Bundesliga Türkleri bekleneni veremedi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 10:48

Alman Birinci Ligi Bundesliga’da sezonun ilk yarısı hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi. 18 takımlı Bundesliga'nın 10 ekibinin kadrosunda Türkiye kökenli futbolcular da yer aldı. Toplam 16 Türkiye kökenli futbolcudan 10'u bu sezonun ilk yarısında forma şansı buldu. Türkiye kökenli futbolcular 17 maçlık maratonda vasatın üzerine çıkamadı.

Haberin Devamı

BUNDESLIGA’da Borussia Dortmund, Hannover 96, Bayer Leverkusen, Freiburg, Mainz 05, Hoffenheim, Hertha Berlin, Stuttgart, Wolfsburg ve Köln takımlarının kadrosunda Türkiye kökenliler de yer aldı. Dortmund'da Nuri Şahin ve Ömer Toprak, Wolfsburg'da Yunus Mallı, Freiburg'da Çağlar Söyüncü ve Onur Bulut, Hannover'de Kenan Karaman ve Mete Kaan Demir, Bayer Leverkusen takımında da Avusturya milli takımının eski kalecisi Ramazan Özcan ile 18 yaşındaki Atakan Akkaynak bulunuyor. 

Alman milli Kerem Demirbay Hoffenheim'da, U 21 Alman milli takımında oynayan iki oyuncu Suat Serdar ve Levin Mete Öztunalı ise Mainz 05'te forma giyiyor.
Hertha Berlin'de Sinan Kurt, Stuttgart'ta Berkay Özcan ve FC Köln'de Salih Özcan ile Hikmet Çiftçi kendisine kadroda yer buldu.

Haberin Devamı

11 FUTBOLCU MAÇLARDA OYNADI
Türkiye kökenliler arasında bu sezon 11 futbolcu sahaya çıktı. Yunus Mallı, Ömer Toprak, Nuri Şahin, Kenan Karaman, Suat Serdar, Levin Öztunalı, Çağlar Söyüncü, Onur Bulut, Kerem Demirbay, Salih Özcan ve Berkay Özcan oynayan futbolcular oldu. Ramazan Özcan, Hikmet Çiftçi, Sinan Kurt, Atakan Akkaynak ve Mete Kaan Demir ise ya hiç kadroya alınmadı ya da bankta oturdu.
Oynayan futbolcular arasında Yunus Mallı 17 maçın 16'sında forma giydi. Yunus 12 kez ilk 11'de sahaya çıktı. Dört kez sonradan oyuna girdi. Dört gol attı ve bir golün de hazırlayıcısı oldu. Yunus dört hafta da haftanın karmasına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!