"Avrupa şampiyonu olacağız"

Güncelleme Tarihi:

Avrupa şampiyonu olacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 08:30

CEV Cup’ta finale çıkan G.Saray Erkek Voleybol Takımı’nın başantrenörü Nedim Özbey, “Sezon başında bize burun kıvrıldı. Bir Rus devini yenip finale çıktık. Trentino’yu da geçip Avrupa şampiyonu olacağız” dedi.

Haberin Devamı

CEV Cup yarı finalinde Rus devi Kuzbass Kemerovo’yu eleyerek finale çıkan Galatasaray Erkek Voleybol Takımı’nda hedef şampiyonluk. Yaklaşık 4 milyon lirayla ligimizin en düşük bütçeli takımlarından birini kuran Galatasaray’a sezon başında dudak büküldüğünü söyleyen Başantrenör Nedim Özbey, “Avrupa’da ilk 4’e zor kalacağımız söylendi. Benim kitabımda kaybetmek yazmaz. Maça çıkarken ‘Tarih yazacağız’ dedim ve yazdık. Rus devini yenmek herkesin harcı değil. Çok güçlü bir takım. Biz de çok çalışıp iyi ve hırsı bir ekip
olduk. Şimdi sırada İtalyan Trentino var. Onları da yenip Avrupa şampiyonu olacağız” ifadelerini kullandı.

‘RUS MiLLi TAKIMI GiBi’

Yarı finalde eledikleri Kemerovo’nun adeta Rus Milli Takımı gibi olduğunu belirten Özbey, maçta 33 sayı atan oyuncusu Oliver’a övgü yağdırdı. Özbey, “Gerçekten çok büyük bir oyuncu. Kendisini önümüzdeki yıl da bırakmak istemiyoruz. Diğer oyuncularımız da gerçekten sahaya yüreklerini koyup müthiş bir mücadele verdiler. Ben hep ‘İnanınca her iş oluyor’ derim. Bu maçta bunu ispatladık. Finalde de gene zoru başaracağız’ dedi.

Haberin Devamı

‘BAŞKAN ‘MAÇA GELEYiM Mi?’ DİYE SORDU’

Başkan Mustafa Cengiz ile aralarında geçen ilginç diyaloğu da bize aktaran Özbey, “Başkan bugüne kadar hiç erkek voleybol maçına gitmemiş. Bize ‘Geleyim mi bu maça ne dersiniz?’ diye anlamlı bir biçimde sordu. Bir an bile düşünmeden ‘Buyrun gelin başkanım’ diyerek kazanacağımızı ve inancımı ortaya koydum. Bize güvenip maça geldiler ve mutluluğumuza ortak oldular. Şimdi kendisini final maçımıza davet ediyorum” dedi. Trentino ile oynanacak finalin ilk ayağı 19 Mart’ta İtalya, rövanşsa 26 Mart İstanbul'da yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!