Beşiktaş Galatasaray'ı farklı geçti | BJK GS MAÇININ ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Galatasarayı farklı geçti |  BJK GS MAÇININ ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 18:28

Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynanan maçta şov yaptı, Galatasaray'ı 3-0'la devirdi.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 14. haftasının en önemli maçında Beşiktaş sahasında lider Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti. Vodafone Park'ta oynanan maçta ev sahibi Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 46. dakikada Cenk Tosun, 70. dakikada Tosic ve 90+1. dakikada Negredo kaydetti. Bu sonucun ardından lider Galatasaray 29 puanda kalırken Beşiktaş puanını 26 yaptı ve lider ile olan puan farkını 3'e indirdi.

Stat: Vodafone Park 
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu 
bFabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 82 Talisca), Tolgay Arslan (Dk. 65 Medel), Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Babel, Cenk Tosun (Dk. 88 Negredo) 
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Denayer (Dk. 85 Linnes), Fernando, Ndiaye, Rodrigues (Dk. 58 Yasin Öztekin), Belhanda (Dk. 69 Selçuk İnan), Feghouli, Gomis 
Goller: Dk. 46 Cenk Tosun, Dk. 70 Tosic, 90+1 Negredo (Beşiktaş) 
Sarı kartlar: Dk. 25 Pepe, Dk. 53 Tolgay Arslan, Dk. 61 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 35 Feghouli, Dk. 48 Fernando, Dk. 65 Gomis (Galatasaray)

Haberin Devamı

Beşiktaş Galatasarayı farklı geçti |  BJK GS MAÇININ ÖZETİ


MAÇIN GOL DAKİKALARI

46. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortaya uzanan Muslera topu elinden kaçırdı. Cenk Tosun penaltı noktası civarında önünde bulduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
67. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Quaresma'nın şutunda, top yandan dışarı çıktı.
Aynı dakikada Cenk Tosun'un pasıyla ceza alanının sağında topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda top Muslera'dan sekti. Seken topa Quaresma'nın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
70. dakikada Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Babel'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top, ceza sahası içinde Tosic'in önünde kaldı. Tosic, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
90+1. dakikada Beşiktaş'ın üçüncü golü geldi. Fernando'nun kaptırdığı topu alan Medel hızlı çıkarak meşin yuvarlağı Negredo'ya aktardı. Savunmada iki rakibinden sıyrılarak kaleciyle karşı karşıya kalan Negredo, Muslera'yı da geçerek topu filelere gönderdi: 3-0
Beşiktaş derbiyi 3-0 kazandı. 

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım derbi maçında
Başbakan Binali Yıldırım derby maçına gelerek karşılaşmayı Ethem Sancak'ın locasından izledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın kapıda karşıladığı Başbakan Binali Yıldırım'a bir çok taraftar sevgi gösterisinde bulunurken alkışlaması dikkat çekti

Derbi maç öncesi dostluk yemeği 
Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin yöneticileri, derbi maç öncesi dostluk yemeğinde bir araya geldi. Vodafone Park'taki bir restoranda gerçekleştirilen yemeğe Beşiktaş Kulübü adına başkan Fikret Orman, yöneticiler Deniz Atalay, Ahmet Ürkmezgil, Berk Hacıgüzeller, Metin Albayrak, Cihat Kumuşoğlu, Hüseyin Mican ve Hakan Özköse, Galatasaray Kulübü adına da başkan yardımcıları Nasuhi Sezgin ve Eşref Alaçayır ile yönetim kurulu üyeleri Alper Narman, Ural Aküzüm, Ali Yüce, İsmail Sarıkaya, Mehmet Can Topsakal katıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Galatasarayı farklı geçti |  BJK GS MAÇININ ÖZETİ
Başbakan Yıldırım ve Gül de maçta
Süper Lig'de 2017 yılının son derbisini izlemek üzere Başbakan Binali Yıldırım locadaki yerini aldı. Eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül de mücadeleyi statta takip etti.

Selçuk İnan, Beşiktaş karşısında ilk kez yedek 
Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, 7 sezonluk sarı-kırmızılı takım kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş derbisinde ilk 11'de görev yapamadı. 
Karşılaşmada yedek kalan tecrübeli futbolcu, daha önce ligde 14, TFF Süper Kupa'da da 1 olmak üzere Beşiktaş ile oynanan 15 maça ilk 11'de başlamıştı.

Sarı-kırmızılı takım, Selçuk İnan'ın ilk 11'de başladığı 15 Beşiktaş maçından 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılmıştı. 
Öte yandan Igor Tudor'un anne ve babası da maçı tribünden takip etti. 

Haberin Devamı

Başkan Orman, gazileri konuk etti 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Sekreteri Murat Bakbak, Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği Başkanı İlker Bayram, gaziler temsilcisi Şakir Gülmez ve gazileri kulüp binasında ağırladı. Ziyarette siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyesi Hakan Özköse de hazır bulunurken, gazilerle bir süre sohbet eden Fikret Orman, fedakarlıklarından dolayı onlara şükranlarını iletti.

Sol bekte Denayer forma giydi 
Teknik direktör Igor Tudor, Beşiktaş derbisinde savunmanın solunda Jason Denayer'i görevlendirdi. Bu pozisyonda Latovlevici ile dönüşümlü olarak görevlendirdiği Martin Linnes'i yedek bırakan Tudor, formayı önceki maçlara stoper olarak çıkan Denayer'e verdi. 
Belçikalı futbolcu, sakatlığı nedeniyle geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda yer almamıştı. 

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı taraftarlardan büyük destek 
Siyah-beyazlı taraftarlar, Galatasaray derbisinde takımlarını yalnız bırakmadı ve Vodafone Park'ı tamamen doldurdu. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Bu arada Beşiktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ısınma çalışmalarına "Engelleri ve ön yargıları birlikte aşalım" yazılı pankartla çıkarken, seremoni öncesi hakemler ve her iki takımın oyuncuları, "Engel olma destek ol" pankartıyla sahada yer aldı. 

Beşiktaş Galatasarayı farklı geçti |  BJK GS MAÇININ ÖZETİ

BAKMADAN GEÇME!