Beşiktaş potada kazan kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş potada kazan kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 08:30

Dört aydır alacakları ödenmeyen basketbol takımı idmanı boykot etti.

Haberin Devamı

Daha önce yönetimi uyaran oyuncular, herhangi bir gelişme olmayınca idmanı boykot etti. Siyah beyazlılar, alacakları ödenmediği takdirde antrenmana çıkmayacaklarını belirttiler.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan, futbolda borçsuzluk kağıdını son anda alan Beşiktaş dün basketbol şubesinden gelen haberle sarsıldı. Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve play-off potasında bulunan Beşiktaş Sompo Japan’da dört aydır maaşlarını alamayan oyuncular dün sonunda ‘kazan kaldırdı’ ve antrenmana çıkmadı.

Yönetimi daha önce uyarmışlardı

Oyuncuların daha önceden yönetime, “Ödeme almazsak, antrenmanlara çıkmayacağız” diyerek bilgilendirme yaptığı, buna rağmen maaşlar yatırılmayınca çalışmaya katılmadığı ifade edildi. Koç Dusko Ivanovic, oyuncularından maaşları verilene dek çalışmalara devam etmelerini istese de başarılı olamadı. Oyuncular, tüm alacakları ödeninceye kadar antrenmana çıkılmayacağını idareciler vasıtasıyla sorumlu yönetici Cihat Kumuşoğlu’na bildirdi.

Haberin Devamı

Iverson’lı sezonda bile boykot olmuştu

Basketbolda kulüp çalışanlarının da maaşlarını yaklaşık 5 aydır temin edemediği öğrenildi. Bu, Beşiktaş basketbol takımındaki ilk antrenman boykotu değil... Örneğin Allen Iverson’ın transfer edildiği 2010-2011 sezonunda da ödeme krizi çıkmış, aralık ayında oyuncular 3.5 aydır ödeme yapılmadığı için antrenmana çıkmamıştı. Siyah beyazlılarda Nisan 2015 ve Kasım 2018’de de idman boykotları yaşanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!