Beşiktaş, şampiyonluk için yılmadı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş, şampiyonluk için yılmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2019 11:16

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında liderin 13 puan gerisine düşen Beşiktaş, üst üste 6 maç kazanarak 30. haftada farkı 3'e düşürdü ve şampiyonluk için umutlandı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında MKE Ankaragücü'nü 4-1 mağlup eden Beşiktaş, uzun süredir geride kaldığı zirveye biraz daha yaklaşarak şampiyonluk için umutlandı. Ligin ilk iki maçını kazandıktan sonra inişli çıkışlı grafiğiyle zirvenin uzağında kalan siyah-beyazlı takım, şampiyonluk için mücadelesini bırakmadı ve Medipol Başakşehir'in yaşadığı puan kayıplarıyla zirveye ortak oldu. MKE Ankaragücü'nü yenen Beşiktaş, bu sezonki 17. galibiyetini aldı. Rakipleriyle 8 kez berabere kalan ve 5 maçtan mağlup ayrılan siyah-beyazlılar, MKE Ankaragücü galibiyetiyle puanını 59'a çıkardı. Beşiktaş, lider Medipol Başakşehir'in Göztepe'ye yenilmesiyle zirveyle puan farkını 3'e kadar düşürdü.

- 13 puanlık farktan şampiyonluk iddiasına

Beşiktaş, ciddi puan farkını kapatarak şampiyonluk iddiasını güçlendirdi. Ligin ilk yarısında beklentilerin altında kalan siyah-beyazlı takım, topladığı 26 puanla birinci devreyi 35 puanla lider tamamlayan Medipol Başakşehir'in 9 puan gerisinde kaldı. Beşiktaş, sezonun ikinci yarısına iyi başlangıç yapsa da 24. haftada İstikbal Mobilya Kayserispor ile 2-2 berabere kalarak zirvenin 13 puan gerisine düştü. 25. haftada da puan farkını kapatamayan siyah-beyazlılar, 26. haftadan itibaren özellikle Medipol Başakşehir'in düşüşe geçmesiyle farkı eritmeye başladı. Söz konusu haftada puan farkını 11'e düşüren ve 27. haftayı da böyle geçen Beşiktaş, 28. haftada Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek farkı 8'e indirdi. Bir sonraki maçta aradaki puan farkını 6'ya getiren Beşiktaş, 30. haftada ise Medipol Başakşehir'in mağlubiyetini iyi değerlendirdi ve farkı 3'e kadar düşürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!