"Biz Fenerbahçe'yiz...Beraberliğe sevinmek bize yakışmaz!"

Güncelleme Tarihi:

Biz Fenerbahçeyiz...Beraberliğe sevinmek bize yakışmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 08:30

Ahmet Ercanlar, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını değerlendirirken, maç sonunda sarı lacivertlilerin yaşadığı duyguları kaleme alırken, ilginç bir mesajı da paylaştı...

Haberin Devamı

Fenerbahçe sezonu derbi mağlubiyeti almadan kapattı. Tarihin en kötüsü denilen Fenerbahçe’nin forması bile derbilerden gerekli sonuçları almaya yetiyor.

BEŞİKTAŞ'IN NET POZİSYONU YOK
Şöyle bir algı var. Beşiktaş müthiş oynadı. Fenerbahçe çok kötüydü. Hafızanızı tazeleyelim. Maçta Beşiktaş’ın golü dışında en net pozisyon Emenike’nin kaçırdığı goldü. Beşiktaş ikili mücadeleleri kazandı, 1-2 uzaktan şut çekti o kadar. Volkan’ın hafızam beni yanıltmıyorsa 1 tane önemli kurtarışı var. O da uzaktan çekilen bir şut. Onun dışındakiler yarı tehlikeli diyebileceğimiz Beşiktaş atakları.
Yani Fenerbahçe en iyi yaptığı şeyi yani savunmayı iyi becerdi. Hücumda ise yine yoktu.

Biz Fenerbahçeyiz...Beraberliğe sevinmek bize yakışmaz

Haberin Devamı

HAKEM ŞANSI BEŞİKTAŞ'TAN YANA
Maçta en dikkat çekici şey Beşiktaşlıların güvensizliğiydi. Fenerbahçe sahada 11 kişiyken sadece sarı lacivertlilerin sesi geliyordu tribünden. Sarı lacivertliler 9 kişi kalınca Beşiktaşlılar bağırmaya başladı ama bu kez de kalelerinde golü gördüler.

Bu güvensizliklerini biz tribünden hissettiysek 9 kişilik Fenerbahçe’nin sahada hissetmemesi mümkün değildi. Nitekim 9 kişiyken gol atmaya çalışan ve başaran bir Fenerbahçe vardı.

Bu yıl Fenerbahçe’nin hakemlerden de şansı pek gülmedi. Fırat Aydunus ilk devrede Atınç’ın, Quaresma’nın, Oğuzhan’ın kartlarını vermedi. Tolgay ise günün en şanslı ismiydi. 4. Sarı kartlık hareketinde ancak kart görebildi. Hakemler kötü giden takımları bir ceza da biz keselim diyor herhalde. Aynı kartlar Fenerbahçe’ye ise çok rahat bir şekilde çıktı.

Maç öncesi söylemiştik. Fenerbahçe’nin forması oynayacak diye…Bunu dedik ama sahaya beyaz forma ile çıktı.

Biz Fenerbahçeyiz...Beraberliğe sevinmek bize yakışmaz

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE'DEN ÇOK KORKMUŞ
Fenerbahçe…Yine de bu kötü Fenerbahçe rakibine stresi yaşattı ve puanı aldı.
Ki Şenol Güneş 9 kişilik bir rakipten gol yemelerine karşın maç sonunda Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı bitti dedi. Güneş’in sözleri tek bir şeyi işaret ediyor. Bu kadar geride olan bir Fenerbahçe demek ki Beşiktaş’ın şampiyonluk yolunda hala korktuğu bir takımdı. Bu korkuyu Fenerbahçe’nin kötü oynadığı bu gecede bile hissettik.

Haberin Devamı

Rakipler Fenerbahçe’den korkmasına rağmen sarı lacivertlilerin bu maça bir derbi gibi hazırlanmaması, şampiyonluğun adını bile anmaması da başka bir tartışma konusu. Fenerbahçe bu sezon şampiyonluğa Beşiktaş’ın Fenerbahçe’nin şampiyonluğundan korktuğu ölçüde inansa çok farklı bir sezon izleyebilirdik. Sarı lacivertliler ligin 2 ve 3 ile 18 ve 19. Haftalarındaki Bursa ve Kayserispor maçlarında toplam 10 puan kaybetmese lig şu an ne durumda olurdu? Bir düşünün bakalım.

Gelecek yıl dün geceki kadrodan en az 5-6 tanesi ilk 11 oyuncusu olmamalı. Fenerbahçe yönetiminin işi kolay değil. Aziz Yıldırım’ın dediği gibi Mayıs sonunu bekleyeceğiz. Nasıl bir Fenerbahçe göreceğiz, bu kadro nasıl yenilenecek gibi sorular kafamızı kurcalasa da Yıldırım’ın bir bildiği vardır diyerek bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

BİZ BERABERLİĞE SEVİNMEYİZ
Son olarak 9 kişilik Fenerbahçe 90+4'te beraberliği bulmasına rağmen abartılı bir sevinç göstermedi. Bunu maç sonu menajer Hasan Çetinkaya'ya sordum.Şu yanıtı verdi; "Biz Fenerbahçe'yiz...Beraberliğe sevinmek bize yakışmaz... "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!