Barış Hersek: Ağır konuşanların canı sağ olsun

Güncelleme Tarihi:

Barış Hersek: Ağır konuşanların canı sağ olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 14:10

Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde Fenerbahçe ve A Milli Takım’ın tecrübeli ismi Barış Hersek’le, 12 Dev Adam’ın antrenmanı öncesinde Fatih Sabovic'in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme uzatan Hersek, tüm sorularımızı içtenlikle yanıtlarken, kendisini süre almadığı konusunda eleştiren taraftarlara şu mesajı verdi; “Başarılarıma baktığım zaman, ‘Bazı şeyleri doğru yapıyorum ki güzel organizasyonlarda tercih ediliyorum’ diyorum. Ben, olumlu ve olumsuz tüm eleştirileri göz önünde bulundurup, daima aynaya bakarım. Olumsuzları görmezsem, dürüst bir insan olamam. Beni ağır biçimde eleştiren taraftarların da canları sağ olsun...”

İşte karakterli duruşu ve takımdaşlığı örnek olan Barış Hersek’le yaptığımız röportajdan satırbaşları...

“BAZI ELEŞTİRİLERDE ART NİYET VAR”
* Fenerbahçe ile sözleşme uzattın... Taraftardan ‘süre almadığın’ yönünde bir takım eleştiriler geliyor. Bu eleştiriler hakkında ne düşünüyorsun?
- Biz ülke olarak televizyondakileri takip ediyoruz ama kağıt üzerindekileri, yazılanları okusak daha bilinçli insanlar oluruz. Kağıt üzerinde yaptıklarım ortada. Biri, eleştireceği kadar oraya baksa, bazı şeyleri anlayabilir. Bir kesimi hiçbir zaman tatmin edemezsin. Ben işimi, bulunduğum yerde en yüksek verimi göstermek adına yapıyorum. Süre alınca yapacaklarımı biliyorum. Koçun herkese verdiği bir görev var. Ben de bunun bilincindeyim.
- Takımın başarısı benim için esastır. Olumlu veya olumsuz eleştiriler daima gelir. Bunu tartışırız, üzerinde konuşuruz hak edip etmediğimiz noktasında... Ancak çok basit bir şey soruyorum; Türkiye Cumhuriyeti’nde varsa daha fazla başarılar yaşamış olan biri, kabul ederim. Buna rağmen eleştiriyorsan, art niyet ararım...

Haberin Devamı

“AĞIR KONUŞANLARIN CANI SAĞ OLSUN”
- İnsanların başarılarına bakınca, “Bir takım şeyleri doğru yapıyorum ki bu kadar güzel organizasyonlar arasında tercih edilen sporcuyum” diyorum. Bana bu yeterli, ben bunlarla yaşarım. Ama insanlara da çıkıp, ‘Bu böyle, şöyle’ demek zorunda değilim. Ne düşünüyorlarsa saygım sonsuz. Ben bu ülkenin vatandaşıyım, bu ülkeye hizmet etmekten gurur duyuyorum.
- Beni olumsuz ve ağır eleştirenlerin canı sağ olsun. Olumsuz ve ağır eleştirilere de bakıyorum. Hep iyileri tutarsam, diğerlerini görmezden gelirsem bu sağlıksız olur. Dürüst bir insan olmam o zaman. Kötü eleştirileri bir kenara atamam. Tabii ki onlar da gözümün önüne geliyor. Kendimi de sorgularım. Kağıdı önüme koyar bakarım, yanlışım ne doğrum ne. Aynada kendime baktığımda dürüstçe diyorum ki; ‘Ben işimi yapıyorum.’

Haberin Devamı

“OYUNCU DEĞİL, SİSTEM TAKIMIYIZ”
* Bogdanovic ve Udoh gitti. Udoh’a tepkiler oldu. Bunlarla ilgili yorumun nedir?
- Oyuncular her zaman gider gelir. Tabii ki camia ile özdeşleşmiş isimler bazen beklenmedik şekilde gidiyorlar. Ama Fenerbahçe çok büyük bir camia ve aile. Oyuncular değişebilir ancak sisteme oturan kişiler hâlâ orada. Bogdan ve Ekpe özelinde konuşmak gerekirse, ikisi için de hayırlısı olsun. Bir kariyer hedefleri var. Kişisel hedefleri doğrultusunda kendileri açısından doğru zaman olarak düşünüp karar vermişler. Kendi adıma saygı duyarım. Çünkü gerçekten hedefleri belli ve gittiler. Tepkiler tabii ki olacaktır. Çünkü çok büyük bir sevgi var. Özellikle Udoh tepkilerine de; Bizim ülkemiz çok duygusal, duygularımızla ani tepkiler verip kırıcı olabiliyoruz. Dolayısıyla sakin karşılamak lazım. Ekpe bakarsak, kalitesini bu sene kazandığımız şampiyonlukların yanı sıra, kendi kişisel performansıyla da çok yüksek seviyeye taşıdı. Helal olsun, yaptığı her iş ve performansı takıma, kulübe, ülkemize çok şey kazandırdı.
- Bogdanovic de aynı şekilde... Koçumuz gerekli şeyleri düşünüyordur. Biz Fenerbahçe’de bir sistem oynuyoruz ve koçun sistemine uyan oyuncularla çalışıyoruz. Giden, koçun sistemine uyum sağlıyor. Gelen de bunu başarıyor. Gözlerin aşina olduğu isimlerin eksikliği hissedilebilir. Biz büyük bir aileyiz ve yapının temel taşları değişmedi. Giden arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.

Haberin Devamı

“İSİMLER DEĞİŞİR, 12 DEV ADAM KALIR”
* 12 Dev Adam ekolü sürüyor. Ancak yeni bir jenerasyon yetişiyor. Bu yeni bir ekol yaratacak mıdır?
- Açıkçası 12 Dev Adam ne zaman ismini aldıysa hep korur. İsimler değişir, 12 Dev Adam kalır. Herkes kaliteli, iyi oyuncular. Jenerasyon geçişi yaşıyoruz. Çok genç ve tecrübeli arkadaşlarımız var. İkisinin karışımıyla güzel bir sonuç elde etmeye çabalayacağız. Esas olan ülkemizi en iyi şekilde nasıl temsil edeceğimiz. Sonuca gitmeye bakacağız.

“KENDİ ÜLKEMİZDE HEDEF SADECE ZİRVE”
* Avrupa Şampiyonası ile ilgili hedef nedir?
- Hedef çok belli. Her zaman en yüksek. Birincilik... Kendi ülkemizdeki bir turnuvada şampiyonluktan başka hedefimiz olamaz. Bu takımın mutlaka ilk 3’te bulunması gerekiyor. Çünkü ülkemiz her kategoride, sadece basketbolda değil, en iyi şekilde temsil edilmeyi hak ediyor. Herkesin sahaya çıkıp elinden gelenin en iyisini fazlasıyla vermesi gerekiyor. Kendi adıma çok mutluyum. Ailemi ve takımımı, ülkem adına temsil ediyorum. Benim için büyük gurur. Sağlıklı olduğum her an milli takım için göreve hazırım.

Haberin Devamı

“HERKESİ İNANDIRMAMIZ GEREKİYOR”
* Türk halkına bir mesaj var mı?
- Ülkemiz insanı zaten sonuna kadar bizi destekleyecektir. Bundan hiçbir şüphem yok. Önemli olan bizim sahada neleri başarabileceğimize herkesi tekrardan inandırmak. Bizim için en önemli görev bu olacak. Halkımız zaten bizi desteklemeye hazır. Bizim sahada yapacağımız işler buna onları inandıracak. İlk görevimiz 12 Dev Adam’a onları tekrardan inandırmak. Artık tamamen basketbola konsantre olacağız.

Barış Hersek: Ağır konuşanların canı sağ olsun

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!