AVRUPA'DA ÇİN İSTİLASI!

Güncelleme Tarihi:

AVRUPADA ÇİN İSTİLASI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 13:02

İtalya’da Inter ve Milan, İspanya’da Atletico Madrid, Fransa’da Lyon başta olmak üzere birçok kulübün yönetiminde dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'in işadamları söz sahibi...

Haberin Devamı

Çin, ülkesinde futbola ciddi yatırım yapmasının ardından Avrupa pazarına da girdi. Dünyanın önde gelen birçok kulübünde Asya devinin işadamları hissedar. Milan'ı Silvio Berlusconi'den satın alan RSI Grubu, yüzde 99.93 pay ile neredeyse kulübün tamamına sahip. Suning Holdings de bir diğer İtalyan ekibi Inter'in yüzde 68.55'ini kontrolüne aldı. Halen Serie B'de yer alan, bir dönemin efsane ekibi Parma'nın yüzde 60'ı da Desports adlı Çin şirketi tarafından satın alındı.

Çinli işadamları İtalya'nın ardından Fransa Ligi'ne de girdi. Sochaux'nun yüzde 100'ünü Ledus alırken Sneijder'ın yeni takımı Nice'in yüzde 80'i ‘International Investor'ın oldu. Auxerre'in yüzde 77'si ve Lyon'un yüzde 20'sinde de Asya ülkesinin yatırımcılarının hissesi bulunuyor. İngiltere Premier Ligi'nde Manchester City'nin yüzde 13'ü, Southampton'ın yüzde 80'i, Aston Villa ve Wolverhampton'ın ise yüzde 100'ünü alan Çinliler, İspanya'da Granada ve Espanyol'un neredeyse tamamını Atletico Madrid'in ise yüzde 20'sini kontrol ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!