Aziz Yıldırım'dan Beşiktaş'a destek

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımdan Beşiktaşa destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 16:30

Doğuş grubuyla yapılan imza töreninde Beşiktaş’ın amatör şubelerdeki küçülme kararı sorulan Aziz Yıldırım,“Fenerbahçe’nin amatör şubelerde her sene 25 milyon dolar civarında açığı var.

Haberin Devamı

10 senede 250 milyon dolar. Fenerbahçe’nin borcu 300 milyon dolar. Amatörlerle ilgili, alınan stopajların, amatör şubelerin harcamalarından düşürülmesinin sağlanması 7 senedir konuşuluyor. 1 yıl önce Bakanlık bunu halledeceğini söyledi ama maalesef yapılmıyor. Yapılacağına da inanmıyorum.

Yapılacak şeylerin de yanlış yapılacağını düşünüyorum çünkü bizim gibi bu işe gönül vermiş ve bu işin doğrusunu düşünenlerin fikri alınmadan bir çalışma yapılıyordur. Çıkan sonuçtan kimse memnun olmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Amatör şubelerin varlığını sürdürebilmesi için sponsor desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Bu takımın şu andaki bütçesi 30 milyon avro. Onun için devletin sahip çıkması gereken çalışmalar yapması gerekiyor ama maalesef yapmıyor. Biz şampiyon olduk 100 altın karşılığı. 750 altına çıkaracaklarmış, 750 bin lira. ‘Yapmayın bunu’ dedim, eleştiri aldım. Fenerbahçe şampiyon olunca 14-15 milyon avro almalı ki, bu süreç devam etsin. Siz bunu devlet olarak sağlamazsanız, olmaz. Dörtlü Final 217 ülkede yayınlandı. ‘Fenerbahçe kimdir’ diye soruyorlar, Türkiye’nin takımı. Fenerbahçe ikinci isim olarak geçiyor. İlk Türkiye deniyor ama bunun karşılığında hiçbir şey yok. Ülker ve Doğuş Grubu sağ olsun. Onlar olmasa burayı kapatmak lazım. Fenerbahçe Kulübü, 30 milyon avro borçlanarak bir spor dalını yürütemez. Diğer kulüpler de aynı şekilde. O yüzden Beşiktaş’ın aldığı karar kendi içlerinde karardır, saygı duymak lazım. Belki bizim de Fenerbahçeli insanlar olmasa kapatmamız söz konusu olur. O yüzden devletin bu konuya bir an evvel el atması lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!