Altın fiyatları bu gün ne kadar? Çeyrek altında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları bu gün ne kadar Çeyrek altında son durum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 10:10

Altın fiyatları 4 Mayıs Cuma gününe yükseliş trendiyle başladı. Altın almak isteyen ya da altın bozdurmak isteyen vatandaşlar, altın piyasasındaki son durumları öğrenmek istiyor. Peki, Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Gram altın fiyatı ne kadar? İşte Piyasalardan 4 Mayıs gram ve çeyrek altın fiyatları hakkında detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

Dolar kurundaki hareketlilik ardından altın fiyatlarının güncel durumuna ilişkin araştırmalar da yoğunluk kazandı. Dün dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 2 artışla 175,4 liradan tamamladı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar oldu? En çok tercih edilen altın çeşitleri gram ve çeyrek altın fiyatında son durum ne?

Altının gram fiyatı güne yatay seyirle başladı. Gram altın 178, çeyrek altın 291 lira ve Cumhuriyet altını 1.185 liradan işlem görüyor. Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 178 lirayı buldu.


Asya piyasalarında pozitif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,36 değer kazancıyla 1.309,73 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı

Uzmanlar, dün küresel ve yurt içi piyasalarda doların değer kazanmasının altının gram fiyatını olumlu yönde desteklediğini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında 174,20 liranın destek, 176,70 liranın ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

Bugün ABD'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren uzmanlar, jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!