Bas Dost kimdir? Bas Dost kaç yaşında ve nereli?

Güncelleme Tarihi:

Bas Dost kimdir Bas Dost kaç yaşında ve nereli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 09:43

Adı sık sık Türk kulüpleri ile anılan Bas Dost'un kim olduğu son günlerde merak konusu oldu. Bas Dost'un kim olduğunu, özel yaşamını ve futbol kariyerini merak eden futbolseverler, Bas Dost hakkında internette araştırma yapıyor. Peki, Bas Dost kimdir? Bas Dost kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

Oynadığı kaliteli futbolla dikkatleri üzerine çeken Bas Dost'un kariyeri ve kim olduğu Türkiye'de merak konusu oldu. Spor basınında yer alan haberler sonrası Bas Dost hakkında araştırma yapan vatandaşlar, Bas Dost'a dair bilgi edinmek istiyor. İşte, transfer döneminin gözde ismi Bas Dost hakkında merak edilen tüm soruların yanıtı...

BAST DOST KİMDİR?

31 Mayıs 1989 tarihinde Hollanda'nın Deventer şehrinde dünyaya gelen Bas Dost, 2011-12 sezonunda Heerenveen formasıyla attığı 32 golle Eredivisie'de gol kralı olması sonrası dikkatleri çeken bir isim. Küçük yaşlardan beri futbolla ilgisi olan Dost, 2007-2008'de Emmen kulübünde başladığı profesyonel kariyerine 2008-2010 yılları arasında Heracles Almelo'da devam etti.

2010'da transfer olduğu Hollanda'nın köklü kulübü Heerenveen'de kendini gösteren Dost, burada forma giydiği 2 yıl boyunca futbolseverlerin beğenisini kazandı ve 2011-12 sezonunda Heerenveen formasıyla attığı 32 golle Eredivisie'de gol kralı olarak dev kulüplerin radarına girdi.

Haberin Devamı

Hollanda'da geçirdiği parlak yılların ardından kariyerine yurt dışında devam etme kararı alan Dost, 2012'de Almanya'nın önemli kulüplerinden Wolfsburg'a 7 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığı imza attı. 2016 yılına kadar burada kariyerine devam eden ünlü oyuncu 2016 yılında Portekiz'in önemli ekiplerinden Sporting CP'ye yaklaşık 12 Milyon Euro bonservis bedeli ile transfer oldu. Futbol yaşamına halen bu takımda devam eden Dost, 1,96 boyunda ve Forvet – Santrafor bölgelerinde oynayan bir futbolcu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!