'Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar' ödül töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar ödül töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 21:44

'Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar' ödül töreni yapıldı

Haberin Devamı

FMV Işık Okulları tarafından "Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar" ödül töreni yapıldı. FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsünde düzenlenen ödül programında toplamda 17 ödül sahibini buldu. 2016 Yılında Spora Işık Tutanlar kategorisinde; Eczacıbaşı Voleybol takımı, Nevriye Yılmaz, Ayşe Begüm Onbaşı, Mete Gazoz, Caner Eler, Şenol Güneş, Nazmiye Muslu Muratlı, Emin Alp Baştan, Abdullah Avcı, Cedi Osman, Ekpe Udoh, Sanata ve Tasarıma Işık Tutanlar kategorisinde ise; Erdal Özyağcılar, Ahmet Ümit, Çiğdem Kaplangi, Mehveş Emeç Birol, Emir Turam, Tuvana Denizci Tınaz gibi alanında çok değerli isimler ödül aldı. 131. Yıl Onur Ödülü'nün sahibi Harun Erdenay olurken, Özel Anma Ödülü ise Erdal Tosun adına Demet Akbağ, Kiraz Tosun ve İlknur Pekmezci Tosun'a takdim edildi.

Törende konuşan Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, "131 yıldır önce iyi insan yetiştirme misyonumzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada, 'Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar' ödül töreninde, gençlere başarılarıyla örnek teşkil eden isimlere ödüllerini takdim etmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Ödülü almaya Erdal Tosun'un kızı Kiraz Tosun ve eski eşi İlknur Pekmezci Tosun'la beraber sahneye çıkan Demet Akbağ, "Bugüne kadar bir çok kırmızı halı törenine katıldım. Ancak ilk kez bir töreni baştan sona izlemek istedim. Bugün, yıllarca beraber çalıştığım kardeşim Erdal'ım için buradayım. Ödülü onun adına sevgili kızı Kiraz Tosun'a takdim ediyorum. Onları unutmayacağımızı, unutmayacağınızı biliyorum" diye konuştu.

Yılın Sahne Sanatları Ödülünü alan ünlü oyuncu Erdal Özyağcılar ise ödülünü iki erkek torunun elinden alırken, "Sanata Işık tutanlar adı altında verilen bu ödül beni çok duygulandırdı. Yıllardır emek verdiğim sanat alanında biraz ışık tutabildiysem ne mutlu bana. İki torunumun bugün burada benimle olmasından ve ödülü onların elinden almaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Yılın Edebiyat ödülüne layık görülen Ahmet Ümit ise ödülünü torununun elinden aldı. Ahmet Ümit, "Bu ödülü torunumun elinden aldığım için anlamı çok daha büyük, Nobel ödülü alsam bu kadar mutlu olmazdım" şeklinde konuştu.

Spora Sanata Tasarıma Işık Tutanlar Ödülleri'nde şu isimler ödüle layık görüldü:

2016 YILININ SPORA IŞIK TUTANLAR;

Şenol Güneş, Yılın Teknik Direktörü

Abdullah Avcı, Yılın Spor Başarı Ödülü

Cedi Osman, Yılın Erkek Sporcusu

Nevriye Yılmaz, Yılın Kadın Sporcusu

Emin Alp Baştan, Yılın Fair Play Ödülü

Ayşe Begüm Onbaşı, Yılın Genç Kadın Sporcusu

Mete Gazoz, Yılın Genç Erkek Sporcusu

Caner Eler, Yılın Spor Basın İletişim Ödülü

Nazmiye Muslu Muratlı, Yılın Paralimpik Sporcusu

Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı, Yılın Takımı

Ekpe Udoh, Yılın Yabancı Sporcusu

Harun Erdenay, 131. Yıl Onur Ödülü

2016 YILININ SANATA TASARIMA IŞIK TUTANLAR

Erdal Özyağcılar, Sahne Sanatları

Ahmet Ümit ve Çiğdem Kaplangi, Edebiyat

Mehveç Emeç Birol, Müzik

Emir Turam ve Tuvana Denizci Tınaz, Tasarım

Erdal Tosun, Özel Anma Ödülü,

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ödül töreninden görüntüler

-Açıklamalar

-Detaylar

Haber-Kamera: Ali DANAŞ / İstanbul,(DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!