Beşiktaş - Las Palmas maçının özeti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 09:39

Beşiktaş İspanya kampında çalışmalarını sürdürürken, bugün ülkenin önemli takımlarından biri olan Las Palmas ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar İspanyol rakibine 4-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıklarını İspanya'da sürdüren Beşiktaş, ikinci hazırlık maçında La Liga ekiplerinden Las Palmas ile karşılaştı.

Marbella Stadı'nda oynanan mücadelede etkisiz bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlılar, sahadan 4-1 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş - Las Palmas maçının özeti

YORGUNLUK NET BİR ŞEKİLDE SAHAYA YANSIDI

Teknik direktör Şenol Güneş, Las Palmas karşısına ideal onbire yakın bir kadro ile çıktı. Kalede Tolga Zengin yer alırken savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Tosic, Mitrovic ve Adriano'dan oluştu. Atiba, Tolgay, Babel, Oğuzhan ve Caner'den oluşan orta sahanın önünde forvet olarak Cenk Tosun görev yaptı. Önceki maçlarda sol önde oynayan Adriano bu kez savunmada, Caner ise sol açık pozisyonunda oynadı.

Haberin Devamı

Günde çift idman yapmanın etkisi karşılaşmanın ilk yarısında net bir şekilde hissedilirken, sahada tıpkı Valladolid maçında olduğu gibi temposuz bir oyun vardı. Genel anlamda orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk devresinde önce Las Palmas sonra Beşiktaş birer pozisyona girdi. Las Palmas'ın girdiği pozisyonda topu çizgiden çıkartan Gökhan Gönül takımının mağlup duruma düşmesini önlerken, Beşiktaş'ın bulduğu pozisyonda Tosic, Cenk'ten seken topu kafa ile ağlara gönderdi ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş lehine sonuçlandı.

İlk yarıda 33.dakikada sakatlanan Gökhan Gönül yerini Andreas Beck'e bıraktı.


Beşiktaş - Las Palmas maçının özeti


İKİNCİ YARI İLK YARIDAN DAHA KÖTÜ BİR OYUN

Karşılaşmanın ikinci yarısı da temposuz bir şekilde başlarken Şenol Güneş'in oyuncu değişikliği yapmaması dikkat çekiciydi. 53.dakikada Viera ile eşitiği sağlayan Las Palmas 62. dakikada ilginç bir oyuncu değişikliği yaptı. İkinci devreye kaleciyi değiştirerek başlayan İspanyol ekibi, 62. dakikada da bu kez 10 oyuncuyu birden kenara alarak tüm oyuncuları bir anda değiştirdi. Şenol Güneş ise aynı dakikada Caner, Tolgay ve Adriano'nun yerine Talisca, Necip ve Atınç'ı alarak takımın mücadele gücünü artırmak istedi. Ancak değişiklilerin hemen ardından Las Palmas'ın 2. golü geldi. 66.dakikada defans arasına Tana'nın kafa ile bıraktığı topta kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Expsito rahat bir gol ile Las Palmas'ı 2-1 öne geçirdi. Golden sonra iyice oyundan düşen siyah-beyazlılar, atak yapmakta zorlanırken kalesinde de pozisyonlar vermeye başladı ve 75. dakikada Las Palmas skoru 3-1 yaptı. Sağ kanattan gelişen atağı önleyemeyen Beşiktaş defansı Momo'nun golüne engel olamadı ve 3-1 ile fark iyice açılmaya başladı. 84. dakikada Benito'nun attığı 4. gol karşılaşmanın skorunu belirledi ve Beşiktaş sahadan 4-1 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Karşılaşma esnasında Cenk Tosun'un kendisine pas vermeyen Ryan Babel ile kısa süreli tartışması ve sonrasında yedek kulübesine isyanını dile getirmesi maçın önemli notlarından biri oldu.

Hazırlıklara geç katılan Pepe ve Quaresma'nın yanı sıra yeni transfer Orkan Çınar ile Boyko, Utku ve Hüseyin Yılmaz Las Palmas maçının kadrosuna alınmadı.

Beşiktaş, İspanya kampının ikinci maçında Las Palmas'a farklı mağlup oldu. Kartal ilk yarıda rahat bir oyun ortaya koydu. Oğuzhan, Atiba ve Tolgay'ın kesiciliğinde, rakip pozisyona girmekte zorluk çekti. Son vuruşlardan gıl sesi çıkmadı. 43'de yaşanan karambolde ise Tosiç topu ağlara gönderdi devre 0-1 tamamlandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş - Las Palmas maçının özeti

İKİ HATA İKİ GOL

Güneş'in ekibi ikinci yarı savunma hatalarının kurbanı oldu. Kaleci Tolga'nın kötü performans gösterdiği karşılaşmada 15 dakika içinde Viera ve Exposito'nun gollerine engel olamadı. Ardından Momo yine defans hatasını affetmedi ve skoru 3-1' taşıdı. Güneş'in yaptığı hamlelere rağmen, oyun skora yansımadı. Karşılaşmanın skorunu Benito belirledi: 1-4

ORMAN DÖNDÜ

Kampa yöneticiler Umut Güner ve Şafak Yazıcıoğlu ile yakın çalışma arkadaşları Şükrü Yazıcıoğlu ve Adem Akçay ile gelen başkan Fikret Orman, İstanbul'a döndü.

GÖNÜL SAKATLANDI

Sağ arka adalesinde çekme olan Gökhan Gönül, 36 da yerini Beck'e bırakmak zorunda kaldı. Sağlık ekibi ilk bulgulara göre tecrübeli oyuncunun durumunun ciddi görülmediğini açıkladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!