Bizden bu kadar... Beşiktaş'tan Devler Ligi'ne gollü veda

Güncelleme Tarihi:

Bizden bu kadar... Beşiktaştan Devler Ligine gollü veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 12:21

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, son 16 turunda evinde Bayern Münih'i konuk etti. Siyah-beyazlı temsilcimiz, 5-0'lık büyük handikap ile başladığı karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılarak Avrupa'ya veda etti. Beşiktaş'ın tek golü 59. dakikada Vagner Love'dan geldi. Bayern Münih 18'de Thiago Alcantara, 46'da Gökhan Gönül (k.k) ve 84. dakikada Sandro Wagner'in golleriyle sonuca gitti. Şenol Güneş, Başakşehir maçını düşünerek dengeli bir kadroyla sahaya çıktı. Kalede Tolga Zengin ve ileri hatta Mustafa Pektemek, günün sürprizleriydi.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 3-1 mağlup olan Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonundan elendi. İlk maçta rakibine 5-0 kaybeden siyah-beyazlı ekip, rövanş mücadelesinde de varlık gösteremedi. Alman ekibi, 18. dakikada attığı golle 1-0 öne geçerken, Beşiktaş, ikinci yarının ilk dakikasında yediği golle 2-0 geriye düştü. Vagner Love'ın golüyle umutlanan Beşiktaş, Sandro Wagner'in fileleri havalandırmasıyla rakibine 3-1 yenildi.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett

Beşiktaş: Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Medel, Caner Erkin, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan (Dk. 60 Hutchinson), Lens (Dk. 60 Talisca), Vagner Love (Dk. 75 Babel), Mustafa Pektemek

Haberin Devamı

Bayern Münih: Ulreich, Rafinha, Boateng, Hummels (Dk. 46 Süle), Alaba, Vidal, Martinez, Alcantara (Dk. 35 James Rodriguez), Müller, Ribery, Lewandowski (Dk. 68 Wagner)

Goller: Dk. 18 Alcantara, Dk. 46 Gökhan Gönül (kendi kalesine), Dk. Wagner (Bayern Münih), Dk. 59 Vagner Love (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 47 Hummels, Dk. 42 Boateng, Dk. 63 Rafinha (Bayern Münih), Dk. 64 Hutchinson, Dk. 71 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

- Vodafone Park'taki ilk Avrupa yenilgisi

Beşiktaş, Vodafone Park'ta, Avrupa kupalarındaki ilk yenilgisini aldı.

Hizmete girdikten sonra bu stattaki 9 karşılaşmada 4 galibiyet ve 5 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, Dolmabahçe'deki 10. Avrupa kupası maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş, ayrıca Vodafone Park'taki resmi maçlarda ikinci kez kaydetti.

2015-2016 sezonunda hizmete giren stadından 50. resmi maçına çıkan siyah-beyazlı takım, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe mağlubiyetin ardından Bayern Münih'e de yenildi.

Beşiktaş, 50 karşılaşmada 35 galibiyet, 13 beraberlik alırken, 2 maçta mağlup oldu.

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

- İç sahadaki namağlup serisi bitti

Siyah-beyazlı ekibin, Bayern Münih karşısında aldığı sonuçla iç sahadaki namağlup serisi de sona erdi.
Avrupa kupalarındaki son iç saha yenilgisini 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika temsilcisi Club Brugge'e karşı 3-1'lik sonuçla alan Beşiktaş, sonraki 12 karşılaşmada rakiplerine mağlup olmadı.
Beşiktaş, 12 maçlık periyotta 5 galibiyet ve 7 beraberlik elde ederken, Alman rakibine yenildi.

Haberin Devamı

- Bayern Münih'e karşı 4. yenilgi

Beşiktaş, Bayern Münih ile oynadığı 4. maçtan da mağlup ayrıldı.

Alman ekibiyle tarihinde ilk kez 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen siyah-beyazlı ekip, her iki karşılaşmayı 2-0'lık skorlarla yitirdi.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçta 5-0 mağlup oldu. Alman ekibi, rövanş mücadelesini de 3-1 kazandı.

Siyah-beyazlı ekip, Bayern Münih ile oynadığı 4 karşılaşmada 12 gol yerken, rakip fileleri sadece bir kez havalandırabildi.

- Vagner Love, ilkleri yaşadı

Beşiktaş, Bayern Münih ile tarihinde 4. kez karşılaşırken, rakibi karşısında ilk golünü attı.

Siyah-beyazlı ekipte Brezilyalı oyuncu Vagner Love, 59. dakikada fileleri havalandırdı ve takımı adına Bayern Münih'e gol atan ilk oyuncu oldu.
Vagner Love, Beşiktaş'taki ilk Avrupa kupası golünü de kaydetti.

Haberin Devamı

- Löw ve Lucescu da izledi

Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile Almanya'yı çalıştıran Joachim Löw de izledi.
Lucescu ve Löw, yan yana mücadeleyi takip etti.

- Sahaya giren kedi maçın durmasına neden oldu

Karşılaşmanın 49. dakikasında sahaya giren kedi, mücadelenin kısa bir süre durmasına neden oldu.
Saha içinde bir süre koşan kedi, daha sonra görevliler tarafından dışarı çıkarıldı.

- Taraftarlar, desteğini kesmedi

Siyah-beyazlı taraftarlar, yenilen goller ve alınan mağlubiyete rağmen oyuncular ile teknik direktör Şenol Güneş'e destek vermeye devam etti.

Maçın son 15 dakikasında tezahüratlarla tribün şov yapan taraftarlar, karşılaşmanın ardından oyuncuları tribüne çağırdı. Taraftarlara, Bayern Münih maçının ardından üçlüyü Ricardo Quaresma çektirdi.

Haberin Devamı

Taraftarlar, karşılaşma sonrası soyunma odasına giden teknik direktör Güneş'i de tezahüratlarla sahaya çağırdı. Sahaya gelen Güneş, taraftarları selamladı.
Bayern Münih'i de alkışlayan siyah-beyazlılar, konuk ekibin oyuncusu Thomas Müller lehine tezahürat yaptı.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci tur rövanş karşılaşmasında Beşiktaş, Bayern Münih'i konuk edecek. Vodafone Park'ta saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşmada İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver düdük çalacak. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ile Simon Peter Bennett yapacak. Lee Betts'in 4'üncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Martin Atkinson ile Andre Marriner olacak.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ'TEN ROTASYON

Teknik direktör Şenol Güneş, dün düzenlenen basın toplantısında rotasyon yapacağının sinyallerini vermişti. Tecrübeli hoca kalede Fabri'nin yerine Tolga Zengin'e şans verdi. Defans hattında sakatlığı bulunan Tosic'e görev vermeyen Güneş, Gökhan Gönül, Gary Medel, Necip Uysal ve Caner Erkin ile savunma dörtlüsünü oluşturdu.

Orta sahada Tolgay'ın yanında Atiba'nın yerine Oğuzhan ilk 11'de başlarken, kanatlarda ise ligde cezalı olması sebebiyle forma giyemeyen Quaresma ve Lens'i sahaya sürdü. Tecrübeli antrenör forvet hattında ise son zamanların formda ismi Negredo'nun yerine Vagner Love'a şans tanırken, tecrübeli oyuncunun ileri uçtaki partneri Mustafa Pektemek oldu.

Bizden bu kadar... Beşiktaştan Devler Ligine gollü veda

JUPP HEYNCKES'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

İlk maçı Almanya'da 5-0'lık skorla kazanmayı başaran Bayern Münih'te teknik direktör Jupp Heynckes ilk maçın 11'inden 3 değişikliğe gitti. Heynckes, ilk maçtan farklı olarak sağ bekte Kimmich'in yerine Rafinha, orta sahada James Rodrigues'in yerine Thiago Alcantara ve ileri uçta Coman'ın yerine Franck Ribery'i ilk 11'de başlattı.

ALMANYA MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ JOACHİM LÖW TRİBÜNDE

Beşiktaş ile Bayern Münih arasında oynanacak olan karşılaşmayı Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw de tribünden takip etti.

MAÇ HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Beşiktaş Bayern Münih maçı 20.00'da başladı. Mücadele Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak izlenebiliyor.

7 FARKLI ÜLKEDEN 18 TELEVİZYON CANLI YAYINLAYACAK

Şampiyonlar Ligi rövanş karşılaşmasına dış basın da yoğun ilgi gösterdi. Almanya, Hollanda, Fransa, Çin, Azerbaycan, İran, Brezilya gibi ülkerlerden 60'a yakın basın mensubu karşılaşmayı takip etmek üzere Vodafone Park tribünlerindeki yerlerini aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!