Bu sefer suç duyurusu menajer Ümit Akbulut'tan: Wiel, Fenerbahçe'nin başkanına küfür etti

Güncelleme Tarihi:

Bu sefer suç duyurusu menajer Ümit Akbuluttan: Wiel, Fenerbahçenin başkanına küfür etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 08:30

Menajer Ümit Akbulut bir süre önce kendisini dolandırdığını idda ederek savcılığa başvuran Fenerbahçeli futbolcu Van der Wiel hakkında “hakaret, iftira ve adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Akbulut, Hollandalı futbolcunun Fenerbahçe Kulübü’nün başkanı ve yöneticileri hakkında İngilizce küfür ettiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Gregory Kurtley van der Wiel, geçen Mayıs İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek Menajer Ümit Akbulut ve Sinan Siner’in kendisini 4,5 milyon dolar dolandırdıklarını öne sürerek şikayetçi olmuştu. Akbulut ve Siner, soruşturma kapsamında gözaltına alınmış tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Ümit Akbulut, dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek avukatları aracılığıyla van der Wiel ve menajeri olduğu iddia edilen Mehmet Zeki Şahin hakkında “hakaret, iftira ve adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suç duyurusunda bulundu.

“DİSİPLİNSİZLİĞİ YÜZÜNDEN KADRO DIŞI KALDI”

Akbulut dilekçesinde, serbest bırakıldıktan sonra van der Wiel ve menajerinin bir basın toplantısı düzenlediklerini, bu toplantıda kullanılan ifadelerin suç unsuru oluşturduğu ileri sürdü. Van der Wiel’in kadro dışı kalmasının nedeninin kendisiyle imzaladığı sözleşmedeki ertelemelerden kaynaklanmadığı, aksine kadro dışı kaldıktan sonra tanıştıklarını asıl nedenin Wiel’in disiplinsizliği ve performans düşüklüğü olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

‘EKRAN GÖRÜNTÜLERİ DİLEKÇEDE’

Ayrıca, van der Wiel’in 2016 Aralık ayında kendisine verilen idari bir cezaya ait belgenin fotoğrafını WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiğini iddia edederek Wiel’in Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve yöneticilerine İngilizce küfrettiğini ileri sürdü. WhatsApp konuşmasının ekran görüntüsü de dilekçede yer alırken her iki şüpheli hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılmaları istendi.

 

BAKMADAN GEÇME!