Arda'nın cezası yurt dışında geçerli mi? İşte yanıtı...

Güncelleme Tarihi:

Ardanın cezası yurt dışında geçerli mi İşte yanıtı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 20:05

Tecrübeli futbolcuya, hakeme yönelik saldırısı sonrası gördüğü kırmızı kart nedeniyle 10, ihracından sonra hakeme hakareti ve tehdidi sebebiyle 3’er maç olmak üzere toplam 16 maçtan men cezası verildi. CAS hakimi Emin Cankurt ise 'Arda yurt dışına transfer olursa ceza orada da geçerli mi?' sorusuna yanıt verdi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan’a 16 maç men cezası verdi. Kuruldan yapılan açıklamada, Arda’nın Spor Toto Süper Lig’de geçen hafta Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında hakeme yönelik saldırısı sonrası gördüğü kırmızı kart nedeniyle 10, ihracından sonra hakeme hakareti ve tehdidi sebebiyle 3’er olmak üzere toplam 16 müsabakadan men edildiği belirtildi. Arda’ya ayrıca 39 bin lira para cezası verildiği de aktarıldı.

 

Mossoro’ya 5 maç

Aynı maçta çift sarı karttan kırmızı kart gören Medipol Başakşehirli Mossoro’ya da toplam 5 maç ceza kesildi. PFDK ayrıca, Beşiktaş’a 150 bin lira para ve iç saha maçlarında tribünlerin bir bölümünde elektronik bilet bloke cezası, Fenerbahçe’ye 75 bin lira ceza kesti. Fenerbahçe karşılaşmasında oyundan ihraç edilen Bursasporlu Kubilay’a 4, Titi’ye 2, teknik direktör Mustafa Er’e 1 maç ceza verdi. T.M.Akhisarlı Milan Lukac da 4 maç cezaya çarptırıldı.

Haberin Devamı

 YURT DIŞINDA CEZALI OLMASI FIFA’YA BAĞLI

CAS Hakimi Emin Özkurt şu ifadeleri kullandı:

Arda Turan, fiziksel hareketinden dolayı 36. maddeden (sportmenliğe aykırı hareket) sevk edilmiş olmasına rağmen, PFDK fiziksel hareketi 44. madde (saldırı) kapsamında değerlendirip 10 maç ceza vermiştir. Bir futbolcu, 4 maçtan fazla ceza alıp bunu çekmemesi halinde, durum uluslararası transfer esnasında yeni federasyona bildirilir. FIFA, cezanın evrensel düzeyde olması yönünde karar vermezse, Arda’nın yurt dışına transferi halinde futbol oynamasına engel bir durumu söz konusu olmaz.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!