Atina’dan çıkışın anahtarı Obra'da!

Güncelleme Tarihi:

Atina’dan çıkışın anahtarı Obrada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 08:17

F.Bahçe’nin, Yunanistan’da Panathinaikos’tan galibiyet alması için Obradovic’in takımı açık alan oyununa uyarlaması ve top kullanım sayısını artırması gerekiyor. Temsilcimiz bunu başarabilir mi? Yanıtlar, Obradovic Usta’da saklı...

Haberin Devamı

TÜRKiYE’NiN TARiHiNDE iLK KEZ EUROLEAGUE’DE SON 8’E 3 TAKIMLA BirDEN KALMASINI NASIL DEĞERLENDiRiYORSUNUZ?

ANADOLU EFES, EUROLEAGUE’DE SON HAFTALARDA ARTAN FORMUNU NEYE BORÇLU?

OBRA, F.BAHÇE iLE PANATHINAIKOS’A KARŞI HİÇ GALİBİYET ALAMADI.PLAY-OFF’TA BU ZiNCiRi NASIL KIRAR?

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ, REAL MADRiD’LE EŞLEŞTi. SiZCE TEMSiLCiMiZiN ŞANSI NEDiR?

EUROLEAGUE, TÜRKİYE LiGi ŞAMPiYONU iÇiN EK KONTENJAN AÇIP, iSPANYA GiBi BiZDEN DE 3 TAKIM ALMALI

12 DEV ADAM’IN YAKTIĞI‘ÇILGIN TÜRKLER’ MEŞALESi KULÜPLERiMiZ TARAFINDAN AVRUPA’DA iYiCE YÜKSELTiLiYOR


Atina’dan çıkışın anahtarı Obrada


ÖMER ONAN

PLAY-OFF TABLOSU GURUR VERiCim Bu durum Türk basketbolunun ve ligimizin geldiği noktayı gösteriyor. Avrupa’nın en iyi iki liginden biri bizim. Play-off’a 3 takımımızın girmesi hem gurur verici hem de geldiğimiz noktayı gösteriyor. Euroleague de, İspanya’ya yaptığı gibi; iki A lisanslı takımımızın yanı sıra şampiyonumuza da kontenjan açmalı.

TAM YERiNDE FORMA GiRDiLER
Anadolu Efes’te antrenör değişimi ve yeni oyuncular gelmesiyle adaptasyon süreci oldu. Bu süreç sezonun ortasına kadar yaşandı. Çok önemli bir yerde de forma girildi. Takım, antrenöre alıştı ve bence en önemlisi de bu durum. Sakatlık yaşamamaları da avantaj oldu.

OAKA’DA 1 MAÇ KAZANIRLAR
Play-off’un havası çok başkadır. Normal sezonda kazanamamak, play-off’ta da kazanamayacağı anlamına gelmemeli. Obradovic, Avrupa’nın tartışmasız en kariyerli antrenörü ve seri oynamayı da çok sever, bu konuda tecrübeli. Bence F.Bahçe orada bir maç kazanıp Türkiye’ye avantajla döner.

DAÇKA’NIN ŞANSI: ‘RAHATLIK’
Darüşşafaka bu ciddi bütçe ve iyi antrenörle ilk 8’e giremeseydi, bu başarısızlık olurdu. Ama ilk 8’e ilk yılında girdikten sonra Darüşşafaka, seriyi kaybetse bile kimse onları eleştirmez. Gerçekçi bakarsak; takımlarımız arasında en az şans Darüşşafaka’nın. Çünkü Real Madrid çok tecrübeli ve formda...

ATiNA’DAN 1’ER GALiBiYET ÇIKAR
SAHA avantajı sizde değilse deplasman galibiyetinin büyük önemi var. Bence iki takımımız da orada bir maç kazanacak. Olympiakos evinde zaman zaman kaybediyor. Pana ise daha dominant görüntüde. F.Bahçe’nin evinde müthiş seyirci desteği var. İki takımın da orada 1’er maç alması ibreyi lehimize çevirir. 

FINAL FOUR’DA AVANTAJ BiZDE
FInal Four’a gelen her takımın şampiyonluk şansı var. Sadece 2 maç var ve hiç beklemediğiniz oyuncular büyük performanslar sergileyebiliyor. Tabii ki bir Türk takımı Final Four’da olursa şansı fazla olabilir. Çünkü çok ciddi bir seyirci desteğini de arkasına alacaktır.

Haberin Devamı

TÜRK TAKIMI OLURSA BOŞ KOLTUK KALMAZ
FINAL Four’da Türk takımı olmaması, seyirci ve atmosferi etkiler. Hâlâ Euroleague’in Final Four takımları için elinde tuttuğu 4.000’e yakın bilet var. Bir Türk takımı Final Four’da olmazsa ciddi şekilde boşluklar olacaktır. Ama bir Türk takımı Final Four’da olursa boş bir koltuk kalacağını düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Atina’dan çıkışın anahtarı Obrada

ÜNAL ÖZÜAK
AVRUPA, BiZE SAYGI DUYUYOR
12 Dev Adam’ın ateşlediği “Çılgın Türkler” meşalesini kulüplerimiz gururla Avrupa’da yükseltiyor. Avrupa artık aldığımız neticelere saygı duyuyor. Ligin adı THY Euroleague. Final Four İstanbul’da. Top bizim, lig bizim anlayacağınız! Kulüplerimiz ilk etapta üçlü katılımla yatırımlarının karşılıklarını aldılar.

RiTM YAKALANIRSA OLY BiTER!
OLY ile Anadolu Efes’in kapışması, Komşu’nun büyük maç kazanma deneyimini ayırırsak, bizden yana gözüküyor. Arap atı gibi sonradan açılan Anadolu Efes, ritmini yakaladığında Spanoulis fetbazlığıyla düşük tempolu hücum eden Oly’ye hüsran yaşatabilir.

78’LiK ORTALAMA DÜŞÜRÜLMELi
Her şeyin bir ilki vardır. Obradovic Usta’nın takımını açık alan oyununa uyarlaması, top kullanım sayısını artırmanın yollarını bulması şart. Maç başı 78 sayı ortalaması olan Pana’yı 60’ta tutabilecek miyiz? 70’ten fazla atamazken nasıl kazanacağız? Yanıtların hepsi, Obradovic Usta’da saklı.

ŞiFRE: OYUN KURUCULAR
SON maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Daçka, lider Real Madrid’e ters köşe yapabilir, şifre oyun kurucularda. Daçka’da Wanamaker ve Wilbekin, koç Blatt onları zincirlerinden boşandırınca, ele avuca sığmıyor. Bizim ‘gamsız’lara karşı, Madrid’de Llull ve Fernandez serinin kaderine karar verecek adamlar. 

‘BASKI’ DEĞERLENDiRiLMELi
İlk iki karşılaşmanın orada oynanması rakipler açısından çok büyük bir avantaj ama ev sahibi üzerindeki büyük beklenti baskısını avantaja döndürüp özellikle ilk karşılaşmalarda, “tavuk şaşkınken yolunur” hesabıyla alınacak şok galibiyetler, bizi büyük ölçüde rahatlatır diye düşünüyorum.

iSTANBUL’U GÖRECEĞiZ!
NORMAL sezon maçlarının performansları ateş bacayı sarınca iki, hatta üçe katlanır. Kupa için bir şey diyemem ama sırasıyla A. Efes, F.Bahçe ve Darüşşafaka’nın İstanbul’a ulaşabileceğine, gönül gözüyle değil, teknik kapasitelerine bakarak inanıyorum.

‘TÜRKSÜZ TÜRK FiNALi’TADIMIZI BOZABiLiR
FINAL Four’da takımımız olmadığını düşünmek bile çok itici. Üç takımla ‘çeyrek’ görüp hiçbirinin İstanbul’a gelememesi sıkıntı yaratır. ‘Türksüz Türk Finali’ basketbola olan yoğuşma tadımızı kaçırır. En iyi koçlar bizde, onca yatırım sonra ellerimizin boş kalması hoş olmaz.

Atina’dan çıkışın anahtarı Obrada


Haberin Devamı

A. EFES VE F.BAHÇE’NiN iLK 2 MAÇI YUNANiSTAN’DA. SiZCE ‘ORADA 1 GALiBiYET’ TURUN ANAHTARI MIDIR?

TAKIMLARIMIZIN PLAY-OFF SONRASI FINAL FOUR’U GÖRME VE ŞAMPiYONLUK ŞANSLARI NEDiR?


iSTANBUL’DAKi FINAL FOUR’DA TÜRK TAKIMI OLUP OLMAMASI MAÇLARA iLGiyi ETKiLER Mi?

DARÜŞŞAFAKA VEREAL MadRid KAĞITÜZERiNDE ÇOK DAFARKLI TAKIMLAR DEĞiL. iYi KONSANTRE OLURSA DAÇKA’NIN ŞANSI ARTAR

ANADOLU EFES’E GÖRE OLY DAHA TECRÜBELi BiR EKiP. AMA NORMAL SEZONDA EVLERiNDE4 MAÇ KAYBETTiLER...

OLY VE REAL YENİLMEZ DEĞİL

Anadolu Efes, Perasovic’in sistemini benimseyip parkeye yansıttıkça sonuçlar da pozitif oluyor. Olympiakos, Atina’da yenilmeyecek bir takım görüntüsü vermiyor. Darüşşafaka, deneyim eksikliğini oyununa yansıtmazsa her şey olabilir.

Haberin Devamı

Atina’dan çıkışın anahtarı Obrada


UFUK SARICA
8’DE 3, BAŞARI GÖSTERGESi 

Son yıllarda Avrupa’da Türk takımlarının başarıları göz ardı edilemez. Bu sene de Euroleague’de şu an için zirve yapmış durumdayız. Euroleague’de 2 takımımız istikrarlı şekilde yıllardır mücadele ediyor. Sisteme göre de bu sayıda artış olabiliyor. Bu sezon 4 temsilcimiz bu ligde yer aldı. En çok yatırım yapan takımlar arasında Türk takımları da yer alıyor. Gönül isterdi ki 4 takımımız da son 8’e kalsın ama aynı anda birkaç kulvarda mücadele zordur. F.Bahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka’nın kulüpler bazında son 8’e kalması ülkemiz için gurur verici. Hem de Avrupa basketbolunda nerede olduğumuzun bir göstergesi... 

A. EFES, ÇOK CiDDi BiR ADAY
Anadolu Efes, çok enerjik bir takım, aynı zamanda Euroleague’in en iyi bütçelerinden ve kadrolarından birine sahip. Elbette sezon başında transferlerden sonra bir uyum sorunu olmuş olabilir ama sonuçta Anadolu Efes, Final Four için ciddi adaylardan bir tanesi. Özellikle normal sezonun sonunda ciddi bir form yakaladılar. Bu formun devam etmemesi için bir neden görmüyorum. 

OBRA, ZiNCiRi KIRABiLiR
ObradovIc, kendini ispatlamış ve çok büyük tecrübeye sahip olan bir koç. Elbette play-off’larda geçmişten gelen bu tür durumlar takımlar üzerinde baskı yaratır ancak Obradovic hem kendi hem de elinde var olan oyuncularının tecrübesiyle bu zinciri kırabilecek bir antrenör. Umuyorum ki Fenerbahçe bu seriyi bozup ülkemizi Final Four’da temsil eder. Ama önceden kimin tur atlayacağına dair net konuşmak yanlış olur.  

REAL’iN DENEYiMi DAHA ÇOK
Elbette ki var. Darüşşafaka Doğuş, kâğıt üzerinde hem kadro yapısı hem de antrenörü ile bu ligin en önemli takımlarından biri olarak gözüküyor. Euroleague’de son 8’e biraz zorlanarak kaldılar ama önemli bir iş yaptılar.Sadece şanssızlıkları şu anda Euroleague’in en formda takımlarından biriyle eşleşmek oldu. Kağıt üzerinde kadro olarak iki takım arasında çok büyük bir fark yok. Sadece Real Madrid tecrübesiyle tura bir adım daha yakın taraf gibi duruyor. Ama basketbolda ne olacağını sahada oyuncuların performansı belirler.

ATiNA’DA KAZANMAK ÖNEMLi 
Tabii ki deplasmanda alınacak 1 galibiyet bu tür eşleşmelerde büyük avantaj sağlar. Özellikle Yunanistan’daki maçlarda atmosfer çok etkileyici. Her takım ev sahibi avantajını en iyi şekilde kullanmak isteyecektir. Tüm takımlar birbirini yenebilecek güce sahip. Takımlarımızın Yunanistan’da alacakları 1 galibiyet tur için büyük avantaj.

A. EFES VE F.BAHÇEEŞiT ŞANSA SAHiP
BU zor bir soru ve önceden bir tahminde bulunmak zor. A. Efes ve F.Bahçe’nin rakipleri karşısında şanslarını eşit görüyorum. Darüşşafaka’da ise durum biraz farklı hem form durumu hem de tecrübe farkıyla Real Madrid bir adım önde. Son 4’te net bir favori çıkarmak zor. Final Four’da ise herkes elinde ne varsa sahaya koyar. 

Haberin Devamı

FINAL FOUR’DATRiBÜN DOLACAKTIR
EVİMİZDEKİ organizasyonda bir veya birden fazla Türk takımının yer almasını hepimiz isteriz. Ama bunu baskı unsuru haline getirmemek lazım. Olumsuz bir durumda da karalar bağlamanın bir anlamı yok. Her ihtimalde ilgi yüksek olur, çünkü artık ülkemizde basketbolu seven ve ilgiyle takip eden büyük bir kitle var. 

Atina’dan çıkışın anahtarı Obrada

HALUK YILDIRIM 
iSTiKRAR DA ÇOK ÖNEMLi
Ülkemiz için takımlarımızın yakaladığı bu başarı çok önemli. Yapılan yatırımlar ve sahaya yansıtılan basketbol ile takımlarımız zaten buraları hak etmişlerdi. Darüşşafaka Doğuş ilk senesinde çeyrek final oynama başarısı göstererek iyi bir iş yaptı. Takımlarımızın bu başarıyı yakalaması kadar; bu seviyeyi sürdürebilmesi de önemli. Umuyorum hem play-off’larda hem de önümüzdeki sezonlarda temsilcilerimiz, bu başarılarını çok daha ileri seviyelere taşıyacaklardır.

TECRÜBE FARKI OLSA DA...
Anadolu Efes’in atletik oyuncuları üst düzeyde ve takımdaki rolleri günden güne oturmuş bir ekip durumunda. Oyuncular antrenör Perasovic’in sistemini benimseyip parkeye yansıttıkça, bu alınan sonuçlara da olumlu şekilde yansıyor. Anadolu Efes’in rakibi Oly çok tecrübeli. Ayrıca saha avantajını da elinde bulunduruyor. Buna rağmen Olympiakos’un sahasında yenilmeyecek bir takım olmadığını düşünüyorum. Zaten sezon içerisinde de sahalarında maç kaybettiler. Anadolu Efes’in bu seride belki de en büyük zaafının kırılma anlarında yaşayacağı tecrübe farkı olabileceğini düşünüyorum.

SAĞLIK DURUMUNA DiKKAT!
Pana, antrenör Pascual’in istediği oyunu sahaya çok iyi yansıtıyor. OAKA; konuklar için her zaman zor atmosferler yaşatmıştır. Ancak F.Bahçe’nin, her ne kadar duygusal bir seri olsa da Obra faktörü nedeniyle bu dezavantajı çok da yaşamayacağını düşünüyorum. F.Bahçe, deplasmanda alacağı bir galibiyetle turu İstanbul’da geçer. Ancak en kilit nokta; oyuncuların sağlığının nasıl olacağı... Çünkü sezon içerisinde F.Bahçe’yi en çok zorlayan konu sakatlıklar oldu. Kadrosunda sakatlık problemi olmayan bir F.Bahçe, OAKA’da alacağı ekstra bir galibiyetle Final Four’a kalır. 

BLATT FARK YARATABiLiR
Darüşşafaka Doğuş bu yıl normal sezonda sergilediği performansla zaten kendi başlangıç hedefine ulaştı. Her ne kadar Real Madrid bu yıl normal sezonu ilk sırada tamamlasa da üzerlerinde ciddi bir baskı olacak. Temsilcimiz Darüşşafaka kadro yapısı itibariyle önemli isimlere sahip. Ayrıca David Blatt de bu seviyelerde fark yaratabilecek bir basketbol adamı. Üzerinde baskı olmayan Darüşşafaka Doğuş’un, oyun kurucu savunmasını iyi yapması durumunda Madrid’de bir maç alarak evine dönebileceğine inanıyorum. Bu senaryo gerçekleşmese bile temsilcimizin play-off’a kalması bile ciddi bir başarı. 

TERS ETKi YARATABiLiRiZ
Saha avantajı bulunmayan temsilcilerimiz, Final Four istiyorlarsa matematiksel olarak mutlaka Yunanistan’da bir maç almalı. Bu tür serilerde ilk maçlar zordur. Takımlarımız tüm seriye ekstra konsantre olacak olsa da ilk maçın ayrı bir motivasyonu olur. Madalyonun diğer tarafına bakınca Pana’nın da Olympiakos’un da seyirciyi arkasına alması kadar, maçı kopartamamaları durumunda bu baskıdan olumsuz etkilenebileceklerini düşüyorum.

FINAL FOUR HER ŞEYE AÇIK
Çeyrek finalde üç temsilcimizin de Final Four için ciddi şansları mevcut. Öncelikle çeyrek final serilerini takımlarımızın geçmesi için bekleyelim, ardından da eşleşmeleri görelim. Final Four bambaşka bir atmosfer ve o gerçekten de daha sonra ayrıca üzerine düşünülebilecek bir konu.

TABLOYA iYiMSER BAKILMALI
EV sahibi olduğumuz Euroleague Final Four’unda temsilcimizin olmaması üzüntü verici olur. Ayrıca satışa çıkan biletlerin büyük bir bölümü de tükendi. Şimdiden bunları düşünmek doğru değil. Çünkü çeyrek finaldeki temsilcilerimiz gerçekten de çok iyi ekipler. Açıkçası temsilcimizin olmaması anlamında değil de, üç takımımızın da Final Four’da olacağı şeklinde bir senaryoyu düşünmek daha iyi olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!