2. Futbol Zirvesi İstanbul'da başladı

Güncelleme Tarihi:

2. Futbol Zirvesi İstanbulda başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 10:33

Spor Toto Süper Lig'de yer alan ekiplerin oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ikinci kez düzenlenen Futbol Zirvesi İstanbul'da başladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da davetli bulunduğu organizasyonda futbol kulübü yöneticileri, antrenörler, dünya futbolundan temsilcilerin yer aldığı yüksek katılımlı bir oturum gerçekleşiyor.

Farklı başlıklarda çeşitli oturum ve panellerin düzenleneceği etkinlikte, birçok önemli spor adamı konuşmacı olarak yer alacak. BeIN Media Group Strateji ve Yatırımlardan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ziad Hammoud, NBA Avrupa Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Direktörü Timo Lumme ile THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Ayc'nın yanı sıra La Liga Genel Direktörü Javier Gomez, UEFA Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso ve Bundesliga Strateji Direktörü Steffen Merkel yer alacak. Ardından, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Borussia Mönchengladbach Başkanı Rolf Königs'in konuşma yapacak.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM TEKNESİ İLE GELDİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Haliç Kongre Merkezin'deki organizasyona teknesi ile geldi. Fenerbahçe Kulübü başkanı Yıldırım ile beraber Futbol Zirvesi'ne Fenerbahçeli yöneticiler de katıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Futbolun Zirvesi organizasyonun yapıldığı Haliç Kongre Merkezi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirvede Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Külüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kulüp başkanları ve siyasetçiler yer aldı.

FATİH TERİM: "BUNDAN SONRA DA ZİRVEMİZ GELENEKSEL HALE GELİP DEVAM EDECEK"
Futbolun Zirvesine katılan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim organizasyon öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu sene katılım daha fazla olduğunu belirten ve bu organizasyonun bir gelenek haline geleceğini söyleyen Fatih Terim şunları söyledi:

"Geçen sene birincisini yapmıştık. Bu sene de sürpriz olarak Cumhurbaşkanı'mız da katılıyor. Onun gelmesiyle buraya katılım da bir hayli artmış durumda. Yerli ve yabancı birçok misafirimizi ağırlıyoruz burada. Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu'na da çok teşekkür ediyorum. Burada kim ne bilmek istiyorsa, kimin aklında ne varsa öğrenebilir. Gayet herkes için faydalı olabilecek bir zirve bu. Çeşitli futbol adamlarımız olacak ve futbol adına kendi bildiklerini aktaracak. Bundan sonra da zirvemiz geleneksel hale gelip devam edecek. Bu sene uluslararası alandan gelmiş birçok arkadaşımız var. Ben de onlara moderatörlük yapacaktım ama kampa gideceğim. Tekrar bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim."

YILDIRIM DEMİRÖREN: ÜLKEMİZ GÜÇLENDİKÇE FUTBOLUMUZ GÜÇLENDİ

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ikinci kez düzenlenen Futbol Zirvesi'nde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, ekonomisi ve ülkesi güçlü ülkelerin futbolda söz sahibi olduğunun altını çizerek, "Ekonomimiz düzelmeye başladıkça, ülkemiz güçlenmeye başladıkça futbolumuz da güçlendi" dedi.

"Ekonomisi ve ülkesi güçlü ülkeler futbolda söz sahibi oluyorlar"

Demirören; dünya futboluna bakıldığında başarılı ülkelerin ekonomisinin ve devlet yapısının güçlü olması durumunda bu ülkelerin futbolda söz sahibi olduğunu, Türkiye'nin de ekonomisi düzelmeye başladıkça, ülke güçlenmeye başladıkça futbolumuzun da güçlendiğini ve o yüzden yabancı yatırımcıların bizlere güvenerek süper lige 600 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Yıldırım Demirören konuşmasını; "Daha güçlü bir Türkiye için 17 Nisan sabahı evet diyen bir Türkiye ile uyanmak dileğiyle" diyerek tamamladı.

Haberin Devamı

2. Futbol Zirvesi İstanbulda başladı


BAKMADAN GEÇME!