Beşiktaş, Monaco'yu elinden kaçırdı!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş, Monacoyu elinden kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 14:56

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu dördüncü maçında temsilcimiz Beşiktaş kendi sahasında Fransız ekibi Monaco ile 1-1 berabere kaldı. Vodafone Park Stadı'nda karşılıklı ataklara sahne olan maçta ilk gol, Monaco'dan geldi. Adriano'nun hatasında 46. dakikada Lopes takımını 1-0 geçirdi. İkinci yarıya hızlı başlayan temsilcimiz Beşiktaş'ta Quaresma'nın ceza alanında düşürülmesi sonrası siyah beyazlılar penaltı kazandı. Beyaz noktaya gelen Cenk Tosun, 54. dakikada skoru 1-1 yaptı. Maçın geride kalan bölümlerinde başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçla temsilcimiz, puanını 10'a yükselterek liderliğini sürdürürken, Monaco 2 puanla son sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. maçında Fransa temsilcisi Monaco ile 1-1 berabere kaldı.
Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapayan siyah-beyazlı ekip, ikinci yarının başında beraberliği sağladı.

Son dakikalarda rakibinin baskısı karşısında savunmada kalan Beşiktaş, ani geliştirdiği ataklarda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.  Uzatma dakikaları büyük heyecana sahne olan karşılaşma, 1-1 beraberlikle tamamlandı.  Grupta namağlup şekilde yoluna devam eden ve puanını 10'a çıkaran siyah-beyazlı ekip, liderliğini sürdürdü. Monaco ise 2 puana ulaştı.

STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Paolo Tagliavento, Alessandro Giallatini, Filippo Meli
Beşiktaş: Fabri - Gökhan, Pepe, Tosic (Dk. 69 Medel), Adriano, Atiba (Dk. 83 Talisca), Tolgay (Dk. 75 Mitrovic), Quaresma, Oğuzhan, Babel, Cenk
Monaco: Subasic - Raggi, Jemerson, Glik, Jorge, Tielemans (Dk. 74 Carillo), Fabinho, Lopes (Dk. 85 Diakhaby), Moutinho, Lemar (Dk. 26 Jovetic), Keita
GOLLER: Dk. (P) 54 Cenk Tosun (Beşiktaş) - Dk. 45 Lopes (Monaco)
SARI KARTLAR: Tolgay, Tosic, Quaresma, Medel (Beşiktaş) - Lopes, Jorge, Diakhaby (Monaco)

Haberin Devamı

MAÇIN GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Beşiktaş, Monacoyu elinden kaçırdı

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:

37'nci dakikada Monaco tehlikeli geldi. Jovetic'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Lopes'in vuruşunda kaleci Fabri'den seken topu Pepe uzaklaştırmayı başardı.
45'inci dakikada savunmadan çıkarken Adriano'nun kaptırdığı top Monacolu oyuncuların önüne düştü. Lopes ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla topu Fabri'nin sağından ağlara gönderdi: 0-1.
53'üncü dakikada Tolgay'ın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Quaresma, Jorge'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Paolo Tagliavento penaltı noktasını gösterdi.
54'üncü dakikada penaltı vuruşunda topun başına gelen Cenk Tosun topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1 getirdi.
58'inci dakikada Oğuzhan'ın ara pasına hareketlenen Babel kaleciyi geçti ve boş durumdaki Quaresma'ya pasını aktardı. Portekizli oyuncu boş kaleye bulamadı ve topu üstten dışarı yolladı.
90'ıncı dakikada Beşiktaş hızlı çıktı. Monaco savunmasını 5'e 3 yakalayan siyah-beyazlı ekipte Talisca, Quaresma'yı savunmanın arkasına kaçırdı. Portekizli oyuncunun vuruşunda savunma topa son anda ayak koydu.

Beşiktaş, Monacoyu elinden kaçırdı


NOTLAR:

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TALISCA'YA KESİK
Teknik direktör Şenol Güneş, son dönemde performansında düşüş yaşayan ve eleştiri oklarının hedefinde olan Anderson Talisca'yı yedek kulübesine çekti. Brezilyalı yıldız Talisca'nın yerine, formayı Tolgay Arslan'a kaptıran ve Aytemiz Alanyaspor maçı öncesi bir süre mücadelelere yedek kulübesinde başlayan Oğuzhan Özyakup, ilk 11'de kendisine yer buldu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KARŞILAMAYI İZLEYECEK
Beşiktaş'ın Monaco ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan locada takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşık Bak da stattaki yerini aldı.

SİYAH-BEYAZLILAR BU MAÇI KAZANIRSA, REKOR GELECEK
Beşiktaş'ın Monaco'yu Vodafone Park'ta mağlup etmesi halinde, siyah-beyazlı takım Kupa 1'de 4'te 4 yapan ilk Türk takımı olarak tarihe geçecek. Beşiktaş ayrıca bu mücadeleyi kazandığı takdirde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalmayı da garantileyecek.

GÖZTEPE TEKNİK DİREKTÖRÜ TAMER TUNA DA TRİBÜNDE 
Süper Lig 11'inci hafta mücadelesinde hafta sonu Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna da karşılaşmayı tribünden takip etti.

KAPALI GİŞE!
Siyah-beyazlı taraftarlar, Monaco karşılaşmasına büyük ilgi gösterdi. Beşiktaş tarihinin en önemli karşılaşmalarından biri olan Monaco maçı için siyah-beyazlı taraftarlar satışa çıkan tüm biletleri tüketti. 

Haberin Devamı

Beşiktaş, Monacoyu elinden kaçırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!