Abdullah Avcı'dan galibiyet yorumu! "Çok iyi değiliz..."

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2019 23:03

Süper Lig'in ikinci haftasında Göztepe'yi mağlup eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Abdullah Avcı, karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Göztepe'yi farklı mağlup eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Abdullah Avcı, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "İlk defa Dolmabahçe'de ev sahibi olarak çıktım ve 12 kişi oynadık. Haftaya cumartesi akşamı bu güzel desteklerini yine bekliyoruz. Yeni bir dizayn yapıyoruz ve onlara ihtiyacımız var. Çok iyi değiliz, bugün taraftar bizi itti. Oyunun bazı bölümlerinde memnunum. Geçen haftadan sonra bu skor mutlu etti. Haftaya da bu taraftarı görmek istiyoruz. Dorukhan, dün akşam idmanın son dakikasında sakatlandı, haftaya oynar diye düşünüyorum." diye konuştu.

Avcı'nın basın toplantısı

Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon başından beri belli bir oyunu dizayn etmeye çalıştığını belirterek "Oyunun memnun olduğum ve olmadığım tarafları var. Üzerine çalışacağız. Hem oyun hem fizik açısından zamana ihtiyacımız var. Seyircinin desteğiyle gelecek hafta da kazanıp, milli arada fiziksel durumumuzu geliştirmeye çalışacağız." dedi. 

Haberin Devamı

Sezon başında fazla hazırlık maçı planladıklarına dikkati çeken Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yeni oyun sistemi için daha fazla hazırlık maçı oynamak istedik. Sakatlıkların fazla olması bu maç sayısını azalttı. Göztepe karşısında üç kilometre fazla koşsak da fiziksel olarak diğer takımların gerisindeyiz. Stadımız geçen sezon çok güzeldi ama zemin bize uygun değil. İlk yarıdaki top kayıpları, biraz zemin, biraz da yanlış kontroller oyunumuz geriye itti. Yüzde 67 ile topa sahip olduk. En çok buluşan oyuncu iki bekimiz. Doğru pas sayısını artırmamız lazım. İkinci yarıda seyircinin bizi itmesi ve Ljajic'in etkili performansı oyunu erken elimize almamızı sağladı." 

Farklı şeyler uygulamaya çalıştıklarına ve oyuncuların buna uymaya çalıştığına dikkati çeken Avcı, "Bunda ısrarcı olup, oyunumuzu geliştirmeye çalışacağız. Beşiktaş her zaman dominant oynar. Topa sahip olup, ikinci ve üçüncü bölgede kaybettiği yerde yaptığı baskı önemlidir. Uluslararası maçlar bu şekilde oluyor. Oğuzhan Özyakup uzun süre sonra oynadı. Bizim için hem topa sahip olmada ve koşularda önemli oyuncu." değerlendirmesinde bulundu. 

Haberin Devamı

Taraftarlara da desteklerinden dolayı teşekkür eden Avcı, "Coşkuları, baskıları ve bizi itmeleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. 12. oyuncu gibi hareket ettiler." ifadelerini kullandı.

Quaresma'nın yedek kalması 

Göztepe karşısında yedek soyundurduğu Quaresma'ya değinen Avcı, bu oyuncunun takımdan ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki soruya, "Uzun süreli konuşulan durum. Geçen haftaki performans ve bu haftaki oyun planıyla ilgili tasarrufa gittim. Sezon başından itibaren çalışıyor. Antrenman performansı iyi, maç performansıyla ilgili değerlendirme yaptım." yanıtını verdi. 

Orhan Ak'ın ayrılması 

Yardımcısı Orhan Ak'ın ayrılmasıyla ilgili görüşlerini aktaran Avcı, "Orhan Ak, 2014'te teknik adamlığa başladığımda oyuncumdu. Kafası antrenörlükteydi. 8-9 maç sonra, 'Futbolu bırak.' dedim. Antrenörlükte çok önemli katkılar sağladı. Görevinden ayrılmasıyla ilgili verdiği karar saygılıyım. İyi teknik adam olacak. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu. 

Kadın cinayetleri 

Maç öncesi eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut için yapılan protestoyu hatırlatan Avcı, "Anneye, kadına sağlıklı bir ortamın sağlandığı coğrafya olsun. Kabul edilebilir durum değil. Maçlar kazanılır, kaybedilir. Ülke olarak sağlıklı coğrafya nasıl sağlanır ona bakmalıyız." değerlendirmesini yaptı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!