ADnet  
Reklam için
Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv





 ADnet  
Reklam için
 Spor Futbol
Önceki Haber     Sonraki Haber
Avusturya basını: Türklere olan sempatimiz arttı
İhsan EKİCİ / Viyana (DHA)   21 Kasım 2008
Avusturya basını: Türklere olan sempatimiz arttı
Avusturya-Türkiye arasında oynan ve milli takımımızın 4-2 kazandığı hazırlık karşılaşmasının yankıları Avusturya basınında geniş yer bulurken, milli takımımıza övgü yağdı ve sergilediğimiz oyun sempati kazandı.

iŞTE MİLLİ ZAFERİMİZİN TÜM AYRINTILARI VE GOL GÖRÜNTÜLERİ...

Avusturya basınında özetle şu başlıklar ve yazılar yer aldı:

KURIER GAZETESİ: Türklere Olan Sempatimiz Arttı...

Türk milli takımına sempatimiz artıyor. Avrupa Şampiyonası'nda sevgimizi kazanan Türkler dün de müthiş taktikleriyle kazanmasını bildi. Tuncay Şanlı'nın 3 klas golü görülmeliydi.

APA ( AVUSTURYA HABER AJANSI ): Brückner Ne Yapacağını Şaşırdı!..

Maça 4-5-1 sistemitle başlayan Karel Brückner, Fatih Terim'in oyun içindeki akıl dolu değişimini çözemedi. Mehmet Yıldız'ın yanına geçen Tuncay Şanlı 3 gol atarak bizi yıktı.

ORF TELEVIZYONU:

Stadın 3'te İkisini dolduran Türk taraftarı muhteşemdi. Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan ile yapılan çeyrek final maçında bu kadar Türk seyircisi yoktu. Dünya kupası eleme maçlarında Sırplara 3-1 yenildiğimiz kadrodan 6 futbolcunun değiştiğini gördük.

DIE PRESSE: Beceriksiz Çıraklar Gibi Ezildik..

Brückner taktik savaşını kaybetti. " Sakatız" düye kampa gelmeyen 4 as fıtbolcudan yoksun olan millilerimiz Tuncay'ın güzel gollerine engel olamadı.

KRONEN GAZETESİ: Bozgun!..

Maçın 30. dakikasından sonra ezilmeye başladık. Holzl'ün attığı İki gol işe yaramadı. Oyun üstünlüğe ile Türkler yılın son maçında bizi bozguna uğrattılar. Türk taraftarlar ise maç sonunda meşhur " güle güle sana " şarkılarını söylediler..

 TUNCAY'IN HAT-TRICK'İ UEFA'NIN MANŞETİNE ÇIKTI

Avusturya'ya 3 gol atarak, milli takım forması altındaki 19. golüne ulaşan Tuncay Şanlı, tüm dünyanın dikkatini çekerken, UEFA'nın internet sitesinde manşete çıktı.

UEFA'nın resmi web sayfası A Milli Futbol Takımı'nın, deplasmanda Avusturya'yı 4-2 mağlup ettiği hazırlık maçı için "Tuncay'ın hat-trick'i, Avrupa Şampiyonası yarı finalisti Türkiye'yi zafere taşıdı" yorumunu yaptı.

Dün oynanan hazırlık maçlarında hat-trick yapan tek futbolcu olan Tuncay Şanlı ve milli takım için şöyle denildi: "Tuncay'ın hat-trick'inin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı-finalisti Türkiye'yi zafere taşıdı"

OLİVER KAHN "TÜRKLER KORKULACAK BİR TAKIM"

Almanya'da spor basını Türk Milli Takımı'nın Avusturya ile Viyana'da oynadağı hazırlık maçını 4-2'lik skorla geçmesini "Türkler geliyor" olarak değerlendirdi.

İngiltere'nin 2-1 galip geldiği Almanya-İngiltere maçını naklen verdikten sonra Avusturya-Türkiye maçından görüntüler veren Alman ZDF Kanalı," Türkiye eksik kadrosuna Avusturya'yı ezdi geçti" yorumunu yaptı. Almanya'nın eski milli kalecisi Bayern Münih'li Oliver Kahn "Türkiye son yıllarda çok başarılı. Avrupa Şampiyonası'nda istedikleri zaman neler yapabileceklerini gösterdiler. Zaten çok üstün olan tekniklerine mücadele gücü ve devamlılık eklerlerse yenemeyecekleri takım olmaz. Türkler korkulacak bir takım" dedi.

KİCKER: " Önce Mehmet, sonra Tuncay, Tuncay, Tuncay. Viyana'yı Türkler fethetti. Türk milli takımı Avusturya'yı 4-2 mağlup ederken gösterdiği futbollada beğeni topladı. Halil Altıntop üçüncü gole asistlik yaptı.

FAZ: "Türkiye Avusturya'yı rahat geçti: 4-2. Tuncay Şanlı hatrick yaparak maçın yıldızı oldu. Türkler golü yedikten sonra uyanarak gerçek oyunlarını sergileyince goller geldi. Fark dahada fazla olabilirdi.

SPORT BİLD: Türkler geliyor. As futbolcularından mahrum olmasına rağmen Türkiye Avusturya'yı geçerken zorlanmadı: 4-2.

Avusturya'nın Türk kökenli milli futbolcusu Ümit Korkmaz, sakatlığı nediyle trübünden izlediği maçta bir yandan üzülürken, bir yandan da sevindi.

Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
  Yorum Sayısı 3 / 25     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
günay erhan patlar 21/11/2008 - 15:27
eeee avrupalı bu işte ezdikçe saygı kazanıyorsun .
zaten öyle değil mi işin aslı?
Çok İyi %30 İyi %16 Normal %16 Kötü %19 Beğenmedim %17
ismet kılavuzoğlu 21/11/2008 - 10:15
demekki çalışılınca oluyormuş.8-0,5-0 iki üç farkla yenildiğimiz zaman seviniyorduk hatta gazeteler şöyle başlık atardı yenildik ama ezilmedik.yorulmadan şımarmadan devam.
Çok İyi %25 İyi %19 Normal %16 Kötü %18 Beğenmedim %19
semih karlav 21/11/2008 - 10:12
Turk'lere olan sevginiz bu sekilde artacaksa, her hafta bir mac yapalim, 4'er 5'er tikayalim size.
Çok İyi %29 İyi %17 Normal %17 Kötü %17 Beğenmedim %19
Bu haberin diğer yorumcuları
şevket arda
Kutsuz HIZLI
Erdogan Ucak
nyalaz yalaz
Mehmet Fikret Cokuslu
Arif Selcuklu
Ramiz ÇİLDOĞAN
vedat demir
Atamla oy toplanmaz Cetin
Süleyman Pars
SERKAN ERGÜN
necmi bal
GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
EN İYİ YORUMCULAR
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 25     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
1.Fenerbahçe101231
2.Galatasaray91228
3.Beşiktaş83227
4.Bursa82326
5.Kayseri64222
6.Büyükşehir Bld.63321
Fikstür
Gol Krallığı
Haftanın Cezalıları
 
 
TFF 1. Lig
Premier League
Fransa Ligue 1
Bundesliga
İtalya Serie A
İspanya La Liga
                Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH