssen, Giuliano.

VAN PERSİE, FERNANDAO VE MEHMET EKİCİ DE YOK
Aykut Kocaman, Hollandalı yıldız Robin van Persie’yi de kadroya dahil etmezken sakatlığı bulunan Fernandao ile Mehmet Ekici de kadroda yer almadı.

SOLDADO GERİ DÖNDÜ
F.Bahçe’nin Antalyaspor deplasmanında 67. dakikada oyuna giren ve girdikten sadece 8 dakika sonra sakatlanarak kenara İspanyol oyuncu, sakatlığını atlattı ve Bursaspor deplasmanında yedek kulübesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Bursaspor'da sakatlıkları nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan kaleci Harun Tekin, William Troost-Ekong ve Pablo Batalla, ilk 11’de yer aldı. Harun, 2 haftalık aradan sonra ilk kez forma giyecek. Hafta içerisinde antrenmanlarda takımla birlikte çalışamayan Ekong ve Batalla da hazır hale gelirken, Fenerbahçe'ye karşı teknik direktör Paul Le Guen'den ilk 11’de şans buldu.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ
Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki maça’ ev sahibi ekibe gönül verenler yoğun ilgi gösterdi. Yeşil beyazlı taraftarlar tribünlerin tamamına yakınını doldururken maç öncesi ilk 11’de yer alan Bursasporlu oyuncuların tamamını tribünlere çağırarak 3’lü çektirdi.

Haberin Devamı

GENÇLERDE FENERBAHÇE KAZANDI

U21 Ligi'nde 15'inci haftanın açılış mücadelesinde Bursaspor, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmanın 22'nci dakikasında yeşil beyazlı savunmacı Bilal Yıldırım'ın karşıladığı topu önünde bulan Yiğithan Güveli düzgün bir vuruşla konuk ekibi öne geçirdi. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Fenerbahçe'de Yiğithan bu kez 52'nci dakikada takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Ceza sahasına gönderilen top daha sonra arka direğe çevrilirken burada ayak koyarak meşin yuvarlağı ağlara gönderen Yiğithan'ın bu golü maçın da skorunu belirledi. Karşılaşmayı Fenerbahçe deplasmanda 2-0 kazanarak puanını 32'ye yükseltti ve Bursaspor'dan liderliği devraldı. Bursaspor ise 31 puanla ikinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

4x4 Fener Zirveye kadar durmak yok

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

6. dakikada Kembo’nun ceza sahası dışından çektiği şut Volkan’da kaldı.
19. dakikada Janssen’in ceza sahası dışından vuruşunda top direğin hemen yanından auta çıktı.
20. dakikada Batalla’ın ceza sahası dışından çektiği şut auta gitti.
33. dakikada Aziz’in sol kanattan içeriye ortaladığı topu Volkan son anda tokatladı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

56. dakikada Saldado’nun serbest vuruşu barajdan döndü. Dönen topa tekrar vuran Saldado’nun şutunu Harun iki hamlede kurtardı.
63. dakikada İsmail’in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta kaleye giden topu Harun son anda kornere tokatladı.
64. dakikada Saldado Ekong’un müdahalesiyle yerde kalınca müsabakanın hakemi penaltı noktasını gösterdi.
65. dakikada Guiliano’nun kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
80. dakikada Batalla’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Ekong’un kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı.
84. dakikada sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Dirar uygun durumdaki Saldado’yu gördü. Bu futbolcunun vuruşundan top az farkla auta gitti.
88. dakikada Batalla'nın pasıyla hareketlenen Delarge'nin ceza sahası içerisine girer girmez çektiği şutu Volkan kornere tokatladı.

Haberin Devamı

4x4 Fener Zirveye kadar durmak yok

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!