Berlinli dostları, İlyas’ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Berlinli dostları, İlyas’ı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 12:55

Berlinli dostları, arkadaşları, ALS hastası eski milli futbolcu İlyas Tüfekçi’yi, İstanbul’a gidip, tedavi gördüğü hastanede ziyaret edip moral verdi.

Haberin Devamı

BERLİNLİ arkadaşları, Tüfekçi'nin futbol oynadığı ve babası Adnan Tüfekçi'nin de bir zamanlar başkanlığını yaptığı Almanya'nın ilk Türk kulübü Berlin Türkspor formasını da hediye etti. Grupta yer alan Zafer Çavdar, ziyaretle ilgili şunları söyledi: 

“İlyas bizim eski arkadaşımız. Ağabeyi Kerim ile birlikte bir grup olarak toplandık ve onu hasta yatağında ziyaret ettik. Amacımız ona bir nebze olsun moral vermekti. Eski günleri yad ettik. O da biz de bu ziyaretten çok mutlu olduk. Kendisine bir zamanlar terlettiği Türkspor formasını hediye ettik. Bizleri görünce İlyas çok sevindi. Hasta yatağında bizi 'nasıl iyi ağırlarım' telaşına düştü. Türkspor formasını alıp kucağına koydu ve duygulandı.”

Berlinli dostları, İlyas’ı ziyaret etti

Haberin Devamı

BERLİN TÜRKSPOR’DA YETİŞTİ
58 yaşındaki İlyas Tüfekçi, Berlin Türkspor'da yetişti. Bundesliga takımlarından Stuttgart ve Schalke forması giydi. Ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu. 84 kez sarı lacivertli forma altında lig maçına çıktı. Ardından Galatasaray'a transferi oldu ve 90 kez de sarı kırmızılı formayla boy gösterdi. Hızı ve futbol tekniğinin yanı sıra kısa boyuna rağmen attığı kafa golleriyle taraftarın gönlünde taht kuran Tüfekçi, futbolu bıraktıktan sonra milli takım alt yapısı da dahil bir çok takımda teknik direktörlük görevini üstlendi. Milli takım forması da giyen Tüfekçi, bir süreden beri ALS hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Tüfekçi'ye İstanbul'da kızı İlkin Tüfekçi bakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!