Lyon’u geçerse kupayı kazanır

Güncelleme Tarihi:

Lyon’u geçerse kupayı kazanır
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 00:02

1980’lerin sonunda kiralık olarak siyah beyazlı formayı giyen Ferdinand, “Beşiktaş-Olympiakos maçını izledim. Hak ederek turu geçtiler. Eğer Lyon’u saf dışı bırakırlarsa, Avrupa Ligi şampiyonluğu için şansları artar” dedi.

Haberin Devamı

İKİNCİSİ yapılan Futbol Zirvesi’ne, adı Beşiktaş’la özdeşleşen Les Ferdinand da katıldı.

1988-1989 sezonunda kiralık olarak siyah beyazlı formayı giyen eski efsane forvet, Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki şansını değerlendirdi.

Ferdinand, siyah beyazlıların Olympiakos’u hak ederek elediğinin altını çizerek, “Beşiktaş, Avrupa’da çok iyi ilerliyor. Şampiyonlar Ligi’nde son maçta bir talihsizlik yaşadılar ama bu da iyi bir tecrübe oldu. Avrupa Ligi’nde, Lyon gibi güçlü bir ekiple eşleştiler. İki takımı da tura eşit mesafede görüyorum. Eğer Beşiktaş bu turu geçerse, kupayı kazanır” dedi.

Lyon’u geçerse kupayı kazanır

Beşiktaş efsanesi Ferdinand, arkadaşımız Kenan Başaran’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

“YENİ YETENEKLER YETİŞTİRİLMELİ”

-TÜRKİYE’ye gelmek kariyerimin önemli adımlarından biriydi. Beşiktaş benim için çok büyük bir sıçrama tahtasıydı. O yüzden fazla güzel anılara sahibim” ifadelerini kullanan Les Ferdinand, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

- Arena’nın, benim dönemimdeki stattan çok daha iyi olduğu ortada. Eski stat daha geleneksel bir stattı ama muhteşem bir atmosferi vardı.

- Türk futbolu, aralıksız gelişiyor. Takımlar sürekli Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne katılıyor. Kaliteli futbolcu ve teknik direktörlerin yetişmesi çok önemli. Daha da büyümek için bu tarz girişimlere hep ihtiyaç var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!