Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Anadolu Efes!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2019 11:39

Basketbol Süper Lig'inde şampiyon Anadolu Efes! Fenerbahçe'yi 89-74 yenen Efes, şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 7'nci ve son maçında Anadolu Efes, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'yu 89-74 mağlup ederek seride durumu 4-3'e getirdi ve 10 yıllık aranın ardından şampiyonluğa ulaştı. Anadolu Efes bu şampiyonlukla birlikte Türkiye liglerinde 14'üncü kez şampiyon oldu.
Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabakaya Anadolu Efes; Larkin, Micic, Simon, Moerman ve Dunston beşiyle başladı. Fenerbahçe Beko ise parkeye; Sloukas, Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Kalinic ve Melli beşiyle çıktı.

Karşılaşmanın ilk sayıları, Melli'nin serbest atış çizgisinden bulduğu 2/2 isabet ile geldi. Anadolu Efes, ilk 5 dakikalık bölümü Larkin'in 7 sayılık performansıyla 11-8 üstün geçti. Periyodun kalan bölümünde hücumda istediği pozisyonları bulan Fenerbahçe Beko, Larkin'in 13 sayılık performansına rağmen çeyreği 23-21 önde kapattı.

Haberin Devamı

İkinci periyot, Guduric'in üç sayılık isabeti ile başladı. Hücumda vites yükselten Anadolu Efes, 15'inci dakikayı 35-31 önde geçmeyi başardı. Anadolu Efes, Micic ve Larkin'in iyi oyunuyla hücumda sayılar üretmeye devam etti. Ev sahibi ekip, ilk periyotta Dunston'ın 3 faulü bulması nedeniyle ikinci periyotta yıldız oyuncudan yararlanamamasına rağmen soyunma odasına 7 sayı farkla 44-37 önde gitti.

Üçüncü periyot, Sertaç Şanlı'nın basketiyle başladı. Sertaç ve Larkin'in sayılarıyla hücumda ritim bulan Anadolu Efes, 21'inci dakikada farkı 10'a yükseltti: 51-41. İki takımın karşılıklı basketleriyle devam eden bölümün ardından, 26'ncı dakikadaki TV molasına Efes 60-51 üstün girdi. Periyodun sonuna kadar hücumdaki etkili oyununu sürdüren Efes, maçın final bölümüne 11 sayı farkla önde gitti: 69-58.

Final periyodunun ilk basketi, Moerman'ın üçlüğü ile geldi. Fenerbahçe Beko, boş atışlardan istediği sayıları üretemezken, Efes hücumdaki verimliliğini sürdürdü ve 33'üncü dakikayı 14 sayı farkla üstün geçti: 74-60. Mücadelenin kalan bölümünde Fenerbahçe Beko farkı kapatmayı başaramadı ve Anadolu Efes parkeden 89-74 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

10 YIL SONRA ŞAMPİYON

Anadolu Efes, 2009 yılındaki şampiyonluğunun ardından 10 yıl sonra Basketbol Süper Ligi’nde zafere ulaştı. Efes, 2009 yılında yine Fenerbahçe’yi geçerek şampiyon olmuştu. 

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 7. maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Fenerbahçe Beko’yu yenerek, seriyi 4-3 yaptı ve 2018-2019 sezonunda mutlu sona ulaştı. Lacivert-beyazlılar, uzun bir aradan sonra şampiyonluk hasretini de sona erdirmiş oldu. Efes son olarak 2008-2009 sezonunda lig şampiyonluğu yaşamış, finalde yine Fenerbahçe’yi geçmişti. 

FENERBAHÇE TEK KUPAYLA YETİNDİ

Fenerbahçe Beko, 2018-2019 basketbol sezonunu sadece Türkiye Kupası’nı kazanarak kapadı. 

Haberin Devamı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes’e 4-3 yenilerek şampiyonluğu rakibine kaptıran Fenerbahçe, sezona 4 kulvarda başlamıştı. Sarı-lacivertliler, bu kulvarlardan sadece 1’inde zafere ulaştı. Fener, ligde, THY Euroleague Final-Four’da ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Efes’e yenildi. Zeljko Obradovic’in öğrencileri, sezonu sadece Türkiye Kupası ile kapattı. Fenerbahçe, kupa finalinde Anadolu Efes’i yenerek şampiyonluğa ulaştı. 
Sarı-lacivertliler, Euroleague Final-Four yarı final maçında da Efes’e yenilerek final şansını kaybetmişti. 

EFES'TE İKİNCİ KUPA

Anadolu Efes, 2018-2019 sezonunda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda zafere ulaşırken, 18 yıl sonra THY Euroleague’de Final-Four oynama başarısı gösterdi. 

Haberin Devamı

Anadolu Efes, başarılı bir sezonu geride bıraktı. Bu sezon 4 kulvarda mücadele eden lacivert-beyazlılar, 2’sinde ipi göğüsledi, 2’sinde ise finalde kaybetti. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Efes, finalde Fenerbahçe'yi 65-62 mağlup etti. PTT Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile karşılaşan lacivert-beyazlılar, rakibine 80-70 yenildi. 


18 yıl sonra Final-Four geldi 

THY Euroleague’de 18 yıl sonra Final-Four oynama başarısı gösteren Anadolu Efes, yarı finalde Fenerbahçe’yi 92-73 yendi ve finale çıktı. Tarihinde ilk kez finalde oynayan Efes, Rus ekibi CSKA Moskova’ya 91-83’lük skora mağlup oldu. 

Son olarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe’yi 4-3 ile geçen lacivert-beyazlılar, kupayı müzesine götürdü. 

Haberin Devamı

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Zafer Yılmaz, Kaan Büyükçil

ANADOLU EFES: Dunston 4, Simon 9, Moerman 8, Micic 20, Larkin 38, Buğrahan Tuncer, Doğuş Balbay, Sertaç Şanlı 10

FENERBAHÇE BEKO: Ali Muhammed 5, Melih Mahmutoğlu 3, Sloukas 21, Melli 10, Kalinic 19, Ahmet Düverioğlu 2, Sinan Güler, Datome 3, Guduric 11

1'İNCİ PERİYOT: 21-23

İLK YARI: 44-37

3'ÜNCÜ PERİYOT: 69-58

5 FAUL: 32.54 Melli (Fenerbahçe Beko)

 

 

BAKMADAN GEÇME!