Beşiktaş'ın şansı Real Madrid kadar

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın şansı Real Madrid kadar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 22:03

Beşiktaş için Şampiyonlar Ligi’nde artık güçlü-güçsüz takım ayrımı yapmak mantıksız. Hepsi güçlü. Ama Beşiktaş’ın görüntüsü de rakip kim olursa olsun umut verici. Siyah beyazlıların en az rakibi kadar şansı var. Bu Real Madrid dahi olsa...

Haberin Devamı

BÜYÜK MAÇ ALMADAN ŞAMPİYON OLURSUN AMA...

1- G.Saray, zor maçları geçemedi. Bir takım nasıl böyle iki farklı görüntü çizer? Tudor’un dediği gibi büyük maç kazanmadan da şampiyon olabilir misiniz?

Bu görüntüyü açıklayacak mantıklı bir şey olabilir mi? Olabilir. Bu maçlarda gözüken en önemli etmen oyuncu tercihleri. Bazı maçlarda ne yaparsanız yapın büyüklüğün avantajıyla kazanırsınız. Ama daha üst grupta şansınız zorlaşıyor. Sistem ile kadroda Tudor, daha yaratıcı ve analizci olmalı. Büyük maç kazanmadan lidersen şampiyon da olabilirsin. Ama ezeli rekabette bunların kaybedilmesi sansasyoneldir.

VALBUENA GİBİ BİR OYUNCU TARTIŞILMAZ

2- F.Bahçe, Sivas’ı yenince Soldado-Janssen çift forvet ve Valbuena tartışması başladı. Topal dönünce Ozan’ın kesilmesi de var. Ne dersiniz? 

Haberin Devamı

İki örnek var: G.Saray, Gençlerbirliği’ne karşı Eren-Gomis ikilisiyle oynayıp 5 gol attı. Aynı ikiliyle Başakşehir’den 5 yedi. Ama bunun Başakşehir’e tutmayacağı Gençler maçından belliydi. Soldado-Janssen ile de F.Bahçe, 4-1 kazandı. Gerçi sonlarda Janssen oyundan alındı. Şimdi bu çift forvet o maçta tutan bir hadise. Ama her gün Sivas ile oynamayacaksın ki! Şimdi başka rakip var. İkisiyle başlayıp düşündüğünü yapamazsa kulübeden bunların yerine alternatif bulacak mısın? İkisiyle başlayacağını zannetmiyorum Aykut Hoca’nın. Kenarda oyunu değiştirecek bir oyuncuya hep ihtiyaç vardır. Soldado’nun 3 gol atması, ilk 11 başlamasını gerektirmez. Güçlü bir silah olarak sonra da girebilir. Onun için de takım için de rahatlatıcı olabilir. Valbuena gibi bir futbolcun varsa, tartışılması dahi gereksiz. Ozan’a gelince. Maçlık karar vermek; bazı şeylerden vazgeçmek kolay değildir. Ozan, birçok maçta başarılı oldu. Topal neredeyse ilk kez ilk 11 şansı bulup başarılı oldu. Hocanın tercihleri için “Niye böyle yaptı” denilemez.

3- Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkan Beşiktaş’ın işi eleme turunda daha mı zor yoksa daha mı kolay? Şansı nedir?

GruplarDa genellikle güçlü olan takımlar üst tura çıkıyor. Dolayısıyla Beşiktaş’a kurada kim çıkarsa çıksın, grubunda oynadığı takımlardan daha güçlü bir takımla eşleşecek. Ama Beşiktaş’ın görüntüsü de rakip kim olursa olsun umut verici.

Haberin Devamı

Dolayısıyla burada Beşiktaş’ın şansı en az rakibi kadar vardır. Bu Real Madrid dahi olsa...

Grup maçlarında rakiplerine 2 beraberlik veriyorsun bir şey kaybetmiyorsun ama eleme turunda iki beraberlikle elenebiliyorsun. Ayrıca grubun telafisi var ama eleme turunun yok.

BEŞİKTAŞ İÇİN ARTIK DİŞLİ, DİŞSİZ RAKİP YOK

4- Herkes rakibin kim olacağını tartışıyor ve genelde de en güçlüsü isteniyor! En güçlü rakip daha mı motive eder?

Eleme turlarına kaldıktan sonra rakibin dişli mi dişsiz mi olacağı hiç önemli değil. Bir hedefe gitmek istiyorsan, güçlüsü de güçsüzü de geçilmesi gereken rakiptir.

Artık güçlülerin mücadelesi başlıyor. Bu 16 takım içinde kaç tane güçsüz takım gösterilebilir ki? Burada şunu da gözardı etmemek lazım: Beşiktaş’ın Portekiz’de yenip İstanbul’da berabere kaldığı Porto da bu 16 takımdan biri. Matematiksel olarak garantilemese de Porto için net diyorum turu geçti çünkü son maçta Monaco’dan en az 1 puan alabilecek güçte.

Haberin Devamı

NEGREDO’YU GÖNDERİP NE YAPACAKSIN Kİ?

5- Beşiktaş’ın devre arasında Şampiyonlar Ligi için takviye yapması lazım mı? Lazımsa hangi pozisyonlara yapmalı?

Beşiktaş şu anda sıkıntı yaşıyor mu yaşamıyor mu, bu çok net değil. Pepe’nin yanında kimi tercih edeceği tartışılıyor. Ama elindekinden daha iyisini bulmak ara transferde çok kolay değildir. Negredo’yu niye yollasın? Cenk ile bir uyumu var. Daha iyi bir golcü getirirse Cenk’i mi kesecek? Beşiktaş’ın Cenk’i göndereceğini de tahmin etmiyorum. Cenk kalitesinde bir adamı Cenk’in fiyatına alabilir mi? Alsa bile aynı verimi alabilir mi?

GOLLÜ OLUR G.SARAY KAZANIR

6- Vagner Love’ın olmadığı Alanya, Galatasaray için kolay bir rakip mi?

Haberin Devamı

Kâğıt üzerinde kolayı zoru olmaz maçların. Ama G.Saray, Alanya’yı yenecek  her türlü güce sahip. Taraftarı da her şeye rağmen yanında olacak. Galatasaray’ın Alanya karşısında bir kazaya uğrayacağını düşünmüyorum. Gollü bir maç olur.

BEŞİKTAŞ MALATYA’DA PUAN BIRAKIRSA, LİGDE ZORLANIR

7- Akhisar’a karşı iyi oynasa da puan kaybetti Beşiktaş. Malatya maçını gündüz oynayacak, puan kaybı yaşar mı?

Beşiktaş’ın Akhisar maçında iyi oynadığı kanaatinde değilim. Kendi çizgisinin gerisinde kaldı. Akhisar maçındaki görüntü Malatya’da devam ederse Beşiktaş zorlanır. Puan kaybı halinde zihinsel olarak da yıpranır. Çünkü artık puan kaybı için kredisi pek kalmadı. Sonraki haftaları sıkıntıya sokar. Normal futbolunu oynarsa kazanacağı bir deplasmana gidiyor Beşiktaş.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR SORUNLU BİR TAKIM, FENERBAHÇE KAZANIR

8- F.Bahçe, yeni stadında hiç yenemediği Antalyaspor’a konuk olacak. Stat olayı psikolojik olarak maça yansır mı? 

İşimiz gücümüz hurafelerle... Kazanamamışsa kazanamamıştır. Bundan sonra kazanamaz diye bir kaide mi var. Bunu konuşmanın bile alemi yok. Antalya sorunlu bir takım. Sorunlar yaşıyor. Bunları aşması da çok kolay gözükmüyor. Fenerbahçe’yi daha şanslı görüyorum. Yeni statta ilk maçını kazanmaya daha yakın! Kazanamayabilir mi, o farklı. Öyle olursa bunun eskiden kazanamamasıyla ilgisi olmaz.

BAŞAKŞEHİR GERÇEĞİNİ ŞİMDİ GÖRMEYENLER DE GÖRSÜN

9- Başakşehir gerçeği artık görülmeyecek durumda değil. Bir şampiyonluk yüzdesi verseniz bu oran kaç olur?

En az rakipleri kadar şampiyonluk şansı var. Bu gerçeği gören görüyordu. Görmeyenler şimdi görsün! Başakşehir’in kadrosu hiç yaşlı değil. İki üç tecrübelinin yaş ortalamasını yukarı çekmesi avantajdır, dezavantaj değil. Emre ve Adebayor ikinci baharlarını yaşıyor. Kaldı ki onların alternatifleri de çok genç. Genç ve tecrübeliler.

TRABZON İÇİN ŞAMPİYONLUK KAF DAĞININ ARDINDA

10- 4 maça bakınca Çalımbay’lı Trabzonspor’un geleceği için neler söylenebilir? En iyi beklenti ne olabilir?  

Trazonspor yukarı tırmanır. Şöyle bir görüntüsü var: Gol yemesi kolay, gol atması daha da kolay bir takım. Dolayısıyla görüntüsü, gol yer ama yediğinden fazlasını atar şeklinde.

Ön tarafı son derece güçlü. Sorunları arkada.  Ligdeki hedefi ne olursa olsun ikinci yarıda ilk üçü zorlayacaktır. Şampiyonluk umudu dersen, o biraz Kaf dağının arkasında gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!