Beşiktaş, Bayern’i yenebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş, Bayern’i yenebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 11:21

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde rakibi Bayern Münih’e karşı turu geçme şansının bulunduğunu belirten Bundesliga takımlarından Hannover’in yardımcı antrenörü Volkan Bulut, ”Beşiktaş Bayern Münih’e karşı bireysel hata yapmamalı” dedi.

Haberin Devamı

VOLKAN Bulut 35 yaşında. Köln Spor Akademisini geçen sezon başarıyla bitirerek teknik direktörlük diploması aldı. Bundesliga’da en uzun süre yardımcı antrenörlük yapan Türk teknik direktörlerden biri. Bundesliga’da önce Paderborn, ardından Schalke’de yardımcı antrenör olarak çalıştı. Şimdi de Andrea Breitenreiter ile birlikte Hannover’in başarısı için ter döküyor. Görev yaptığı takımlar Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih ile son dört sezonda tam beş kez maç oynadı. Bayern Münih’i iyi tanıyan isimlerden biri. Yıldızlar topluluğu Alman devinin güçlü ve zayıf yönlerini iyi bilen bir isim. Volkan Bulut, Hürriyet okurları için Bayern Münih’i masaya yatırdı.

KALECİ NEUER’İN OLMAYACAK OLMASI ŞANS
Bayern Münih’in çok güçlü ve kağıt üzerinde favori olduğunu belirten Bulut, “Futbolda yenilmeyecek bir takım yok. Maç oynanmadan da ne kazanılır ne de kaybedilir. Bayern Münih’i bu sezon ligin orta sıralarında yer alan Hoffenheim ile Mönchengladbach yendi. Beşiktaş da elbette yenebilir. Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Neuer’in sakatlığının ilk maça kadar iyileşmesi zor gözükmüyor. Neuer’in oynamayacak olması büyük bir avantaj. Neuer kaleciliğinin yanı sıra adeta bir defans futbolcusu gibi oynayabiliyor” dedi.
Bayern Münih defansının göbeğinde oynayan Hummels ve Boateng’in dünyanın sayılı stoperlerinden olduğunu kaydeden Bulut, “Sağda Kimmisch, solda Alaba oynuyor. Dörtlü defansın önünde ise Martinez var. Bayern Münih atağa çıkınca Hummels, Martinez ve Boateng arkada oyunu kuruyor. Üç futbolcu da hem kısa hem de uzun pasları isabetli kullanabiliyor” diye konuştu

Haberin Devamı

GOL YOLLARI ÇOK FAZLA
Bayern Münih’in en önemli özelliklerinden birinin takımda oynayan 10 futbolcunun da gol yollarında etkili olmasını gösteren Bulut, takımın gücüyle ilgili şunları söyledi:
“Bayern Münih sadece orta saha ve forvetlerle değil defans futbolcularıyla da etkili hücum yapabiliyor. Alaba ve Kimmisch’in ortaları çok tehlikeli. Vidal ve James orta sahada hem çok teknik futbolcular hem de çok pres yapıyorlar. Takımı çabuk hücuma kaldırıyorlar. Orta sahanın solunda ve sağında Robben, Ribery ve Coman üçlüsünden hangi ikisi onarsa oynasın çok hızlılar. Kaleye dikine gidiyorlar. Lewandowski ceza alanında ister hava topları olsun ister yerden olsun çok gole çok yakın. Bayern rakip sahada topu kaptırdı mı 10 futbolcuyla pres yapıyor. Rakibi bireysel hatalara zorluyor. Rakip yarı sahada topu kaptı mı da genelde golle sonuçlandırıyor. Beşiktaş bu presten kurtulmanın planlarını yapmalı. Topu kaptığı anda en kısa sürede rakip kaleye yönelmeli. Kendi sahasında topu ayağında çok tutarsa Bayern onu bireysel hataya yapmaya zorlar. Biz de son oynadığımız maçta 1-1 eşitliği yakaladık. Ardından bir penaltı ve bireysel hata sonucu iki gol yedik. Futbolcularımıza maçtan önce ‘Ayağınızda topu çok tutmayın. Bireysel hata yamayın ve yardımlaşın’ dedik. Ancak uyarımıza rağmen bireysel hatalarla goller yedik.”

Haberin Devamı

ŞENOL HOCA FAKTÖRÜ
Beşiktaş’ın en büyük avantajının Şenol Güneş olduğunu söyleyen Bulut, “Beşiktaş kolektif ve disiplinli oynayan bir takım. Beşiktaş’ı izlerken Şenol Hocanın etkisi hemen fark ediliyor. Futbolcular belli ki Şenol Hoca’ya çok güveniyor ve inanıyor. Bayern Münih şimdiye kadar evinde oynadığı maçlarda hep seyirci avantajını kullandı. Bu maçta Almanya’daki Türk taraftarlar stadı doldurursa bu avantaj Beşiktaş’ın lehine dönebilir. Kulübün çağrısına rağmen taraftarın maça büyük ilgi göstereceğini ve biletler satışa çıkar çıkmaz satın alacaklarını düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!