Beşiktaş'ın Avrupa rekoru 139 milyon euro

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın Avrupa rekoru 139 milyon euro
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 08:30

Maç günü gelirinde Galatasaray, 24.5 milyon euro ile üç büyükte ilk sırayı aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, 2017-18’de Avrupa’da en çok gelir elde eden Türk kulübü oldu. Siyah beyazlılar, 139 milyon Euro’luk kazançla Galatasaray ile Fenerbahçe’yi geride bırakmayı başardı. Kartal, Avrupa’nın dev ekipleri Porto ve Ajax’ın da önünde yer almayı başardı.

MALİ darboğazda olan kulüplerimizin en büyük nefes kaynağı; Avrupa ve özellikle de Şampiyonlar Ligi gelirleri. 2017-18 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde gruptan namağlup çıkmayı başaran Beşiktaş’ın bu başarısı, gelirlerine de yansıdı. Siyah beyazlılar söz konusu sezonda elde ettikleri gelirle ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geride bıraktı. Beşiktaş, 2017-18 sezonunda toplam 139 milyon Euro’luk geliri kasasına koydu. Beşiktaş bu gelirle, 106 milyon Euro kazanan Porto ve 92 milyon Euro’da kalan Ajax’ı da geride bırakmayı başardı. Listede 690 milyon Euro kazanan Barcelona ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Yayın pastası en büyük kaynak

BEŞİKTAŞ’ın yüksek gelirinde Şampiyonlar Ligi’nin yayın pastasından aldığı 39.7 milyon Euro’luk gelir başrol oynadı. 24.5 milyon Euro ile maç günü gelirdeyse G.Saray ilk sırayı aldı. Avrupa’ya erken veda eden sarı lacivertliler için 1.5 milyon Euro, sarı kırmızılılar adına ise 0.2 milyon Euro oldu. Toplamda Avrupa gelirinde Beşiktaş’ı Galatasaray takip etti. Sarı kırmızılılar 99 milyon Euro’luk bir gelire ulaştı. Fenerbahçe’nin kazancıysa 98 milyon Euro olarak gerçekleşti. Galatasaray ve Fenerbahçe, 2017-18’de Ajax’ı geçmeyi başardı.

Altyapılara yönelmek şart

BU MALİ verileri inceleyen ekonomist Yavuz Çandır, “Türkiye’de de kulüp gelirlerinin en büyük dilimini yayın gelirleri oluşturuyor. Maç günü gelirler ve ticari gelirler ise sadece üç büyükte fark yaratıyor. Süper Lig, yayın gelirinde Avrupa’da 5 sırada. Kulüplerimizin toplam borcunun
15 milyar TL’yi bulduğu düşünülünce artık kulüplerimizin taraftarın hoşuna gidecek yüksek maliyetli futbolcuları satın almayı durdurması gerekiyor. Futbolcu üreten bir yapı kurabilirsek ne finansal sorunları konuşuruz, ne de istikrara kavuşmayan sportif başarıları” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaşın Avrupa rekoru 139 milyon euro

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!