Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe / MAÇ SONUCU

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe / MAÇ SONUCU
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 17:11

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Türkiye'nin nefeslerini tutarak izlediği derbide 45+1'de Aboubakar'ın attığı golle öne geçen Beşiktaş maçın son dakikasında Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle yıkıldı. 88.dakikada Skrtel, 90+2'de Josef de Souza'nın ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldığı maçta Fenerbahçe 9 kişi devam ederken 90+4'te Marcelo'nun kendi kalesine attığı golle beraberliği kurtardı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından puanını 65'e çıkaran Beşiktaş hemen arkasındaki Medipol Başakşehir ile puan farkını 2'ye düşürdü.
Fenerbahçe ise 57 puanla 3.sırada yer aldı.

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç Nukan, Adriano, Tolgay Arslan (Dk. 76 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca (Dk. 89 Gökhan İnler), Babel, Aboubakar (Dk. 72 Cenk Tosun)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Kjaer, Skrtel, İsmail Köybaşı (Dk. 46 Salih Uçan), De Souza, Neustaedter (Dk. 46 Ozan Tufan), Alper Potuk, Lens, Sow, Van Persie (Dk. 74 Emenike)
Goller: Dk. 45+1 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 90+4 Marcelo (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)
Kırmızı kartlar: Dk. 88 Skrtel, Dk. 90+2 De Souza (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 28 Volkan Demirel, Dk. 61 Salih Uçan, Dk. 90 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 65 Tolgay Arslan (Beşiktaş)

Haberin Devamı

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:
45+1. dakikada Beşiktaş öne geçti. Tolgay Arslan'ın uzun pasında topla buluşan Quaresma'nın sağdan içeri gönderdiği topa Aboubakar altıpasta dokundu ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

90+4. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Kjaer'in Beşiktaş ceza sahasına gönderdiği uzun topta Marcelo, ters bir kafa vuruşuyla ileri çıkan kaleci Fabricio'nun üzerinden meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi ve mücadele 1-1 sona erdi.

Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe / MAÇ SONUCU

Beşiktaş'ın 90+4'te kendi kalesine attığı gol...

Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe / MAÇ SONUCU

ATİBA'NIN YERİNE TOLGAY
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta son lig mücadelesine göre üç değişiklik yaptı. 

Siyah-beyazlı ekibin geçen hafta Medipol Başakşehir ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Atiba Hutchinson, derbi mücadelesinde kadroda yer alamadı. Hafta içinde takımla antrenmanlara çıkamayan tecrübeli oyuncunun yerine savunmaya dönük orta saha görevini Tolgay Arslan yerine getirmeye çalıştı.

Haberin Devamı

TOSİC'İN YERİNE ATINÇ SAVUNMADA
Beşiktaş'ta, Medipol Başakşehir karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Dusko Tosic'in yerine savunmanın ortasında Atınç Nukan şans buldu. Ligin 28. haftasında Adanaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev alan ancak Medipol Başakşehir mücadelesinde yedekler arasında yer alan Atınç, bir maç sonra ilk 11'de sahada yer aldı.

CENK YEDEK, FORVETTE ABOUBAKAR
Teknik direktör Güneş, son haftaların suskun ismi Cenk Tosun'u yedek soyundurdu. Son lig mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Cenk'in yerine Vincent Aboubakar, ilk 11'de sahaya çıktı ve gol aradı.

GÖKHAN İNLER KADRODA
Beşiktaş'ta bu sezon fazla şans bulamayan ve Medipol Başakşehir maçında kadroya dahil edilmeyen Gökhan İnler, yedek olarak karşılaşmaya başladı. Medipol Başakşehir ile oynanan karşılaşmada takımının tek golünü atan Demba Ba'nın yanı sıra Matej Mitrovic, Andreas Beck, Necip Uysal ve Tolga Zengin de yedekler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

STAT TAMAMEN DOLDU
Mücadeleye her iki takımın taraftarları büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile oynanan kritik maçta tribünleri tamamen doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek vermeye çalıştı. Mücadeleyi 40 bine yakın taraftar izledi.

BEŞİKTAŞLILAR'DAN KOREOGRAFİ
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi gerçekleştirdiği koreografi ile görsel şölen yaşattı. Taraftarlar, tribünde "Burası Beşiktaş akıllı ol" yazısının yanı sıra kartal fotoğrafının bulunduğu dev bir pankart açtı. Siyah-beyazlılar ayrıca sahayı konfeti yağmuruna tuttu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Derbi maç öncesi ve sırasıda stat içiyle dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Maçı izlemek üzere Vodafone Arena'ya gelen taraftarlar sıkı bir aramanın ardından tribünlere alındı. Derbi mücadelesinde bin 250 özel güvenlik ve 2 bin 200 emniyet mensubu görev yaptı.

Haberin Devamı

BASIN MENSUPLARINDAN BÜYÜK İLGİ
Karşılaşmaya basın mensuplarının ilgisi de fazla oldu. Mücadeleyi 175 muhabir ve foto muhabiri takip etti. Çinli bir foto muhabiri ile Hollandalı gazeteci de maçı izleyenler arasında bulundu. Bu arada Vodafone Arena'nın zeminin yeni dizaynı da ilgi çekti. 21 Yaş Altı Ligi'nde iki ekip arasında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, 2-1 kazandı. Beşiktaşlı oyuncular sahaya "Uyduğumuz her trafik kuralı birbirimize duyduğumuz saygının ifadesidir" yazılı pankartla çıktı. Mücadeleyi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de izledi.

Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe / MAÇ SONUCU

Mücadeleyi Ali Koç tribünden takip etti...

HASAN ALİ SAĞ BEK

Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada Advocaat, Şener Özbayraklı ve Gregory van der Wiel'in yokluğunda sağ bekte Hasan Ali'ye şans verdi. Ozan Tufan'ı bu bölgede oynatması beklenen Hollandalı teknik adam, asıl mevkisi defansın solu olan Hasan Ali'yi sağ bekte görevlendirdi. Hasan Ali'den boşalan sol bekte ise İsmail Köybaşı forma giydi. 
Hasan Ali Kaldırım daha önce de Fenerbahçe formasıyla sağ bekte görev almıştı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında Hasan Ali, Gökhan Gönül'ün sakatlığı, Şener'in ise cezası nedeniyle bu bölgede oynamıştı. 

ADVOCAAT'TAN 4 DEĞİŞİKLİK 
Advocaat, geçen hafta 2-1 kazanılan Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Geçen hafta ilk 11'de oynayan Fabiano Ribeiro ve Şener Özbayraklı sakatlıkları, Mehmet Topal sarı kart cezası nedeniyle kadroda bulunmazken, Aatıf Chahechoue yedek kulübesinde yer aldı. Hollandalı teknik adam, bu isimlerin yerine sarı kart cezaları sona eren Volkan Demirel ve Robin van Persie'nin yanı sıra İsmail Köybaşı ile sakatlığı geçen Simon Kjaer'e şans tanıdı. 

İSMAİL KÖYBAŞI İLK KEZ 
Fenerbahçe'ye sezon başı Beşiktaş'tan transfer olan İsmail Köybaşı, eski takımına karşı ilk defa forma giydi. Bu sezon ligde ve kupada yapılan iki maçta da oynamayan İsmail, geçen sezon şampiyonluk turu attığı Vodafone Arena'ya bu sefer rakip olarak geldi. Geçen sezon Dolmabahçe'de 15 Mayıs 2016'da oynanan Osmanlıspor maçında Beşiktaş forması giyen İsmail, yaklaşık 1 yıl sonra Vodafone Arena'da sahaya çıktı. 

FENERBAHÇE'DE ÖNEMLİ EKSİKLER 
Derbi maçta Fenerbahçe'de sakat ve cezalı futbolcuların fazlalığı dikkati çekti. Geçen hafta Çaykur Rizespor maçında sezonun 8. sarı kartını gören Mehmet Topal, derbide cezası nedeniyle oynayamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Şener Özbayraklı, Van der Wiel ile sezonu kapatan Jose Fernandao ve kaleci Fabiano Ribeiro da derbide forma giyemedi. 

SOW FORMAYI KAPTIRMADI 
Fenerbahçe'ye geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında galibiyeti getiren gollere imza atan Sow, bu performansının ödülünü derbide de forma giyerek aldı. Sarı kart cezası sona eren Van Persie'nin ilk 11'e dönmesiyle Sow, sol kanatta kendine şans buldu. Advocaat, 6 haftadır Süper Lig'de ilk 11'de oynattığı Aatıf Chahechoue'yu yedek kulübesine çekti ve yerine Sow'u oynattı. Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın yerine ise ön liberoda Roman Neustaedter sahaya çıktı. Genellikle bu sezon stoperde oynayan Neustaedter, Mehmet'in yokluğunda savunmanın önündeki görevi üstlendi. 

KJAER DÖNDÜ 
Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Simon Kjaer, ilk 11'deki yerine döndü. Danimarkalı stoper, 26 Nisan'da Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir'le oynanan ilk karşılaşmada sakatlanmıştı. Geçen hafta Çaykur Rizespor maçında oynayamayan 28 yaşındaki futbolcu, son 3 gündür antrenmanlara çıkarak derbiye yetişti. Öte yandan sarı-lacivertlilerde 2 haftadır sakatlığı bulunan Volkan Şen de iyileşerek takıma döndü. Volkan, yedek kulübesinde forma şansı bekledi. 

FENERBAHÇE TARAFTARI, VODAFONE ARENA'DA 
Fenerbahçeli taraftarlar, Vodafone Arena'da kendileri için ayrılan yeri tamamen doldurdu. Ülker Stadı'nın önünde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, öğle saatlerinde yaklaşık 30 belediye otobüsüyle Vodafone Arena'ya olaysız bir şekilde geldi. 
Tribündeki yaklaşık 2 bin Fenerbahçeli taraftar, karşılaşmadan önce takımlarına destek oldu. 

AZİZ YILDIRIM'IN 100. DERBİSİ 
Fenerbahçe Futbol Takımı, 1998'de başkanlığa başlayan Aziz Yıldırım döneminde resmi maçlarda 100. derbisini Beşiktaş karşısında oynadı. Yıldırım döneminde sarı-lacivertliler, oynadığı 99 derbinin 46'sını kazanırken, 22 beraberlik ve 31 yenilgi yaşadı. Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) ocak ayında aldığı cezanın devam etmesi nedeniyle derbiyi stattan izleyemedi. 

 

BAKMADAN GEÇME!