Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv




 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Spor> Tüm Spor Futbol Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Denizli şampiyon yap bizi

Sıddık Turgut 30 Mayıs 2009
Mutlu sona en yakın takım olan Beşiktaş tecrübeli teknik direktörü Mustafa Denizli’ye, takipçileri Sivasspor ile Trabzonspor ise daha önce iki kez ligin kaderini değiştiren Denizlispor’a güveniyor.

Denizlispor - Beşiktaş / Muhtemel 11'ler

Galatasaray - Sivasspor / Muhtemel 11'ler

Trabzonspor - Fenerbahçe / Muhtemel 11'ler

3 takımdan 1'i düşecek 

TARİHİNİN en çekişmeli sezonuna sahne olan Süper Lig’de perde bu akşam oynanacak maçlarla kapanıyor. Kapılarını 1959 yılında açan ligin 51. sezonu şampiyonunu arıyor. Tamamı saat 20.00’de başlayacak 7 maçın sonunda şampiyonun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi yolcuları ile küme düşen üçüncü takım da belli olacak. 

68 puanla son haftaya büyük avantajla giren Beşiktaş ile takipçileri Sivasspor ve Trabzonspor’un sloganı aynı: "Denizli, şampiyon yap bizi!

6 yıl sonra lig şampiyonluğuna, 19 yıl sonra çifte kupaya yaklaşan Beşiktaş, Denizlisor deplasmanında bu sezonun en önemli maçına çıkacak. Hedefine çok yaklaşan siyah beyazlılar, bu yolda tecrübeli teknik direktörü Mustafa Denizli’ye güveniyor.

Beşiktaş’ın zirve yarışında yalnız bırakmayan Sivasspor ile Trabzonspor ise şampiyonluk yolunda alacakları galibiyetin yanı sıra, daha önce iki kez ligin kaderini değiştiren (1987’de Beşiktaş’a, 2006’da F.Bahçe’ye çelme takıp, G.Saray’ın şampiyonluğuna katkıda bulundu) Denizlispor’un alacağı sonuca bel bağlamış durumda.

Yiğido 5. şampiyon olmak istiyor

Beşiktaş’ın Denizli deplasmanında puan kaybetmesi halinde G.Saray’ı Ali Sami Yen’de yenmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak olan Sivasspor, ligde bu başarıyı elde eden 5. takım olarak tarihe geçecek. Kırmızı beyazlılar, şampiyonluk hedefine ulaşamadığı taktirde en azından ligi ikinci bitirip 2. eleme turu oynayacağı Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyor. Yiğido, takipçisi Trabzonspor’a geçilip ligi üçüncü sırada bitirirse UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek.

25 yıl uzağında kaldığı lig şampiyonluğu için Trabzonspor’a mucize gerekiyor. UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı garantileyen bordo mavililer, farklı F.Bahçe galibiyetinin (6-0 gibi) yanı sıra, mutlu son için Sivasspor’un kazanmamasını, Beşiktaş’ın Denizli’de en az 3 farklı skorla kaybetmesini bekleyecek.

UEFA Avrupa Ligi için müthiş kapışma

Zirvedeki takımlardan birisi ligi üçüncü sırada bitireceği, F.Bahçe’nin de en azından kupa finalisti kontenjanından gideceği UEFA Avrupa Ligi için G.Saray ile Bursaspor yarışıyor. G.Saray’ın UEFA Avrupa Ligi’ne gitmesi için bu sezon daha önce 3 kez karşılaşıp yenemediği Sivasspor karşısında mutlaka puan alması gerekiyor. Puan eşitliği halinde F.Bahçe’nin gerisinde bulunan Cimbom, ikili averajda eşit olduğu Bursaspor’a genel averajda üstün. F.Bahçe ve G.Saray yenilir, Bursaspor kazanırsa, sıralama üçlü averajla belirlenecek. Bu durumda F.Bahçe dördüncü, Bursaspor beşinci olacağı için G.Saray, Avrupa kupalarına gidemeyecek.

Eğer bugünkü tabloyla lig sona ererse, Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş gruplarda mücadele edecek, Sivasspor gruplar için iki eleme oynayacak. Avrupa Ligi için Trabzonspor bir eleme, Fenerbahçe iki eleme ve Galatasaray da üç eleme oynayacak.

  Yorum Sayısı 3 / 72     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
muhammet asiltürk 30/05/2009 - 14:21
beşiktaşlılar ağlamayın sonra fenerliler gibi biz böyle şeyleri cok gördük biz istersek sampiyon olursunuz egenin gururu denizlispor
Çok İyi %21 İyi %8 Normal %8 Kötü %10 Beğenmedim %50
batuhan gözümoğulları 30/05/2009 - 14:07
BEŞİKTAŞLILAR BUGÜN BEŞİKTAŞ MEYDANINDA DENİZLİ MAÇI DEV EKRANDAN NAKLEN VERİLİYOR HERKES SEMTE ŞAAAAMMMMPİİİİİYOOOOONNNNN.....
Çok İyi %39 İyi %14 Normal %14 Kötü %12 Beğenmedim %19
BLACK EAGLE 30/05/2009 - 13:58
BEŞİKTAŞIM SİYAH BEYAZA BOYADIK ALEMİ .ALEM BİZE HAYRAN BİZ BEŞİKTAŞA HERKES HADDİNİ BİLECEK HADDİNİ BİLMİYENLER İNÖNÜ CEHENNEMİNDE NE OLDUKLARINI BİRER BİRER GÖRDÜKLERİ GİBİ ŞAMPİYONUMUZU AYAKTA ALKIŞLICAK .BEKLEYİNNN GELİYORUZZZ
Çok İyi %39 İyi %13 Normal %15 Kötü %13 Beğenmedim %18
Bu haberin diğer yorumcuları
Semih Serkan APAYDIN
cannsu cannsu
Efekan Güley
enzo middle
MUSTAFA ANLAR
sevket Bayindir
calli kenan
Namik Aynali
Timur Timur
osman baykal
Yorumcu Bk
fercan kodak
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 72     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
          Vuslat Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH