Ampute Milli Takımımız yarı finalde!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 20:38

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında geçen yılın şampiyonu Rusya'ya karşı 2-1 öndeyken hakemin maçı tatil etmesi sebebiyle yarı finale yükseldi. Milli Takımın maçı kazanma azmi herkesi hayran bıraktı. Galibiyeti getiren gole ise herkes şapka çıkarttı...

Haberin Devamı

İzlanda şokunu yaşayan Türkiye'nin yüzünü Ampute Milli Takımımız güldürdü.

Milli Takım, dün Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Rusya ile çeyrek finalde karşılaştı. Turnuvanın güçlü ekibi Rusya geçen senenin şampiyonuydu.  5 topu direkten dönen Milli Takım 1-0 yenik duruma düştüğü maçı bir saniye olsun bırakmadı. Son dakikada penaltıdan gelen golle maç uzatmaya gitti.

Gergin geçen maçta Rusya'nın Teknik Direktörü takımını sahadan çekmeye bile çalıştı. Uzatmalarda da üstün olan taraf Millilerimizdi.

Fatih'in müthiş golüyle maç 2-1'e geldi. Maçın bitimine 2 dakika kala Rus futbolcunun hakemi iterek yere düşürmesinin ardından maç tatil edildi. 

Ampute Milli Takımımız yarı finalde

Haberin Devamı

Rus oyuncu Aslanbek Shakblulatov'un hakem hakem Mario Shmith'e fiziki müdahalesi sonrası ertelenen maçla ilgili toplanan EAFF Teknik Kurulu, mücadeleyi tatil edildiği andaki skor olan 2-1 ile Türkiye'nin kazandığına hükmetti.

Bu kararla adını resmen yarı finale yazdıran ay-yıldızlı ekip, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvada bugün saat 19.30'da Polonya ile karşılaşacak.

Polonya, çeyrek finalde İrlanda'yı 5-1 mağlup etti. Günün diğer çeyrek final mücadelelerinde ise İngiltere, Fransa'yı 2-0 ve İspanya da İtalya'yı 2-1 yenerek yarı finalde eşleşti.

Ampute Milli Takımımız yarı finalde

Ampute Milli Takımımız yarı finalde

Ampute Milli Takımımız yarı finalde

Ampute Milli Takımımız yarı finalde

 

BAKMADAN GEÇME!