Anadolu Efes'te hedef yerli oyuncular!

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efeste hedef yerli oyuncular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 11:25

Anadolu Efes, 2016-2017 sezonundaki 2. Taraftar Toplantısı’nı Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirdi. Genel Direktör Alper Yılmaz, Anadolu Efes taraftarlarının tüm sorularına tek tek yanıt verdi.

Haberin Devamı

Alper Yılmaz’a ilk olarak Abdi İpekçi Spor Salonu’nun durumu sorulurken, Yılmaz, Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Abdi İpekçi’de oynamaktan çok mutlu olduklarını ifade etti ve şöyle konuştu: 
 
“Biz Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kiracısıyız. Sinan Erdem Spor Salonu’nun 4 yıllık süre ile Türkiye Basketbol Federasyonu’na geçtiğini söylediler. Federasyonun planı Abdi İpekçi Spor Salonu’nu kapatıp, basketbol operasyonlarını Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapmak. Biz hem Abdi İpekçi hem de Sinan Erdem için hazırız. İsteklerimizi kendilerine ilettik, haber bekliyoruz. Her ikisi de olmaz ise bir B planımız da mevcut.
 
Öncelikle takıma en çok katkıyı verebilecek ve bütçe - katkı dengesi en olumlu isimleri takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca Türk oyuncu rotasyonumuzu da artırmak istiyoruz. Önceliğimiz oyun kurucu bölgesi. An itibariyle isim veremem ama gelecek hafta içinde bir ya da iki isim açıklayabiliriz. Geçtiğimiz yıl takımda forma giyen yabancı oyuncuların bir bölümü seneye bizimle olmayacak. Başarıya daha aç oyuncular arıyoruz. Ricky Ledo da bizim için böyle bir isim. Maliyetini de düşündüğünüzde kan uyuşmazlığı olması halinde çaresi de var. Bunu belki geçmişte Planinic için ya da Heurtel için yapmanız mümkün olmayabiliyordu yüksek bütçeden dolayı.
 
Altyapıdan gelen yerli oyuncu benim için çok önemli. Altyapımızın başına Erdal Bibo’yu getirdik. Bu kulüpte üst seviyede basketbol oynamış olan biri olarak gelmesini istedik. Genç takıma bir antrenör daha alacağız. Her takımdaki oyuncuları takip edebilecek ve araştıracak bir pozisyon olacak.
 
Biz sponsorluk için yurt dışına da bakıyoruz. Çin olur veya başka bir ülke olur. Sadece para değil ekstra değerler katabilecek markalara, kurumlara bakıyoruz. Basketbola, takımımıza ne katkı getirebiliriz, bunu düşünüyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!