AEK Trabzonspor UEFA maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

AEK Trabzonspor UEFA maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 09:14

Futbolseverlerin merakla beklediği AEK Trabzonspor maçı için geri sayım başladı. UEFA Avrupa Ligi'ndeki yoluna devam edebilmek için play off aşamalarından olumlu bir sonuç almak zorunda olan Trabzonspor, AEK karşısındaki ilk maçı Yunanistan'da oynayacak. Peki, AEK Trabzonspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda izlenebilecek? İşte, o karşılaşma hakkında bazı bilgiler...

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Trabzonspor, AEK deplasmanında çetin bir mücadele verecek. Buradan skor avantajıyla çıkmak isteyen temsilcimiz Trabzonspor, seyircisiz oynanacak olan mücadeleden en iyi skorla dönmek için sahada olacak. Peki, AEK Trabzonspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte, karşılaşma öncesinde her iki teknik direktörden açıklamalar...

AEK TRABZONSPOR MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

UEFA Avrupa Ligi Play Off mücadelesinde AEK, temsilcimiz Trabzonspor'u konuk edecek. 22 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'da oynanacak. Karşılaşma TRT Spor ekranlarından canlı izlenebilecek.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında perşembe akşamı Yunanistan temsilcisi AEK'ya konuk olacak Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, "Umarım perşembe akşamı doğruları daha fazla yapan takım biz olur ve şehrimize iyi bir sonuçla döneriz." dedi.

Karaman, karşılaşmanın oynanacağı OAKA Spyros Louis Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, her müsabakanın kendi içinde birçok zorluk taşıdığını belirtti.

Müsabakanın her iki takım açısından da zor ve önemli olacağını ifade eden Karaman, "Bu bilinçle hazırlığımızı yaptık. Rakibimize saygı duyuyoruz. Futbolun doğrularını yapmaya çalışan bir rakiple oynayacağız. Oyunun her alanında kendi futbol planından, doğrularından vazgeçmemeye çalışan bir rakibimiz var. Biz de benzer özellikteyiz. Hazırlıklarımızın karşılığını almak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Karaman, karşılaşmanın favorisi olup olmadığına yönelik bir soru üzerine, "Oynanmamış hiçbir müsabakada ben favori görmem. Rakibimizin teknik direktörünün yaptığı yorumlara saygı duymakla birlikte, kendim yorum yapmayı uygun görmüyorum. Sahada kendi doğrularınızı yapmadığınız anda, cezayı keserler. Eğer yaparsanız, gülerek ayrılırsınız. Geçmiş dönemde hem futbolcu hem de teknik adam olarak bunları yeterince tecrübe ettik. Biz sadece kendi gücümüzü göstermeye ve futbolun doğrularını yapmaya çalışacağız. Umarım karşılığında da evimize mutlu bir şekilde döneriz." ifadelerini kullandı.

"AEK ÖZEL BİR TAKIM"

AEK'nın çok iyi bir takım olduğuna vurgu yapan bordo-mavili teknik adam, şunları söyledi:

"Rakibimiz gerçekten iyi bir takım. Oyunun hiçbir bölümünde futbol dışı şey düşünmüyorlar. Sadece futbol oynamaya çalışıyorlar. Kendi doğrularından ve prensiplerinden taviz vermiyorlar. Elbette zorlandıkları noktalar da var. Biz nasıl ki bir çok noktada zorlanıyorsak, onların da zorlandığı noktalar mevcut. Şayet oynayacak alan verecek olursanız, çok özel ve yetenekli isimlere sahipler. Oyuncu grubunun tamamı verilen görevi yerine getirmenin çabası içinde. Bizimle kalite olarak örtüşen bir takım. Umarım perşembe akşamı doğruları daha fazla yapan takım biz olur ve şehrimize iyi bir sonuçla döneriz."

Ünal Karaman, karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına ilişkin, "Nerede oynarsak oynayalım, taraftarlarla olsun isteriz. Bu şölen havası, bazen insani duruşları zaafa uğratabiliyor. Keşke olmasa, hiçbir yerde taraftarsız müsabakalar oynanmasa. Ancak taraftar değil, sahaya çıkan inanmış yürekler oynuyor. Avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağını perşembe akşamı maçtan sonra yorumlayabilirim." şeklinde konuştu.

"ZORLAYACAK BİR PROGRAM VAR"

Takım olarak yoğun bir maç programları olduğunu belirten Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce de söyledim. Sizin hazırlık evresi geçirdiğiniz dönem, rakiplerinizin de hazırlık evresi oluyor. Sizin 'Hazırız' dediğiniz ortam içerisinde, rakipleriniz de hazır oluyorlar. Lig adına kolay müsabaka olmadığını defalarca dile getirdim. Siz gücünüzün farkına varıp, rakibe saygı duyup, kendi çalışmanızı üst seviyede yaptığınız ölçüde güçlüsünüz. 'Şu süre içerisinde hazır olacağız.' deyip de kendimizi farklı bir yere koymaya futbol anlayışım müsait değil. Ligin sonunu göreceğiniz haftaya kadar disiplin ve sorumlulukla hazır olmalısınız. 'Şu tarihlerde daha iyi olabiliriz' diyen meslektaşlarımız vardır ama oynayacağımız en yakın müsabakayı, en iyi olmamız gereken maç olarak görürüm. Bizi zorlayacak bir program var ama ona da cevap vermeye çalışacağımız oyuncu grubumuz mevcut. Olabildiğince oyuncularımızın tamamından faydalanmaya çalışacağız. Sonuçlarını da bekleyip göreceğiz."

Karaman, AEK'yı analiz ettiklerini, rakibin olumlu ve olumsuz yanlarını bildiklerini sözlerine ekledi.

SOSA: "ZOR MAÇ OLACAK"

Trabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Jose Sosa, AEK karşısında zorlu bir maça çıkacaklarını ancak takım olarak iyi hazırlandıklarını söyledi.

Sosa, "Hocamızın dediği gibi, gerçekten saygı duyduğumuz ve iyi futbol oynamaya çalışan bir takımla karşılaşacağız. Zor bir maç olacak. İki taraf için de kolay olmayacak. İyi hazırlandık. Hazırlıklarımızı çok sıkı bir şekilde gerçekleştirdik. Umarım perşembe akşamı bunun karşılığını alırız." şeklinde konuştu.

200 DAVETLİ TARAFTAR İZLEYECEK

AEK'nın seyircisiz oynama cezası nedeniyle Yunan taraftarların tribünde yer alamayacağı müsabaka için, bordo-mavili kulübe 200 davetiye verildi.

Bordo-mavi kulüp tarafından sponsorlara ve misafirlere davetiyelerin dağıtıldığı, protokol tribünü yanından ayrılan yerden bu kişilerin maçı izleyecekleri aktarıldı.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'UN YENİ TRANSFERİNDEN AÇIKLAMALAR

Haberin Devamı

Trabzonspor'un kadrosuna kattığı İngiliz oyuncu Daniel Sturridge, yeni macera için sabırsızlandığını belirtti.

Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Sturridge, "Türk D. Studgie lokumu! Evet, bugünlük bayat şakam bu. Şaka bir yana, bu yeni macera için sabırsızlanıyorum. Nimetleri için Tanrı'ya şükürler olsun. Şimdilik hoşça kalın" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor, hücum oyuncusu Daniel Sturridge ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

AEK TEKNİK DİREKTÖRÜNDEN TRABZONSPOR AÇIKLAMASI

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek olan AEKda teknik direktör Miguel Cardoso, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trabzonspora saygı duymaları gerektiğini vurgulayan Cardoso, Hangi takıma karşı oynayacağımızın farkındayız. Trabzonspora saygı duymalıyız, çünkü güçlü bir ligden güçlü bir kulüp. Finansal açıdan inanılmaz bir seviyedeler. Sturridge’i alabileceklerini okuyoruz. Avrupa’daki en iyi takımlardan transferler yapıyorlar. Onlara saygı duyuyoruz ama önemli olan kendi oyunumuza odaklanmamız dedi.

Haberin Devamı

İLK MAÇI EVDE OYNAMAK FARKLI

İlk maçı iç sahada oynayacaklarını ifade eden Cardoso, İlk maçı iç sahada oynamak farklı. Seviye daha yüksek olacaktır ve bununla en iyi şekilde başa çıkmalıyız. Rakibimizi durdurmalı ve yakaladığımız fırsatlardan yararlanmalıyız ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OLAN SONUÇ

Bir önceki turda çok iyi oynamadıklarını ifade eden Portekizli teknik adam, İstediğim oyun bu değildi ancak eleme maçları oynadığınızda sonuç önemlidir. En iyi takım bu maçları kazanır. Bu yüzden birlik ve takım ruhu önemli. Eğer bu değerlerde üstün kalırsak, turu geçeceğiz. En iyi oyunumuzu oynamak, bireysel hataları en aza indirmek ve her anlamda rakibimizden daha iyi olmak zorundayız açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYEDEKİ ATMOSFERİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Trabzondaki atmosfer hakkında da görüşlerini paylaşan Cardoso, Trabzonda sıcak bir atmosferle karşılaşacağız. Birkaç yıl önce Shakhtar ile Başakşehire karşı oynadık. Atmosferin orada nasıl olacağını çok iyi biliyorum. Takım daha hazırlıklı olacak diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!