Beşiktaş gibi başladı devamı gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş gibi başladı devamı gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 03:32

“Maçın ilk devresinde rakibini kendi yarı sahasına mahkum bırakan Beşiktaş için bu durum ikinci 45 dakikada değişti. Takımın temposu gerileyince Akhisar da şanslar buldu ama kazanan Beşiktaş oldu.”

Haberin Devamı

“ŞAMPİYON AKHİSAR BU MU” DEDİK

1- BEŞİKTAŞ, Akhisar’ı geçti. Maçı nasıl yorumlarsınız?

Beşiktaş çok hızlı başladığı maçta, ilk yarıda Akhisar’ı yarı sahasına hapsetti. Bize açıkçası; “Bu, kupada finalde F.Bahçe’yi, yarı finalde ve Süper Kupa finalinde de G.Saray’ı yenen Akhisarspor mu?” dedirtti. Ama bu tablo 2. yarı değişti. Beşiktaş’ın temposu düştü. Pas hataları, çıkışta çoğalamama ve Manu’nun girişi, maçın seyrini değiştirdi. Beşiktaş’ta Medel, Pepe, Oğuzhan ve oyunda kaldığı sürece Lens arkadaşlarının önüne çıktı. Ama şu unutulmasın ki, lige başlangıç maçları hep çok zor geçer. Diğer büyükler de maçlarında zorluklar yaşadı. Beşiktaş’ın başlangıç maçında 3 puan çıkarması, onlar adına son derece önemliydi. Bunu başardılar... Ancak özellikle ikinci yarıda bildiğimiz Beşiktaş’ın gerisinde kaldılar. Roco kısa süre oynasa da, olumlu bir ilk izlenim bıraktı. İlerleyen haftalarda, Beşiktaş orta sahasının oturması için önemli bir isim olabilir.

Haberin Devamı

Beşiktaş gibi başladı devamı gelmedi
Pepe attığı golle, Medel ve Oğuzhan da mücadeleleri ile Akhisar karşısında ön plana çıkmayı başaran Beşiktaşlı isimler oldular.

2- BEŞİKTAŞ, Talisca gibi bir isimden yoksun. Dün Oğuzhan Özyakup hücumda etkiliydi. İleri uçta ise hâlâ, “Birinci forvet kim” sorusu var...

Lige başlangıç maçında Beşiktaş’ın yeni bir Talisca’sı olmadığını söylememiz lazım... Talisca’dan bahsetmişken, mesela Oğuzhan, Beşiktaş’ın etkili hücumlarında harika işler yaptı. Fakat gole uzaktı. Yani Beşiktaş’ın orta sahada gole katkı yapacak bir profile ihtiyacı var.

Tabii şunu da unutmamak gerekiyor. Babel, dün akşam iyi bir gününde değildi. Kenarda Quaresma gibi bir kozu her zaman var Beşiktaş’ın... İlerleyen haftalar, Beşiktaş’ın lehine olacak. En büyük sorunları ise santrfor bölgesindeymiş gibi gözüküyor.

Elde mevcut üç aday var;

1- Larin

2- Love

Ve Negredo...

Bence ilerleyen süreç, bu bölgede Alvaro Negredo’yu ön plana çıkaracak. Ben hâlâ, Negredo’nun Beşiktaş’ta çok önemli işler yapacağına inanan biriyim. Larin’in iyi meziyetleri var ama çok gelişmesi lazım. Beşiktaş’a katkı sağlar mı, sağlar... Ama ikisi de benim için Negredo’nun bir adım gerisinde. Negredo’da sorun nedir, onu bilemiyorum.

Haberin Devamı

Beşiktaş gibi başladı devamı gelmedi
Larin, geride kalan maçlarda sergilediği performansın aksine dün akşam hücumda çok etkili olmayı başaramadı.

BU SAHALAR İNSANLARI FUTBOLDAN SOĞUTUR

3- Süper Kupa’da ve A.Gücü-G.Saray maçlarında saha zeminleri berbattı. Bu iş kulüplere mi bırakılmalı yoksa devlet mi üstlenmeli?

Zemin, çim bakıcıları ile değil, çim uzmanları ile elde tutulur. Her hava koşulu farklı bir işlem gerektirir. Süper Kupa’da ve Ankaragücü-Galatasaray maçlarındaki zeminlerde futbolseverler sadece tepişme, futbol değil ayak topu seyretti. İlerleyen süreçte daha nasıl zeminlerle karşılaşırız göreceğiz. Ama şurası net; bu tür zeminler insanları sadece ve sadece futboldan soğutur. 

Haberin Devamı

Zeminlerine sahip çıkamayanlar futbollarına hiç sahip çıkamazlar.

Kulüpler bu işi yapamıyorsa, futbola gerçekten fazlasıyla değer ve katkı veren devlet bu ayıbı da örtebilir.

Beşiktaş gibi başladı devamı gelmedi

G.SARAY Kulübü Doktoru Yener İnce, Süper Kupa maçının oynandığı Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nın zeminini eleştiren bir paylaşım yapmıştı.

BARIŞ, ONYEKURU VE YUNUS’TAN BİR ADIM ÖNDE

4- İlk maçlarda Henry Onyekuru, Barış Alıcı ve Yunus Akgün isimleri öne çıktı. Bu oyuncuları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Transfer yapma şansı olmayanların mecburiyetten de olsa gençlere dönmesi hem iyi hem de kaçınılmaz. Mecburen gençlerin kaynağı yani altyapıya çok daha fazla doğru sistem ve doğru isimlerle yönlenilmesi artık kaçınılmaz.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar ortaya koyduğumuz sistem altyapılarda ya yanlış uygulandı ya da hiç uygulanmadı. Kulüplerin borç batağında olması belki bir şans olacak. Ve belki bir doğru sistem ve uygulama imkanı yaratacak. Barış Alıcı pozitif bir görüntü verdi. Onyekuru ve Yunus için daha süreç devam edecek. İşlerinin Barış’tan bir adım daha zor olduğunu söylemeliyim. Fakat zaman her şeyin ilacı. Bu sayı muhtemelen artacaktır. Aynı şeyler Eljif Elmas için de geçerli. Sezon başları hem takımlar hem de gençler için fikir yürütmekte yanıltıcı süreçler olabilir. Gençler için bir sürece ihtiyacımız var ve onların verdiği, ‘Biz bu işin altından kalkacağız’ mesajı çok güzel.

Haberin Devamı

SAHALARA HENÜZ DÖNMEDİM ÇÜNKÜ...

5- Geçen sezon TRT’deki son programınızda, ‘Yeni sezonda televizyonda yokum, sahalara döneceğim’ dediniz. Ama dönmediniz. Ne oldu?

Geçen sezonun son programı itibariyle, bu sezon için görüşmede olduğum 3 yurt dışı, 1 yurt içi takım vardı. Muhtemelen sezona bir takımın başında başlarım diye TRT’deki arkadaşlara teşekkür edip sezonu kapattım. Çünkü sezon boyu takip ettiğim genç ve önemli futboclular vardı. Kuracağım kadroda bunların olmasını düşünüyordum. Ama mali durumlar buna imkan sağlamadı. Fakat ilerleyen süreçte görüştüğüm kulüplerle transfer ve takımın iddialı konuma gelmesi açısından fikir birliği sağlayamadık. Bu tamamen takımların oluşmasıyla ilgili bir durumdu. Yani düşündüklerimizi yapmak için ‘olur gibi’ye geldik, sonuçta olmadı. Dolayısıyla ben de sahada düşündüğüm gibi temsil edemeyeceğim bir takımın başında olmak istemedim. Dönmek istediğim sahalarda, düşündüğüm ortam oluşmadığı için dönmedim. Ama döneceğim. Ve de insanların düşündüğü gibi döneceğim...

FATİH HOCA GEREKENİ YAPTI

6- Fatih Terim, kaybedilen Süper Kupa maçından sonra takımı neredeyse tepeden tırnağa değiştirdi. Bu strateji doğru muydu?

Fatih Hoca gerekeni yaptı. Bu hafta da benzeri bir durum olabilir. Strateji doğrudur veya değildir, buradaki mesaj şudur; herkes her an hazır olsun.

Ve hangi futbolcu olursa olsun görev için kendini fiziken ve mental olarak hazırlayıp, ‘Ben buradayım’ görüntüsü versin. Dolayısıyla sahada o olmuş, bu olmuş çok da önemli değil. Galatasaray kadrosunda bulunan her futbolcunun her an görev yapabileceğinin mesajıdır bu.

GALATASARAY KULÜBÜ GOMİS’TEN DE VAZGEÇEBİLİR

7- G.Saray’da Gomis çok tartışılıyor. Gomis vazgeçilebilecek bir isim midir? Satılabilir mi?

Gomis iyi bir sezon geçirdi, çok faydalı oldu. Ama Gomis niye transfer edildi? Bunları yapsın diye alındı, o da yaptı. Benim medyadan takip ettiğim kadarıyla, eğer yazılanlar doğru, yani, ‘Ben iyi oynadım, ekstra para isterim’ gibi bir durum söz konusu ise hemen vazgeçilsin, çünkü futbolda vazgeçilmeyecek kimse yoktur. Eğer doğru ise...

VALBUENA YARIN OYNAMALI

8- Benfica maçı öncesinde, ‘Fenerbahçe gol atarsa Benfica’yı eler’ demiştiniz. Maç 1-0 bitti. F.Bahçe’nin şimdi şansı nedir?

Evet, geçen hafta ‘Fenerbahçe gol atarsa Benfica’yı eler’ demiştim. Gol atamadı. Üstelik Lizbon’da ikinci yarıda ortaya koyduğu görüntü kimseyi tatmin etmedi.

İşi gerçekten zor. Ama Kadıköy’deki atmosfer her şeyi yaptıracak gücün ortaya çıkmasını sağlayabilir. Şu andaki düşüncem; tur tamamen ortada.

Benfica hızlı oynayan bir takım. Fenerbahçe, Bursaspor maçında hızlı çıkışlara zaman zaman zorlanarak cevap verdi. Benfica karşısında buna çok dikkat etmeli.

Ben eğer bir sorun yoksa gene yarınki Benfica maçında ısrarla Valbuena’nın hücumda olması gerektiği fikrindeyim.

F.BAHÇE İYİ MESAJ VERDİ

9- Fenerbahçe büyük bir değişim içinde. Taraftarların hazzetmediği durağan futboldan, sürekli atağı düşünen ve pres yapan takıma dönüşme çabası var. Fenerbahçe’nin ve Cocu’nun geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Her büyük takım taraftarı hücum eden, arayan, zorlayan ve çabuk oynayan bir takım izlemek ister. F.Bahçe bu manada taraftarının istediği görüntüye tam olmasa da iyi mesajlar veren bir başlangıç yaptı. Taraftarı bu manada mutlu. Bu hem Cocu hem de takım için büyük bir avantaj. İlk maçında 40 bin taraftar da bu mesajı net olarak verdi. F.Bahçe bu görüntüyü devam ettirirse bu ligde her zaman iddia sahibidir. Bunu söylemeye dahi gerek yok.  

O POZİSYONLARI GÖRMELİYİZ

10- Dünya Kupası’nda VAR’a başvurulduğu zaman, pozisyon görüntüleri ekrana geldi, bizde ise gelmedi. VAR sisteminin Dünya Kupası’ndaki kalitesine ulaşabilmesi için yayıncı kuruluşa da görev düşmüyor mu?

Bu bence mutlaka uygulanmalı. Görüntü tekrarları ekran başındaki ve tribündeki insanları mutlaka aktif tutar, fikir ve yorumlar tartışılır. Futbolun finansmanını sağlayanların bu görüntülerden ve yorumdan mahrum bırakılması bence olumsuz. VAR’da görev yapan hakem tek değil. Onlar da orada pozisyonları izleyip değerlendirirken yorumlarda ters düşebilirler. Çünkü futbol tartışıldığı ve farklı yorumlar olduğu için keyifli. VAR’da olanlar da zaman zaman tartışıp aynı pozisyon üstünde farklı düşünceler söyleyebiliyor. Kısacası insanları bu olayın içinde tutmak lazım. (İlk haftalar geçiş dönemidir, bunlar mazur görülebilir. Ama ileride mutlaka insanlar bu pozisyonları görmeli, yorumlamalı).  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!