“Bamba, Gobert’in 20 Yaşındaki Halinden Daha İyi”

Güncelleme Tarihi:

“Bamba, Gobert’in 20 Yaşındaki Halinden Daha İyi”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 10:35

NBA Draftında ilk sıradan seçim yapacak Phoenix Suns’ta Mo Bamba da beğeni kazanmış gibi duruyor.

Haberin Devamı

NBA Draftında ilk sıradan seçim hakkına sahip olan Phoenix Suns, şu ana kadar DeAndre Ayton, Marvin Bagley ve Mo Bamba ile çalışma gerçekleştirmişti. Hatta hem Ayton hem de Bagley, yaptıkları çalışmalardan sonra kendilerinin ilk sıradan seçileceklerine inandıklarını söylemişlerdi. Tabii şu anda sadece Ayton’ın sözleri inandırıcı gibi duruyor.

Suns‘ın dikkatini çeken bir diğer isim ise Texas çıkışlı pivot Mo Bamba gibi gözüküyor. Fiziksel ve atletik özellikleri ile öne çıkan Bamba, NBA’in gördüğü en büyük kulaç açıklıklarından birine sahip ve John Wall’dan bile hızlı. Phoenix GM’i Ryan McDonough, Bamba ile Rudy Gobert’i kıyasladı ve önemli bir çıkarıma imza attı.

“Mo gerçekten iyi bir çalışma gerçekleştirdi bizimle” dedi McDonough ve devam etti, “Kanat açıklığı, ulaşabildiği nokta gibi özellikleri göz kamaştırıcı. Bence NBA seviyesinde ribauntçuluğu ile birlikte potayı koruyabilme yeteneği elit olacak. Şu anda 20 yaşında ve Rudy Gobert’in 20 yaşındaki halinden daha önde bir oyuncu.”

Haberin Devamı

Tabii Gobert NBA’e çok ham bir yetenek olarak gelmiş, D-League’de pişmiş ve ancak dördüncü sezonunda çift hanelerde skor katkısı vermeye başlamıştı. Bamba’nın bu Draftta ilk beş içinde gidebileceği düşünülüyor. (EUROHOOPS)

En popüler basketbol bahislerini incelemek için buraya tıklayın! 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!